SLS printen

3D printen met SLS

Ontdek onze uitmuntende SLS print service

3D model met hoge kwaliteitseisen? Met de Fuse 1 printer kunnen we vrijwel elk ontwerp printen in 3D. Upload je bestanden en ontvang een offerte van ons!

 

Wat is SLS printen?


SLS staat voor Selective Laser Sintering. Met deze 3D printtechniek wordt nylonpoeder laag voor laag versmelt. De supersterke laser verhit de korrels tot er contactpunten tussen ontstaan. Op deze wijze ontstaat er een zeer sterk materiaal. Het ongebruikte poeder ondersteunt de onderdelen tijdens het afdrukken. Zo kunnen er complexe, onderling verbonden ontwerpen worden geprint, zonder dat er ondersteunende structuren nodig zijn.

Vanwege het vermogen om sterke, functionele onderdelen te produceren, is SLS een veel toegepaste Additieve Productietechnologie voor uiteenlopende industriële toepassingen.

Specs en voordelen SLS printen

SLS 3D-printers gebruiken een krachtige laser om kleine deeltjes polymeerpoeder samen te smelten. Het niet-gefuseerde poeder ondersteunt het onderdeel tijdens het afdrukken en elimineert de behoefte aan speciale ondersteuningsstructuren. Dit maakt SLS ideaal voor complexe geometrieën, inclusief interieurkenmerken, ondersnijdingen, dunne wanden en negatieve kenmerken. Onderdelen geproduceerd met SLS-bedrukking hebben uitstekende mechanische eigenschappen, met een sterkte die vergelijkbaar zijn met spuitgegoten onderdelen.

BeschrijvingSpecificaties
Maximale printvolume165x165x300mm
Infill100%
Laagdikte 110 micron
LevertijdIn overleg

Beschikbare materialen voor SLS

Voor de SLS print techniek gebruiken we Nylon 12.

Type Beschrijving
Nylon PA12 Door de balans tussen materiaalsterkte en detail is Nylon 12 een zeer geschikt materiaal voor zowel functionele prototyping als eindproductie. Van complexe assemblages tot duurzame onderdelen met een hoge omgevingsstabiliteit. SLS-onderdelen hebben een ietwat ruwe oppervlakteafwerking, maar bijna geen zichtbare laaglijnen.

Kenmerken:
• Zeer sterk materiaal
• Afgewerkte details in eindresultaat
• Bijna geen zichtbare laaglijnen
• Zowel geschikt voor functionele prototyping als voor eindproductie

Waarom kiezen voor SLS?

3D printen met de Fuse1 printer geeft de garantie van een sterk en compleet printproduct. Daardoor is SLS geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen, ongeacht de kwaliteit of complexiteit van het 3D model. Met SLS kies je voor:

Lage kosten, hoge productiviteit
De combinatie van lage kosten per onderdeel, hoge productiviteit en betrouwbare materialen maken SLS een populaire keuze onder ingenieurs. Voor functionele prototyping van ontwerpen die nog in de designfase zijn, maar ook voor voltooide producten klaar voor eindproductie. SLS biedt bovendien een kosteneffectief alternatief voor spuitgieten in beperkte oplagen of brugproductie.

Ontwerpregels voor SLS printing

Om de beste kwaliteit van jouw product te behalen, is het raadzaam om onze ontwerpregels te raadplegen. hieronder vind je tips en tricks voor het ontwerpen van een SLS 3D print. Twijfel je of jouw model voldoet aan de standaarden? Neem gerust contact met op ons!

FAQs over SLS printen


Vind hieronder antwoord op veelgestelde vragen over 3D printen met SLS! Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons gerust een berichtje.
1Wat is SLS printen?
SLS staat voor Selective Laser Sintering. Het is een geavanceerde 3D-printtechniek waarbij een laser laagjes poederachtig materiaal, zoals nylon, smelt en aan elkaar hecht om een 3D-object te creëren.

Voordelen:
- Sterke functionele onderdelen
- Ontwerpvrijheid
- Geen ondersteuningsconstructies nodig

Toepassingen:
- Functionele prototyping
- Productie in kleine oplagen, bruggen of maatwerk
- Tot 159 x 159 x 300 mm

Heb je vragen over het proces van SLS? Stuur ons gerust een berichtje. En bekijk ook zeker even de werkwijze voor 3D printen waarmee wij altijd de hoogste kwaliteit voor onze klanten garanderen.

