SLS printen

3D printen met SLS

Ontdek onze nieuwe SLS print service

3D model met hoge kwaliteitseisen? Met de Fuse 1 printer kunnen we vrijwel elk ontwerp printen in 3D. Upload je bestanden en ontvang een offerte van ons!Wat is SLS?


SLS staat voor Selective Laser Sintering. Met deze 3D printtechniek wordt nylonpoeder laag voor laag versmelt. De supersterke laser verhit de korrels tot er contactpunten tussen ontstaan. Op deze wijze ontstaat er een zeer sterk materiaal. Het ongebruikte poeder ondersteunt de onderdelen tijdens het afdrukken. Zo kunnen er complexe, onderling verbonden ontwerpen worden geprint, zonder dat er ondersteunende structuren nodig zijn.

Vanwege het vermogen om sterke, functionele onderdelen te produceren, is SLS een veel toegepaste Additieve Productietechnologie voor uiteenlopende industriële toepassingen.

Specs en voordelen SLS

SLS 3D-printers gebruiken een krachtige laser om kleine deeltjes polymeerpoeder samen te smelten. Het niet-gefuseerde poeder ondersteunt het onderdeel tijdens het afdrukken en elimineert de behoefte aan speciale ondersteuningsstructuren. Dit maakt SLS ideaal voor complexe geometrieën, inclusief interieurkenmerken, ondersnijdingen, dunne wanden en negatieve kenmerken. Onderdelen geproduceerd met SLS-bedrukking hebben uitstekende mechanische eigenschappen, met een sterkte die vergelijkbaar zijn met spuitgegoten onderdelen.

BeschrijvingSpecificaties
Maximale printvolume165x165x300mm
Infill100%
Laagdikte 110 micron
LevertijdIn overleg

Beschikbare materialen voor SLS

Voor de SLS print techniek gebruiken we Nylon 12.

Type Beschrijving
Nylon PA12 Door de balans tussen materiaalsterkte en detail is Nylon 12 een zeer geschikt materiaal voor zowel functionele prototyping als eindproductie. Van complexe assemblages tot duurzame onderdelen met een hoge omgevingsstabiliteit. SLS-onderdelen hebben een ietwat ruwe oppervlakteafwerking, maar bijna geen zichtbare laaglijnen.

Kenmerken:
• Zeer sterk materiaal
• Afgewerkte details in eindresultaat
• Bijna geen zichtbare laaglijnen
• Zowel geschikt voor functionele prototyping als voor eindproductie
 • Top service, zeker een aanrader!

  Via een kennis in contact genomen met Vormz voor de productie van een aantal kunststof onderdelen die niet meer verkrijgbaar zijn via de fabrikant. Ik kon na het doorgeven van een paar maten na een paar dagen al een protype komen bekijken, en daarna binnen een week had ik een zak vol nieuwe exemplaren die bijna niet zijn te onderscheiden van het origineel. Top service!

  Geert Schoots
 • SLA printen bij Vormz

  Wij hebben Vormz gecontacteerd voor het printen van verschillende prototypes. Deze zijn met de SLA techniek geprint. De nauwkeurigheid en afwerking van het product waren perfect en waren ook goed maatvast. De communicatie met Vormz ging uitstekend en hij gaf ook goede uitleg over de printwijze. Onze onderdelen zijn namelijk op zo'n manier geprint dat de hoogste nauwkeurigheid behaald kon worden. Zeker een aanrader voor prototyping!

  Vincent
 • Prototype laten printen

  Prototype cooling fin laten printen. Ze zijn net binnen en we zijn erg tevreden over de resolutie en afwerking! Hele mooie kwaliteit voor een scherpe prijs. Goede communicatie.

  Floris
 • 3D scannen en nabewerken

  Mooie, nauwkeurige 3D scan gemaakt, snel en voor een goeie prijs. Kan Vormz zeker aanraden.

  Xing Chen
 • Printen bij Vormz kan ik alleen maar aanraden

  Ik heb onlangs een aantal grotere ontwerpen laten printen bij vormz.nl en ben uitermate tevreden over deze service. Door de duidelijke communicatie wist ik vooraf precies waar ik aan toe was en daarnaast werden de producten netjes op tijd geleverd. Persoonlijk zou ik iedereen vormz.nl aanraden.

