fdm printen header

Vormz

FDM printen

Snelle levering, hoge kwaliteit en betaalbaar. Upload je bestanden en ontvang een offerte van ons!

Hoe werkt het? Offerte aanvragen
×
Snelle levering
Meerdere toepassingen
Groot bouwvolume
Keuze uit verschillende materialen
uitleg over fdm printen

Wat is FDM printen?

Fused Deposition Modeling (FDM) is een  techniek waarbij laag na laag materiaal op elkaar wordt geprint. Op die manier wordt het product gerealiseerd. Het basismateriaal voor een FDM-printer is filament. Dit is een plastic draad, die tijdens het printproces wordt gesmolten. Deze vorm van 3D printen wordt veel toegepast.

Neem contact op!

aanzetten printer fdm

Specs en voordelen FDM printen

Wij hebben jarenlange ervaring met het printen van FDM materialen. 3D printen met FDM biedt namelijk vele voordelen. Het is breed toepasbaar en er is een enorme verscheidenheid aan materialen en kleuren die je kunt kiezen. Variërend van PLA, ABS, Nylon tot bronzefill en hout. In onderstaande tabel vind je de technische specificaties, die wij bieden bij het printen met FDM.

Beschrijving Specificaties
Maximale printvolume 1000 x 500 x 500 mm
Infill 20-100%
Laagdikte 100-400 micron
Levertijd In overleg

Meer 3D printtechnieken

hoe werkt het 3d ontwerp header

3D ontwerp

We helpen bij het 3D ontwerp voor jouw 3D print, wanneer nodig.

hoe werkt het techniek

Techniek

Kiezen de juiste 3D print techniek en het juiste materiaal.

 

Meer over aanpak

hoe werkt het printen header

3D printen

En gaan direct aan de slag met jouw order!

sparren over ontwerpregels fdm

Ontwerpregels voor FDM printen

Om de beste kwaliteit van jouw product te behalen, is het raadzaam om onze ontwerpregels te raadplegen. Hierin vind je tips en tricks voor het ontwerpen van een FDM 3D print. Twijfel je of jouw model voldoet aan de standaarden? Neem gerust contact met op ons!

Neem contact op!

Heb je nog geen 3D bestand?
Vraag het een van onze designers!

Wij kunnen je helpen met het klaarmaken van een volledig werkend 3D bestand!

Neem contact op

nog geen bestand fdm

FAQs over FDM printen

Wat is FDM 3D-printen?

FDM staat voor Fused Deposition Modeling, een populaire 3D-printtechniek waarbij een thermoplastisch filament wordt verwarmd en nauwkeurig wordt afgezet om een object laag voor laag op te bouwen.

Heb je vragen over het proces van FDM? Stuur ons gerust een berichtje. En bekijk ook zeker even de werkwijze voor 3D printen waarmee wij altijd de hoogste kwaliteit voor onze klanten garanderen.

Onze werkwijze

Welke materialen kunnen worden gebruikt bij FDM-printen?

FDM-printen biedt een breed scala aan materialen, zoals PLA, ABS, PETG, TPU, en meer. Elke keuze heeft zijn eigen kenmerken en toepassingen.

Wil je meer weten of ben je benieuwd naar de toepasbaarheid van de materialen? Stel ons gerust je vraag.

Contact ons

Wat zijn de voordelen van FDM 3D-printen?

FDM-printen is kosteneffectief, gebruiksvriendelijk en geschikt voor functionele prototyping, gereedschapsonderdelen en maatwerkproducten.

Is nabewerking nodig na het FDM-printen?

Nabewerking kan soms nodig zijn, afhankelijk van het ontwerp en de gewenste afwerking. Maar over het algemeen vereisen FDM-geprinte objecten minimale nabewerking.

Wat zijn de maximale afmetingen van objecten die kunnen worden geprint met FDM?

Het maximale bouwvolume kan variëren afhankelijk van de FDM-printer. De maximale grootte is 1000x500x500mm. Onderdelen kunnen ook altijd in delen worden geprint, dus geen opdracht is te groot.

Een vraag over jouw 3D project of welke print techniek het meest passend is? Stuur ons een berichtje. Bekijk ook onze andere 3D printtechnieken.

Bekijk printtechnieken

Hoe nauwkeurig is FDM 3D-printen?

De nauwkeurigheid van FDM-printen is afhankelijk van de printer en instellingen, maar het kan hoge precisie bereiken voor de meeste toepassingen.

Kunnen jullie mij helpen bij het ontwerpen van een 3D-model voor FDM-printen?

Zeker! Ons ontwerpteam staat klaar om je te ondersteunen bij het creëren van een 3D-model dat perfect geschikt is voor FDM-printen.

Wat is de typische doorlooptijd voor een FDM 3D-printopdracht?

De doorlooptijd varieert afhankelijk van het ontwerpcomplexiteit en de omvang van de opdracht. Ons team geeft jou graag een schatting zodra we jouw vereisten kennen. Neem dan ook gerust contact met ons op!

Contact ons

Kunnen jullie grote volumes FDM-printen?

Ja, we hebben de capaciteit om grote volumes FDM-geprinte onderdelen te produceren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Contact ons

Wat zijn de kosten voor FDM 3D-printen?

De kosten variëren afhankelijk van materiaalgebruik, ontwerp en hoeveelheid. Voor een gepersonaliseerde offerte kun je altijd contact met ons opnemen. Ons team voorziet je graag van een offerte op maat voor jouw project.

Offerte aanvragen

Meer weten?

Staat je vraag er niet tussen of wil je meer weten over onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact op met Vormz

Neem contact op

Reviews

Wat klanten over ons zeggen

Review sterren Vormz

3D-plattegrond van een Egyptische tempel

Vormz maakte voor ons een 3D-plattegrond van een Egyptische tempel, voor een nieuwe rondleiding gemaakt voor mensen met een visuele beperking. De plattegrond stelt onze begeleider in staat om uit te leggen hoe een tempel opgebouwd was en hoe de Egyptenaren de ruimtes gebruikten. Het contact was heel prettig en snel en het eindresultaat is nog beter dan we hadden gehoopt! We zijn er ontzettend blij mee.

Review sterren Vormz

Prima ervaringen met Vormz

Prima ervaringen met Vormz! Snelle offertes, snelle levering en snelle, duidelijke communicatie.

Review sterren Vormz

SLA printen bij Vormz

Wij hebben Vormz gecontacteerd voor het printen van verschillende prototypes. Deze zijn met de SLA techniek geprint. De nauwkeurigheid en afwerking van het product waren perfect en waren ook goed maatvast. De communicatie met Vormz ging uitstekend en hij gaf ook goede uitleg over de printwijze. Onze onderdelen zijn namelijk op zo’n manier geprint dat de hoogste nauwkeurigheid behaald kon worden. Zeker een aanrader voor prototyping!

Review sterren Vormz

Printen bij Vormz kan ik alleen maar aanraden

Ik zocht een 3D-printservice waar ik een aantal printtechnieken kon testen voor prototyping. Tevens wat losse onderdelen voor productiewerk. Ik vond bij Vormz een vlotte service en genoeg mogelijkheden. Korte lijntjes, erg fijn. Dank voor het meedenken en de snelle service!

– B. Janssen – Stel Orthopedie Tynaarlo