2Welk materiaal is geschikt voor SLS?
Voor de Fuse 1 printer is nylon 12 beschikbaar als materiaalsoort. Met nylon 12 kan een perfecte balans tussen sterkte en detail worden geboden. Daardoor is vrijwel elk ontwerp geschikt om te printen met SLS.

Dat maakt het materiaal zeer geschikt voor zowel functionele prototyping als eindgebruik. Het eindresultaat is duurzaam, flexibel en stabiel, terwijl de kosten laag blijven.

Wil je meer weten of ben je benieuwd naar de toepasbaarheid van Nylon 12? Stel ons gerust je vraag.

3Hoe wordt de kwaliteit van SLS gegarandeerd?
Met de software behorend bij de Fuse 1 printer kunnen we elke stap van het printproces monitoren.

Zowel op het touchscreen van de printer als in onze computers volgen wij een livestream van het printbed. Zo houden we het proces nauwkeurig in de gaten en zien we elke nieuwe laag vorm krijgen.

4Wat zijn de maximale 3D print afmetingen voor SLS?
De maximale grootte van onze SLS printers is: 159x159x300mm. Neem contact met ons op met je ontwerpen en we helpen je graag verder. Onderdelen kunnen ook altijd in delen worden geprint, dus geen opdracht is te groot.

Een vraag over jouw 3D project of welke print techniek het meest passend is? Stuur ons een berichtje. Bekijk ook onze andere 3D printtechnieken.

5Hoe kun je een 3D print met SLS bestellen?
Het bestellen van een 3D print door middel van SLS kun je bij ons heel eenvoudig online regelen.

Vul op de pagina Offerte & bestellen jouw printopdracht in en voeg je schets of ontwerp toe.

Je ontvangt al binnen één werkdag een offerte van ons.

6Wat is het minimum en maximum aantal voor SLS bestellingen?
Het is bij ons al mogelijk om 1 onderdeel te laten printen met SLS.

En verder maakt het niet uit! We hebben geen maximum capaciteit gelden voor printen met SLS. Onze printer biedt een hoge productiviteit met korte tijdsspanne. We kunnen grote leveringen aan.

Ook is het voor zeer grote hoeveelheden altijd mogelijk om met deelleveringen te werken, zodat we binnen korte tijd aan je vraag kunnen voldoen. Lees meer over onze 3D printproces.

7Hoe lever je 3D bestanden voor SLS aan?
Hierin zijn wij heel flexibel. Je kunt simpelweg jouw schetsen of ontwerpen in een PNG, JPEG, SVG of PDF bestand aanleveren, zodat wij deze kunnen omzetten naar een printklare versie.

Je kunt uiteraard ook je direct printbare STL- en STEP bestanden uploaden, als je die al in bezit hebt.

Bekijk de ontwerpregels op deze pagina om te ontdekken aan welke ontwerpeisen printen met SLS moet voldoen.

Een andere vraag over jouw ontwerp of bestand? Stuur ons een berichtje.
8Hoelang duurt 3D printen met SLS?
Onze SLS printer biedt een zeer hoge productiviteit. Maar de duur hangt af van verschillende factoren. Zo hebben het aantal prints, de grootte van het printobject en de detaillering van het object invloed op de printduur.

Vraag eenvoudig een vrijblijvende offerte aan en we geven je direct een indicatie van de printduur.

9Wat is de levertijd van SLS?
De levertijd hangt af van de grootte van de opdracht.

Als jouw opdracht 1 onderdeel betreft, dan is de levertijd ongeveer 5 werkdagen.

Heb je een zeer grote opdracht, dan zullen we de levertijd van te voren bespreken. Deelleveringen zijn bij ons ook geen probleem.

Vraag online jouw vrijblijvende offerte aan en we geven je direct een indicatie van de levertijd.

10Is SLS de geschikte printtechniek voor jouw 3D project?
De SLS techniek is ontzettend breed toepasbaar. Vrijwel elk 3D model is printbaar met de Fuse 1 printer.

Zijn er specifieke vereisten en twijfel je over de geschikte print techniek? Wij denken altijd met je mee en adviseren in de meest optimale en kostenefficiënte techniek voor jouw project.

Bekijk ook de specificaties van onze andere 3D printtechnieken.

11Wat zijn de kosten voor SLS 3D-printen?
De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het materiaal, de complexiteit en de hoeveelheid. Ons team voorziet je graag van een offerte op maat voor jouw project.

Enkele voorbeelden van SLS prints