  Corné van den Kieboom
 • Spatschermen op houders met logo

  Vormz heeft onze organisatie voorzien van zestig plexiglazen bureau spatschermen op mooi geprinte stevige houders waarin ons logo is geprint. Er is voldoende ruimte onder het scherm om bekabeling onder door te leiden. Prettig contact en goede service.

  Nynke
 • Deksel accu van WW2 Glider laten printen. Prima product.

  Onlangs de deksel van een geleende originele accu van een 2e Wereldoorlog vliegtuig, de Airspeed Horsa MK1 Assault Glider, laten scannen, waarna deze deksel levensecht is geprint. De replica accu staat nu in de enige complete en grotendeels originele Horsa ter wereld in het grootste oorlogsmuseum van Nederland, het Oorlogsmuseum Overloon. Prima service en kwaliteit voor een schappelijke prijs bij Vormz te Ede.

  Richard Westmaas
  Oorlogsmuseum Overloon
 • Goede service en mooi eindresultaat

  Vormz gecontacteerd voor het uitprinten van mini's voor een RPG spel. Er werd super snel geantwoord en er was goed over en weer contact, verschillende opties konden besproken worden. Ook was de levering erg snel, het eindproduct was binnen een paar dagen af! Goede service en mooi eindresultaat. Ik zou hier zeker nog een keer iets laten printen!

  Danielle
 • Hoge kwaliteit en goede prijs!

  Hoge kwaliteit in combinatie met een goede prijs. Daarbij was de communicatie erg prettig. Ik laat zeker meer printen bij Vormz! 👍

  Luca
 • Zeer goedgekeurd!

  Goede afdrukkwaliteit, snelle levering. Zeer goedgekeurd!

  Cristiane Vilas Boas

Waarom kiezen voor SLS?

3D printen met de Fuse1 printer geeft de garantie van een sterk en compleet printproduct. Daardoor is SLS geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen, ongeacht de kwaliteit of complexiteit van het 3D model. Met SLS kies je voor:
Lage koste, hoge productiviteit
De combinatie van lage kosten per onderdeel, hoge productiviteit en betrouwbare materialen maken SLS een populaire keuze onder ingenieurs. Voor functionele prototyping van ontwerpen die nog in de designfase zijn, maar ook voor voltooide producten klaar voor eindproductie. SLS biedt bovendien een kosteneffectief alternatief voor spuitgieten in beperkte oplagen of brugproductie.

FAQs over SLS printen


Vind hieronder antwoord op veelgestelde vragen over 3D printen met SLS! Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons gerust een berichtje.
1Wat is SLS printen?
SLS is een 3D printtechniek die nylonpoeder laag voor laag versmelt.

De SLS 3D-printers gebruiken een zeer krachtige laser. Deze laser verhit de kleine deeltjes polymeerpoeder tot ze samenbinden om een zeer sterke structuur te vormen.

Het poeder dat niet versmolten wordt en overblijft, maakt het printonderdeel sterker. Daardoor zijn er geen extra ondersteuningsstructuren meer vereist, zoals bij FDM en SLA wel het geval is.

Dit maakt de SLS printtechniek ideaal voor complexe geometrieën, inclusief interieurkenmerken, ondersnijdingen, dunne wanden en negatieve kenmerken.

SLS geprinte onderdelen hebben uitstekende mechanische eigenschappen, met een sterkte gelijk aan spuitgegoten onderdelen.

Voordelen:
- Sterke functionele onderdelen
- Ontwerpvrijheid
- Geen ondersteuningsconstructies nodig

Toepassingen:
- Functionele prototyping
- Productie in kleine oplagen, bruggen of maatwerk
- Tot 165 x 165 x 300 mm

Heb je vragen over het proces van SLS? Stuur ons gerust een berichtje. En bekijk ook zeker even de werkwijze voor 3D printen waarmee wij altijd de hoogste kwaliteit voor onze klanten garanderen.

2Welk materiaal is geschikt voor SLS?
Voor de Fuse 1 printer is nylon 12 beschikbaar als materiaalsoort. Met nylon 12 kan een perfecte balans tussen sterkte en detail worden geboden. Daardoor is vrijwel elk ontwerp geschikt om te printen met SLS.

