haarlem header

Vormz

3D printen Haarlem

Ben je als bedrijf op zoek naar een vertrouwde partner voor 3D printen in Haarlem? Met een diversiteit aan technieken zit je goed bij Vormz.

Offerte aanvragen Neem contact op
×
klok icon
Jarenlange ervaring
522.000 printuren
spoedlevering icon
Snelle levertijd
Spoedlevering is mogelijk
3d print icon
Diverse printtechnieken
Met 60 printers
innovatie icon
Inzet op innovatie
Voor alle 520 klanten
jarenlange ervaring haarlem header

Jarenlange ervaring in 3D printen

Bij Vormz hebben we door de jaren heen al heel wat mooie 3D projecten uitgevoerd. Deze techniek blijft zich ontwikkelen, en wij zetten dan ook graag in op de nieuwste machines. Dat zie je terug in je toepassingen. Van losse onderdelen tot kant-en-klaar producten, prototypes en grote series, Neem contact met ons op voor 3D printen in Haarlem!

Vraag offerte aan

onderdelen laten 3d printen haarlem header

Onderdelen laten 3D printen Haarlem

Het grootste voordeel van 3D printing is de vrijheid bij het ontwerpen. We kunnen een nieuw 3D ontwerp maken op basis van je wensen. Gaat het om een bestaand product dat je voortaan wil realiseren middels 3D printen in Haarlem? Dan maken we een 3D scan en zorgen we ervoor dat jouw toepassing geprint kan worden.

Na goedkeuring van de 3D tekening gaan we over tot 3D printen. Met tal van machines die ieder hun eigen kwaliteit hebben, zorgen we voor een krachtig eindproduct. Wil je op een later moment je design aanpassen? Dat is geen enkel probleem. Met 3D printing geniet je van veel flexibiliteit en het is ook nog eens een duurzame techniek.

Neem contact op

onze 3d printservice haarlem header

Onze 3D printservice in Haarlem

Maatwerk en persoonlijk contact vinden we belangrijk bij Vormz. Door de jaren heen hebben we al heel wat mooie 3D projecten succesvol mogen opleveren. Bij ons mag je service tot in de puntjes verwachten. Weten waar je aan toe bent, en levering bij jouw bedrijf aan de deur.

We starten met een verkenning van het project, waarna we een toegespitste offerte uitbrengen. Indien akkoord gaan we aan de slag met 3D ontwerpen of 3D scannen. Bij seriewerk ontvang je van ons een prototype, zodat het zeker aansluit bij je wensen. Zo bieden we 3D printing service in Haarlem van het hoogste niveau.

Vraag offerte aan

nieuwste technieken haarlem header

De nieuwste 3D printtechnieken

We hebben verschillende machines in huis die ieder uitblinken in bepaalde eigenschappen. Zo is Selective Laser Sintering (SLS) de ideale techniek voor de meest sterke eindproducten, omdat hierbij nylonpoeder laag voor laag versmelt wordt. De geavanceerde techniek Ultra FDM werkt juist op basis van ultra polymeren.

Bij uiterst precisiewerk komt stereolithografie (SLA) goed van pas, want dit werkt tot op de millimeter nauwkeurig. En wie een eindtoepassing in een bijzonder materiaal of een opvallend kleurtje wil laten maken, die zit goed met Fused Deposition Modeling (FDM). Bij Vormz adviseren we je uiteraard over de best passende techniek voor jouw toepassing.

Meer over onze printtechnieken

voordelen vormz haarlem header

Voordelen van Vormz

Bij ons mag je voor 3D printen in Haarlem een persoonlijke aanpak verwachten. Graag gaan we het gesprek met je aan en informeren we je over de mogelijkheden en kosten. We overleggen ook over de deadline, want wij weten als geen ander hoe belangrijk time management voor bedrijven is. Gaat het om spoed? We zetten graag een tandje bij!

Offerte aanvragen

laat printen haarlem header

3D laten printen in Haarlem? Neem contact op!

Wil je 3D laten printen in Haarlem? Laat ons je ideeën en wensen horen en dan bespreken we samen de mogelijkheden van je project. Voor simpele en complexe, grote of kleine toepassingen, bij Vormz helpen we je graag met al je realisaties op het gebied van 3D printen in Haarlem. Neem contact met ons op voor meer informatie of een aanvraag.

