header over ons

Vormz

Over ons

De 3D printservice van Nederland

Onze aanpak Offerte aanvragen
×

Vormz is een bedrijf met 4 echte medewerkers en ruim 60 metalen medewerkers. Hieronder stellen we iedereen aan je voor.

Wie zijn wij?

Ontmoet het team

jeroen spans vormz

Jeroen – eigenaar Vormz

Jeroen is de grondlegger van het succes van Vormz. Hij is een echte 3D expert. Wil je advies over technieken, materialen of ontwerp? Neem gerust contact met hem op. Jeroen is verantwoordelijk voor de techniek en de verkoop van onze producten en diensten. Hij eet het liefst sushi.

roel vormz

Roel – eigenaar Vormz

Roel is de oudste van het hele stel. Veel ervaring dus. Roel is een een echte ondernemer en is samen met Jeroen eigenaar van Vormz. Naast het dagelijks bedienen van de printers is hij ook verantwoordelijk voor inkoop, financiën en de interne processen. Hij eet het liefst heerlijke Italiaanse pasta’s.

Stijn van vormz

Stijn – medewerker Vormz

Stijn is een slimme student die op ons helpt met het nabewerken van 3D geprinte producten. Stijn heeft thuis ook nog een 3D printer staan, een echte liefhebber dus. Hij eet het liefst pasta pesto kip.

Bram vormz

Bram – medewerker Vormz

Bram bereidt bij Vormz bepaalde printopdrachten voor. Hij is een echte techneut en is al meer dan 10 jaar bezig met 3D printen. Bram eet vrijwel alles behalve plastic. Dit in tegenstelling tot veel andere medewerkers.

Wie zijn wij?

Ontmoet onze machine familie

machine robert card

Robert

Robert werkt al bijna 10 jaar met zijn Ultimaker neven en nichten bij Vormz. Robert en zijn neven en nichten werken 6 dagen per week. Ze werken echt heel hard en klagen nooit. Ze hebben af en toe wel wat onderhoud nodig maar gaan daarna gewoon weer door met printen. Echte toppers. Ze eten het liefst plastic, zolang het maar als filament op een spool zit.

machine daphne card

Daphne

Daphne is een echte hardloopster. Zij en haar zussen zijn supersnel en werken sinds de zomer van 2023 bij Vormz. Ze printen 2-3 keer sneller dan Robert en Julia. En ondanks dat werken ze toch gewoon 6 dagen per week. Deze dames weten hoe je heel veel productie kunt draaien door hard te werken. Bizar hoeveel plastic deze dames weten uit te spugen tot prachtige producten. En ook zij eten veel plastic.

machine adam card

Adam

Adam werkt samen met zijn broers bij Vormz. Deze mannen zijn echte krachtpatsers. Zij produceren heel veel mooie producten waaronder veel machineonderdelen in SLS. Wat zij printen is echt ontzettend stevig. Ze zijn een beetje lui want na 18 uur printen hebben ze recht op een afkoelingsperiode van 12 uur. Maar dat is wel logisch want ze worden toch 180 graden tijdens het werken. De Fuse brothers eten alleen maar PA12. Een nylon poeder.

Machine vincent card

Vincent

Vincent produceert op basis van resins. Hij drinkt de hele dag SLA resins en maken waanzinnig mooie producten. Heel glad. Ideaal voor prototyping. Hij drinkt het liefst Resins van Formlabs.

machine maikel card

Maikel

Maikel is een volledig geautomatiseerde straalcabine en werkt graag onder hoge druk. Met 4 bar straalt Maikel elk sls geprint product helemaal schoon met polybeads. Waar voorheen de menselijke collega’s hard moesten werken om alle producten schoon te krijgen doet metalen Maikel in 12 minuten. Hij eet het liefst polybeads.

Machine bert card

Bert

Bert zorgt ervoor dat alles gladjes verloopt. Deze trommel maakt 3D geprinte producten superglad met de glijslijptechniek. Bert werkt bij ons 8 uur per dag, maakt een beetje lawaai maar levert wel mooie kwaliteit. Hij eet het liefst medium om de producten glad te krijgen

Machine freddy card

Freddy

Freddy is onze compressor. Hij werkt heel graag samen met Maikel. Want alleen is maar alleen. Deze jongen blaast alleen maar lucht. Een luchtig typje. Het is wel een heethoofd want hij blaast hetelucht uit van 85 graden.