Dat maakt het materiaal zeer geschikt voor zowel functionele prototyping als eindgebruik. Het eindresultaat is duurzaam, flexibel en stabiel, terwijl de kosten laag blijven.

Wil je meer weten of ben je benieuwd naar de toepasbaarheid van Nylon 12? Stel ons gerust je vraag.

3Hoe wordt de kwaliteit van SLS gegarandeerd?
Met de software behorend bij de Fuse 1 printer kunnen we elke stap van het printproces monitoren.

Zowel op het touchscreen van de printer als in onze computers volgen wij een livestream van het printbed. Zo houden we het proces nauwkeurig in de gaten en zien we elke nieuwe laag vorm krijgen.

Ontdek in de video van de Fuse 1 printer hoe het eindproduct tot stand komt.

4Wat zijn de maximale 3D print afmetingen voor SLS?
De maximale afmetingen die we met SLS kunnen printen, zijn 165x165x300mm.

Een vraag over jouw 3D project of welke print techniek het meest passend is? Stuur ons een berichtje. Bekijk ook onze andere 3D printtechnieken.

5Hoe kun je een 3D print met SLS bestellen?
Het bestellen van een 3D print door middel van SLS kun je bij ons heel eenvoudig online regelen.

Vul op de pagina Offerte & bestellen jouw printopdracht in en voeg je schets of ontwerp toe.

Je ontvangt al binnen één werkdag een offerte van ons.

6Wat is het minimum aantal voor SLS bestellingen?
Het is bij ons al mogelijk om 1 onderdeel te laten printen met SLS.

Vraag ons gerust naar de mogelijkheden voor jouw 3D project.

7Kun je ook 1 onderdeel laten printen met SLS?
Ja, dat kan zeker! Het is bij ons al mogelijk om 1 stuk te laten printen met SLS.

Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. We denken graag met je mee.

8Wat is het maximum aantal voor SLS bestellingen?
Dat maakt niet uit! We hebben geen maximum capaciteit gelden voor printen met SLS. Onze printer biedt een hoge productiviteit met korte tijdsspanne. We kunnen grote leveringen aan.

Ook is het voor zeer grote hoeveelheden altijd mogelijk om met deelleveringen te werken, zodat we binnen korte tijd aan je vraag kunnen voldoen. Lees meer over onze 3D printproces.

9Hoe lever je 3D bestanden voor SLS aan?
Hierin zijn wij heel flexibel. Je kunt simpelweg jouw schetsen of ontwerpen in een PNG, JPEG, SVG of PDF bestand aanleveren.

Een groot voordeel van printen met SLS is dat we bijna elk ontwerp kunnen printen. Er zijn vrijwel geen grenzen en geen strenge vereisten voor het 3D ontwerp.

Een vraag over jouw ontwerp of bestand? Stuur ons gerust een bericht.

10Hoelang duurt 3D printen met SLS?
Onze SLS printer biedt een zeer hoge productiviteit. Maar de duur hangt af van verschillende factoren. Zo hebben het aantal prints, de grootte van het printobject en de detaillering van het object invloed op de printduur.

Vraag eenvoudig een vrijblijvende offerte aan en we geven je direct een indicatie van de printduur.

11Wat is de levertijd van SLS?
De levertijd hangt af van de grootte van de opdracht.

Als jouw opdracht 1 onderdeel betreft, dan is de levertijd ongeveer 5 werkdagen.

Heb je een zeer grote opdracht, dan zullen we de levertijd van te voren bespreken. Deelleveringen zijn bij ons ook geen probleem.

Vraag online jouw vrijblijvende offerte aan en we geven je direct een indicatie van de levertijd.

12Is SLS de geschikte printtechniek voor jouw 3D project?
De SLS techniek is ontzettend breed toepasbaar. Vrijwel elk 3D model is printbaar met de Fuse 1 printer.

Zijn er specifieke vereisten en twijfel je over de geschikte print techniek? Wij denken altijd met je mee en adviseren in de meest optimale en kostenefficiënte techniek voor jouw project.

Bekijk ook de specificaties van onze andere 3D printtechnieken.

Enkele voorbeelden van SLS prints