Neem contact op

Het 3D print proces

Hoe gaat het in zijn werk?

Onze experts in 3D printen staan jou bij in het gehele proces. Vanuit jouw idee maken we een plan om tot een perfect eindproduct te komen. We helpen bij het ontwerp, wanneer nodig. Kiezen de juiste techniek en het juiste materiaal. En gaan direct aan de slag met jouw order!

hoe werkt het 3d ontwerp header

3D ontwerp

We helpen bij het 3D ontwerp voor jouw 3D print, wanneer nodig.

hoe werkt het techniek

Techniek

Kiezen de juiste 3D print techniek en het juiste materiaal.

 

 

Meer over aanpak

hoe werkt het printen header

3D printen

En gaan direct aan de slag met jouw order!

Heb je nog geen 3D bestand?
Vraag het een van onze designers!

Wij kunnen je helpen met het klaarmaken van een volledig werkend 3D bestand!

Neem contact op

nog geen bestand haarlem header

Veelgestelde vragen

Wat is 3D printen?

3D printen, ook wel Additive Manufacturing, Rapid Prototyping of Rapid Manufacturing genoemd, is een productietechniek waarbij een digitaal bestand omgezet wordt naar een tastbaar object. Het 3D object wordt laagje voor laagje opgebouwd door de 3D printer. Wil je er meer over weten? Stuur ons gerust een berichtje.

Neem contact op

Hoe werkt 3D printen?

De basis van een 3D print is het digitale ontwerp. Het 3D ontwerp kan gemaakt worden in verschillende 3D designprogramma’s, zoals Solidworks, Inventor, Fusion 360 en anderen.

Het digitale bestand wordt vervolgens omgezet naar een bestand genaamd STL. Dit format kan vervolgens ingeladen worden in de software om de printer aan te sturen.

Uiteindelijk komt er een bestand uit wat de 3D printer kan lezen. Dan kan er gestart worden met printen!

Hulp bij ontwerpen?

Welke 3D print technieken zijn beschikbaar?

Bij Vormz maken we gebruik van maar liefst 4 verschillende 3D print technieken. Elke techniek heeft zo zijn eigen voordelen. Bekijk de specificaties op:

SLS printen
FDM printen
Ultra FDM printen
SLA printen

Hulp nodig in de ontwerpfase? Bekijk onze 3D ontwerp service!

3D ontwerpen

Hoe wordt een 3D print gemaakt?

Dit verschilt per techniek, maar de basis is altijd een digitaal ontwerp! Kijk voor meer informatie over 3D print technieken op:

SLS printen
FDM printen
Ultra FDM printen
SLA printen

Contact ons

Wat kost 3D printen?

De kosten voor 3D printen is onder andere afhankelijk van de 3D print techniek, de grootte, het materiaal en de aantallen. Benieuwd naar de prijzen per 3D print technieken? Bekijk onze Offerte pagina!

Wat voor dingen kun je printen in 3D?

Bijna alles is te realiseren met 3D printen! Enkele bekende toepassingen zijn:

  • Prototypes
  • Eindproducten
  • Mallen
  • Maquettes

Maar eigenlijk is niets te gek voor 3D printen!

Contact ons

Kun je 3D printen in kleur?

De 3D print materialen zijn verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren. Een 3D object kan dus zeker geprint worden in kleur.

Kijk voor de specificaties van onze 3D print technieken op:
SLS printen
FDM printen
Ultra FDM printen
SLA printen

Contact ons

Wordt er enkel plastic gebruikt voor 3D printen?

Nee, zeker niet. Kunststof is wel het meest toegepaste materiaal voor 3D printen. Maar voor welk 3D materiaal wordt gekozen is afhankelijk van de vereisten van het eindproduct en de techniek die wordt gebruikt.

Zo worden naast kunststof bijvoorbeeld ook vloeistof en materialen zoals hout en bronzefill toegepast in het 3D printen. Al zit in de laatste twee genoemde ook een klein deel plastic.

Kijk voor meer informatie over 3D print technieken en materialen op:
SLS printen
FDM printen
Ultra FDM printen
SLA printen

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van alternatieve materialen voor 3D printen? Wij denken graag met je mee.

Contact ons

Kan ik mijn logo 3D printen?

Het 3D printen van jouw logo is zeker mogelijk! Sterker nog, dit hebben we al voor meerdere bedrijven gedaan. Meestal wordt dit aangevraagd als onderdeel van een product. Dan staat het logo in het product geprint.

