sla printen header

Vormz

SLA printen

Ontdek onze uitmuntende SLA print service

Hoe werkt het? Offerte aanvragen
×
Hoge kwaliteit
Enorme nauwkeurigheid
Gladde afwerking
sla printer aanzetten

Wat is SLA?

Stereolithografie (SLA) is een 3D print techniek die wordt toegepast voor topproducten waar hoge eisen worden gesteld aan nauwkeurigheid en kwaliteit van het eindproduct. De producten worden opgebouwd uit een resin (vloeistof) die wordt uitgehard door een laserstraal die de vloeistof raakt. Dit resulteert in een zeer glad en stevig product. Deze 3D techniek is geschikt voor industriële producten, maar ook binnen de tandheelkunde en medische sector wordt het veel toegepast.

Vraag offerte aan

items uit printer sla

Specs en voordelen SLA

Wij hebben jaren ervaring met het printen van SLA resins. 3D printen met SLA biedt producten van topkwaliteit met een zeer glad en stevig resultaat. Er is een flinke verscheidenheid aan materialen waar je uit kunt kiezen. Variërend van flexibele resin om buigbare onderdelen te produceren tot high temp resin wat zeer hoge temperaturen kan weerstaan. In onderstaande tabel vind je de technische specificaties die wij bieden bij het printen van modellen met SLA.

Beschrijving Specificaties
Maximale printvolume 145 x 145 x 185 mm
Laagdikte 25-300 micron
Standaard levertijd 5 werkdagen

Meer 3D printtechnieken

Beschikbare materialen voor SLA

Hieronder vind je een lijst met de beschikbare 3D materialen die door ons geprint kunnen worden met de SLA print techniek. Staat het materiaal wat je zoekt voor jouw 3D project er niet tussen? Neem vooral contact met ons op.

Type Beschrijving
Standaard resin De standaard resin voor SLA printing is in zwart, grijs, wit en transparant beschikbaar en heeft een hoge kwaliteit afwerking met een hoge nauwkeurigheid
Tough resin Tough resin werd ontwikkeld om ABS plastic te benaderen, met vergelijkbare treksterkte en modulus. Perfect geschikt voor functionele prototypes omdat het sterk en breekbestendig is.
Flexibele resin Flexibel resin heeft een shore van 80A. Gebruik dit veelzijdige materiaal om onderdelen te produceren die moeten buigen en comprimeren. Flexibel is uitstekend voor het simuleren van soft-touch materialen en het toevoegen van ergonomische functies aan samenstellingen van meerdere materialen.
Durable Durable resin is ontworpen om polypropyleen (PP) kunststof te simuleren, met vergelijkbare lage modulus en hoge slagsterkte. Gebruik dit slijtvaste, ductiele materiaal wanneer onderdelen vervorming en een gladde, glanzende afwerking vereisen.
Draft resin Draft resin print 3-4 keer sneller dan andere standaard resins waardoor het geschikt is voor het snel printen van grote, omvangrijke onderdelen. Met een laaghoogte van 300 micron heeft het een acceptabele nauwkeurigheid voor prototyping behoeften terwijl het snellere ontwerp iteraties mogelijk maakt. Draft Resin is perfect voor het echt snel maken van prototypen en het snel printen van grote of meerdere onderdelen.
High temp resin High temp resin is hittebestendig tot en met 238 graden Celsius en is speciaal ontwikkeld voor onderdelen die een hoge temperatuur moeten weerstaan. Een veelgebruikte toepassing is het maken van mallen.

 

Hoe werkt 3D printen?

openen van printer sla

Ontwerpregels voor SLA printen

Om de beste kwaliteit van jouw 3D product te behalen, is het raadzaam om onze ontwerpregels te raadplegen. Hierin vind je tips en tricks voor het ontwerpen van een SLA 3D print. Twijfel je of jouw model voldoet aan de standaarden? Neem gerust contact met op ons!

Vraag offerte aan

hoe werkt het 3d ontwerp header

3D ontwerp

We helpen bij het 3D ontwerp voor jouw 3D print, wanneer nodig.

hoe werkt het techniek

Techniek

Kiezen de juiste 3D print techniek en het juiste materiaal.

 

Meer over aanpak

hoe werkt het printen header

3D printen

En gaan direct aan de slag met jouw order!

Heb je nog geen 3D bestand?
Vraag het een van onze designers!

Wij kunnen je helpen met het klaarmaken van een volledig werkend 3D bestand!

Neem contact op

nog geen bestand SLA

FAQs over SLA printen

Wat is SLA 3D-printen?

