SLA printen

3D printen met SLA

Ontdek onze uitmuntende SLA print service

Snelle levering, hoge kwaliteit en betaalbaar. Upload je bestanden en ontvang een offerte van ons!


Wat is SLA?


Stereolithografie (SLA) is een 3D print techniek die wordt toegepast voor topproducten waar hoge eisen worden gesteld aan nauwkeurigheid en kwaliteit van het eindproduct. De producten worden opgebouwd uit een resin (vloeistof) die wordt uitgehard door een laserstraal die de vloeistof raakt. Dit resulteert in een zeer glad en stevig product. Deze 3D techniek is geschikt voor industriële producten, maar ook binnen de tandheelkunde en medische sector wordt het veel toegepast.

Specs en voordelen SLA

Wij hebben jaren ervaring met het printen van SLA resins. 3D printen met SLA biedt producten van topkwaliteit met een zeer glad en stevig resultaat. Er is een flinke verscheidenheid aan materialen waar je uit kunt kiezen. Variërend van flexibele resin om buigbare onderdelen te produceren tot high temp resin wat zeer hoge temperaturen kan weerstaan. In onderstaande tabel vind je de technische specificaties die wij bieden bij het printen van modellen met SLA.

BeschrijvingSpecificaties
Maximale printvolume145 x 145 x 185 mm
Laagdikte 25-300 micron
Standaard levertijd5 werkdagen

Beschikbare materialen voor SLA

Hieronder vind je een lijst met de beschikbare 3D materialen die door ons geprint kunnen worden met de SLA print techniek. Staat het materiaal wat je zoekt voor jouw 3D project er niet tussen? Neem vooral contact met ons op.

Type Beschrijving
Standaard resin De standaard resin voor SLA printing is in zwart, grijs, wit en transparant beschikbaar en heeft een hoge kwaliteit afwerking met een hoge nauwkeurigheid
Tough resin Tough resin werd ontwikkeld om ABS plastic te benaderen, met vergelijkbare treksterkte en modulus. Perfect geschikt voor functionele prototypes omdat het sterk en breekbestendig is.
Flexibele resin Flexibel resin heeft een shore van 80A. Gebruik dit veelzijdige materiaal om onderdelen te produceren die moeten buigen en comprimeren. Flexibel is uitstekend voor het simuleren van soft-touch materialen en het toevoegen van ergonomische functies aan samenstellingen van meerdere materialen.
Durable Durable resin is ontworpen om polypropyleen (PP) kunststof te simuleren, met vergelijkbare lage modulus en hoge slagsterkte. Gebruik dit slijtvaste, ductiele materiaal wanneer onderdelen vervorming en een gladde, glanzende afwerking vereisen.
Draft resin Draft resin print 3-4 keer sneller dan andere standaard resins waardoor het geschikt is voor het snel printen van grote, omvangrijke onderdelen. Met een laaghoogte van 300 micron heeft het een acceptabele nauwkeurigheid voor prototyping behoeften terwijl het snellere ontwerp iteraties mogelijk maakt. Draft Resin is perfect voor het echt snel maken van prototypen en het snel printen van grote of meerdere onderdelen.
High temp resin High temp resin is hittebestendig tot en met 238 graden Celsius en is speciaal ontwikkeld voor onderdelen die een hoge temperatuur moeten weerstaan. Een veelgebruikte toepassing is het maken van mallen.
SLA printen

Ontwerpregels voor SLA printen

Om de beste kwaliteit van jouw 3D product te behalen, is het raadzaam om onze ontwerpregels te raadplegen. Hierin vind je tips en tricks voor het ontwerpen van een SLA 3D print. Twijfel je of jouw model voldoet aan de standaarden? Neem gerust contact met op ons!

Ps. Niet direct ontvangen? Controleer je spam folder.

Enkele voorbeelden van SLA prints