Maar het logo kan ook per letter worden geprint in 3D. Tot wel 40cm x 40cm groot per letter. Ideaal voor muurbevestiging, op de balie of in de etalage. Zo hebben we o.a. ons eigen logo geprint. Deze heeft een plek gekregen in onze etalage en is in totaal 2 meter lang geworden.

Contact ons

Wat voor type bedrijven maken gebruik van 3D printen?

3D printen wordt gebruikt en toegepast door allerlei soorten bedrijven en organisaties.

Maar er wordt vooral veel gebruik van gemaakt door startups en productiebedrijven. Voor startups is het een relatief goedkope manier om prototypes of eindproducten te produceren. Voor productiebedrijven een alternatieve vorm van het produceren van de producten en onderdelen daarvan.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem gerust contact met ons op!

Contact ons

Voor welke fases in het 3D printproces kan ik bij Vormz terecht?

Je kunt bij ons terecht voor elke fase in het printproces. Van ontwerpenscannen en reverse engineering om een 3D ontwerp te maken tot het daadwerkelijk printen van het product.

Wij helpen jou bij het realiseren van prototypes, eindproducten, mallen, maquettes en alle andere 3D objecten die je voor jouw bedrijf nodig hebt. Bij Vormz kunnen we vrijwel alles 3D printen.

Klik op de button en ontdek meer over onze werkwijze.

Hoe werkt het?

Wat kan ik verwachten als ik Vormz inschakel voor 3D printen?

Bij Vormz kun je rekenen op een persoonlijke service mét nazorg, goede prijzen, snelle en betrouwbare levering en vooral hoge kwaliteit van jouw afgeleverde 3D producten. Daarnaast adviseren we je graag waar nodig. We zijn er voor jou gedurende het gehele proces.

Als een van de eersten in Nederland met een 3D print service door middel van desktop 3D printers (onder onze voorgaande bedrijfsnaam 3dprinting4you) hebben we een flinke expertise opgebouwd. Met onze kennis en jarenlange ervaring in 3D printen. 3D scannen en 3D ontwerpen leg je jouw opdracht met een gerust hart in onze handen.

Klik op de button en vraag jouw offerte aan.

Offerte aanvragen

Ik heb een andere vraag over 3D printen!

Schroom niet en stuur ons een berichtje. Wij hebben op bijna elke 3D vraag een antwoord én een oplossing.

Contact ons

vragen haarlem header

Meer weten?

Staat je vraag er niet tussen of wil je meer weten over onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact op met Vormz.

Neem contact op

Reviews

Wat klanten over ons zeggen

Review sterren Vormz

3D-plattegrond van een Egyptische tempel

Vormz maakte voor ons een 3D-plattegrond van een Egyptische tempel, voor een nieuwe rondleiding gemaakt voor mensen met een visuele beperking. De plattegrond stelt onze begeleider in staat om uit te leggen hoe een tempel opgebouwd was en hoe de Egyptenaren de ruimtes gebruikten. Het contact was heel prettig en snel en het eindresultaat is nog beter dan we hadden gehoopt! We zijn er ontzettend blij mee.

Review sterren Vormz

Prima ervaringen met Vormz

Prima ervaringen met Vormz! Snelle offertes, snelle levering en snelle, duidelijke communicatie.

Review sterren Vormz

SLA printen bij Vormz

Wij hebben Vormz gecontacteerd voor het printen van verschillende prototypes. Deze zijn met de SLA techniek geprint. De nauwkeurigheid en afwerking van het product waren perfect en waren ook goed maatvast. De communicatie met Vormz ging uitstekend en hij gaf ook goede uitleg over de printwijze. Onze onderdelen zijn namelijk op zo’n manier geprint dat de hoogste nauwkeurigheid behaald kon worden. Zeker een aanrader voor prototyping!

Review sterren Vormz

Printen bij Vormz kan ik alleen maar aanraden

Ik zocht een 3D-printservice waar ik een aantal printtechnieken kon testen voor prototyping. Tevens wat losse onderdelen voor productiewerk. Ik vond bij Vormz een vlotte service en genoeg mogelijkheden. Korte lijntjes, erg fijn. Dank voor het meedenken en de snelle service!

– B. Janssen – Stel Orthopedie Tynaarlo