SLA staat voor Stereolithography, een 3D-printtechniek waarbij een laser of UV-licht wordt gebruikt om vloeibare hars te verharden en laag voor laag een 3D-object te creëren.

Heb je vragen over het proces van SLA? Stuur ons gerust een berichtje. En bekijk ook zeker even de werkwijze voor 3D printen waarmee wij altijd de hoogste kwaliteit voor onze klanten garanderen.

Onze werkwijze

Welke materialen kunnen worden gebruikt bij SLA-printen?

SLA-printen maakt gebruik van verschillende soorten harsmaterialen, zoals standaard hars, flexibele hars, en zelfs biocompatibele hars voor medische toepassingen.

Wil je meer weten of ben je benieuwd naar de toepasbaarheid van harsmaterialen? Stel ons gerust je vraag.

Contact ons

Wat zijn de voordelen van SLA 3D-printen?

SLA-printen biedt ongeëvenaarde precisie, gladde oppervlakken, en het vermogen om complexe details en dunne wanden te produceren.

Is nabewerking nodig na het SLA-printen?

Over het algemeen vereisen SLA-geprinte objecten minimale nabewerking, vanwege de hoge kwaliteit van de prints. De prints worden bij Vormz schoongemaakt en de support worden verwijderd.

Wat zijn de maximale afmetingen van objecten die kunnen worden geprint met SLA?

Het maximale bouwvolume kan variëren afhankelijk van de FDM-printer. De maximale grootte is 192x120x245mm. Onderdelen kunnen ook altijd in delen worden geprint, dus geen opdracht is te groot.

Een vraag over jouw 3D project of welke print techniek het meest passend is? Stuur ons een berichtje. Bekijk ook onze andere 3D printtechnieken.

Printtechnieken

Hoe nauwkeurig is SLA 3D-printen?

SLA-printen staat bekend om zijn hoge precisie en nauwkeurigheid, wat het ideaal maakt voor gedetailleerde modellen en prototypes.

Kunnen jullie mij helpen bij het ontwerpen van een 3D-model voor SLA-printen?

Absoluut! Ons ervaren ontwerpteam staat klaar om je te helpen bij het maken van een 3D-model dat perfect past bij SLA-printen.

Wat is de typische doorlooptijd voor een SLA 3D-printopdracht?

De doorlooptijd hangt af van de complexiteit van het project en de gewenste afwerking. We kunnen je een schatting geven zodra we jouw specificaties kennen.

Neem dan ook gerust contact op met ons team!

Contact ons

Kunnen jullie grote volumes SLA-printen?

Ja, we hebben de capaciteit om grote volumes SLA geprinte onderdelen te produceren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Contact ons

Wat zijn de kosten voor SLA 3D-printen?

De kosten zijn afhankelijk van het materiaal, de complexiteit en de grootte van het object. Vraag een offerte op maat aan voor meer informatie.

Vraag offerte aan

Meer weten?

Staat je vraag er niet tussen of wil je meer weten over onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact op met Vormz

Neem contact op

Reviews

Wat klanten over ons zeggen

Review sterren Vormz

3D-plattegrond van een Egyptische tempel

Vormz maakte voor ons een 3D-plattegrond van een Egyptische tempel, voor een nieuwe rondleiding gemaakt voor mensen met een visuele beperking. De plattegrond stelt onze begeleider in staat om uit te leggen hoe een tempel opgebouwd was en hoe de Egyptenaren de ruimtes gebruikten. Het contact was heel prettig en snel en het eindresultaat is nog beter dan we hadden gehoopt! We zijn er ontzettend blij mee.

Review sterren Vormz

Prima ervaringen met Vormz

Prima ervaringen met Vormz! Snelle offertes, snelle levering en snelle, duidelijke communicatie.

Review sterren Vormz

SLA printen bij Vormz

Wij hebben Vormz gecontacteerd voor het printen van verschillende prototypes. Deze zijn met de SLA techniek geprint. De nauwkeurigheid en afwerking van het product waren perfect en waren ook goed maatvast. De communicatie met Vormz ging uitstekend en hij gaf ook goede uitleg over de printwijze. Onze onderdelen zijn namelijk op zo’n manier geprint dat de hoogste nauwkeurigheid behaald kon worden. Zeker een aanrader voor prototyping!

Review sterren Vormz

Printen bij Vormz kan ik alleen maar aanraden

Ik zocht een 3D-printservice waar ik een aantal printtechnieken kon testen voor prototyping. Tevens wat losse onderdelen voor productiewerk. Ik vond bij Vormz een vlotte service en genoeg mogelijkheden. Korte lijntjes, erg fijn. Dank voor het meedenken en de snelle service!

– B. Janssen – Stel Orthopedie Tynaarlo