machine peter card

Peter

Peter is onze kleurmachine om SLS producten mooi zwart te maken. Hij is geen snelle starter want moet voordat hij wat begint eerst een uurtje opwarmen maar kan dan in 45 minuten de producten van een mooie diepzwarte kleur voorzien. Peter drinkt het liefst water met kleurstof.

machine simon card

Simon

Simon is een Sift machine om de SLS geprinte producten in eerste instantie te ontdoen van de meeste poeder. Een handmatig proces waar Jeroen, Roel of Stijn de nodige tijd mee doorbrengen. Als het product bij Simon is geweest gaat het door naar Maikel. Simon het liefst PA12 Nylon poeder.

het hele team

Experts in 3D printing

Vormz helpt bedrijven met het snel leveren van prototypes of eindproducten.

Met onze jarenlange ervaring in 3D ontwerpen, 3D printen en 3D scannen zijn wij het vertrouwde adres voor een snelle levering van hoogwaardige 3D print producten. Wij begrijpen als geen ander op welke wijze je een idee moet omzetten naar een 3D print. Deze 3D print kan zowel als prototype, als eindproduct of als serieproductie worden ingezet. Vormz beschikt over verschillende 3D printtechnieken waardoor wij elke 3D aanvraag kunnen realiseren.

Onze 3D services

team koffie pauze

3D expertise in een familiebedrijf

Vormz is een familiebedrijf met kantoor en productielocatie in Ede, Nederland. We werken al jaren met een vaste partner op het gebied van materialen en hardware. Toen we ons bedrijf startten waren we een van de eersten in Nederland die door middel van desktop 3D printers diensten voor print services aanbood. In de loop der jaren hebben we veel kennis opgebouwd om jouw specifieke vragen te kunnen beantwoorden.

Wij begonnen onze 3D service in 2013 met 3D printen en 3D ontwerpen. Enkele jaren daarna hebben wij onze diensten uit uitgebreid met 3D scannen. In 2020 introduceerden we 3D printen met Ultra FDM. En in 2021 lanceerden we opnieuw een nieuwe print techniek, SLS printen, met een nieuwe state-of-the-art Fuse1 printer.

Tot 20 maart 2020 werkten wij onder de naam 3dprinting4you.

Ontdek onze aanpak

Een selectie van onze klanten

Een selectie van een aantal mooie klanten van Vormz die vertrouwden op de 3D expertise van Vormz

picnic logo
kiwatt logo
hoeflon logo
maan group logo
maas internal logo
robuust amsterdam logo
phenovation logo
logo caminos

Heb je nog geen 3D bestand?
Vraag het een van onze designers!

Wij kunnen je helpen met het klaarmaken van een volledig werkend 3D bestand!

Neem contact op

het team helpt bij het krijgen van een bestand

Reviews

Wat klanten over ons zeggen

Review sterren Vormz

3D-plattegrond van een Egyptische tempel

Vormz maakte voor ons een 3D-plattegrond van een Egyptische tempel, voor een nieuwe rondleiding gemaakt voor mensen met een visuele beperking. De plattegrond stelt onze begeleider in staat om uit te leggen hoe een tempel opgebouwd was en hoe de Egyptenaren de ruimtes gebruikten. Het contact was heel prettig en snel en het eindresultaat is nog beter dan we hadden gehoopt! We zijn er ontzettend blij mee.

Review sterren Vormz

Prima ervaringen met Vormz

Prima ervaringen met Vormz! Snelle offertes, snelle levering en snelle, duidelijke communicatie.

Review sterren Vormz

SLA printen bij Vormz

Wij hebben Vormz gecontacteerd voor het printen van verschillende prototypes. Deze zijn met de SLA techniek geprint. De nauwkeurigheid en afwerking van het product waren perfect en waren ook goed maatvast. De communicatie met Vormz ging uitstekend en hij gaf ook goede uitleg over de printwijze. Onze onderdelen zijn namelijk op zo’n manier geprint dat de hoogste nauwkeurigheid behaald kon worden. Zeker een aanrader voor prototyping!

Review sterren Vormz

Printen bij Vormz kan ik alleen maar aanraden

Ik zocht een 3D-printservice waar ik een aantal printtechnieken kon testen voor prototyping. Tevens wat losse onderdelen voor productiewerk. Ik vond bij Vormz een vlotte service en genoeg mogelijkheden. Korte lijntjes, erg fijn. Dank voor het meedenken en de snelle service!

– B. Janssen – Stel Orthopedie Tynaarlo