3D printen

Print jouw 3D object

Voor alle 3D print opdrachten


Heeft jouw bedrijf een mooie 3D printopdracht? Bij Vormz kunnen we vrijwel alles 3D printen! Van prototype tot kant-en-klaar product. Met een diversiteit aan printers kunnen we met verschillende technieken 3D printen. Vormz is al jaren de vertrouwde partner voor 3D printopdrachten.

SLS 3D printen bij Vormz

SLS

Selective Laser Sintering (SLS) is een nieuwe techniek in ons arsenaal, waar we uitermate enthousiast over zijn. Met de gloednieuwe Fuse 1 printer wordt nylonpoeder laag voor laag versmelt. De supersterke printlaser verhit de korrels tot er verbindingen tussen ontstaan. Met als resultaat een zeer sterk eindproduct, waar bovendien geen ondersteunende constructies voor nodig zijn. De techniek biedt een enorme ontwerpvrijheid, want we kunnen vrijwel alles 3D printen met SLS.


FDM 3D printing

FDM

Fused Deposition Modeling (FDM) is een 3D techniek waarbij laag na laag materiaal op elkaar wordt geprint. Het basismateriaal voor een FDM printer is filament, dit is een plastic draad die tijdens het printproces wordt versmolten. Het voordeel van 3D printen met FDM filament is de enorme verscheidenheid aan materialen en kleuren. Variërend van PLA, ABS, Nylon tot bronzefill en hout.


3D printen met Ultra FDM

Ultra FDM

Ultra FDM is een geavanceerde 3D print technologie voor industriële producten op basis van ultra polymeren.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor 3D printen met Ultra FDM? Neem nu contact met ons op.

Vormz | 3D printen Ede

SLA

Stereolithografie (SLA) is een 3D printtechniek die wordt gebruikt voor producten waarbij hoge eisen worden gesteld aan nauwkeurigheid en kwaliteit van het eindproduct. De producten worden opgebouwd uit een resin (vloeistof) die wordt uitgehard door een laserstraal die de vloeistof raakt. Dit resulteert in een zeer glad en stevig product.

Deze techniek is geschikt voor het 3D printen van industriële producten. Daarnaast wordt SLA veel toegepast binnen de tandheelkunde en medische sector.

3D printen bij Vormz


Vormz staat voor hoge kwaliteit, een snelle levering, tegen een goede prijs. Met bovenal een goed eindresultaat en een tevreden klant. Onze 3D print service kent daarbij een aantal kenmerkende voordelen:

3D printen van prototypes
Serieproductie
Wij kunnen producten extra snel leveren
Wij kunnen 3D modellen indien nodig aanpassen en direct printen
Onze 3D printlocatie is gevestigd in Nederland!

Het 3D print proces


Onze experts in 3D printen staan jouw bedrijf bij in het gehele proces. Vanuit jouw idee maken we een plan om tot een perfect eindproduct te komen. We helpen, wanneer nodig, bij het ontwerp. Kiezen de juiste techniek en het juiste materiaal. En gaan direct aan de slag met jouw order!

 • male avatar

  Top service, zeker een aanrader!

  Via een kennis in contact genomen met Vormz voor de productie van een aantal kunststof onderdelen die niet meer verkrijgbaar zijn via de fabrikant. Ik kon na het doorgeven van een paar maten na een paar dagen al een protype komen bekijken, en daarna binnen een week had ik een zak vol nieuwe exemplaren die bijna niet zijn te onderscheiden van het origineel. Top service!

  Geert Schoots
 • male avatar

  SLA printen bij Vormz

  Wij hebben Vormz gecontacteerd voor het printen van verschillende prototypes. Deze zijn met de SLA techniek geprint. De nauwkeurigheid en afwerking van het product waren perfect en waren ook goed maatvast. De communicatie met Vormz ging uitstekend en hij gaf ook goede uitleg over de printwijze. Onze onderdelen zijn namelijk op zo'n manier geprint dat de hoogste nauwkeurigheid behaald kon worden. Zeker een aanrader voor prototyping!

  Vincent
 • male avatar

  Prototype laten printen

  Prototype cooling fin laten printen. Ze zijn net binnen en we zijn erg tevreden over de resolutie en afwerking! Hele mooie kwaliteit voor een scherpe prijs. Goede communicatie.

  Floris
 • male avatar

  3D scannen en nabewerken

  Mooie, nauwkeurige 3D scan gemaakt, snel en voor een goeie prijs. Kan Vormz zeker aanraden.

  Xing Chen
 • male avatar

  Printen bij Vormz kan ik alleen maar aanraden

  Ik heb onlangs een aantal grotere ontwerpen laten printen bij vormz.nl en ben uitermate tevreden over deze service. Door de duidelijke communicatie wist ik vooraf precies waar ik aan toe was en daarnaast werden de producten netjes op tijd geleverd. Persoonlijk zou ik iedereen vormz.nl aanraden.

  Corné van den Kieboom
 • female avatar

  Spatschermen op houders met logo

  Vormz heeft onze organisatie voorzien van zestig plexiglazen bureau spatschermen op mooi geprinte stevige houders waarin ons logo is geprint. Er is voldoende ruimte onder het scherm om bekabeling onder door te leiden. Prettig contact en goede service.

  Nynke
 • male avatar

  Deksel accu van WW2 Glider laten printen. Prima product.

  Onlangs de deksel van een geleende originele accu van een 2e Wereldoorlog vliegtuig, de Airspeed Horsa MK1 Assault Glider, laten scannen, waarna deze deksel levensecht is geprint. De replica accu staat nu in de enige complete en grotendeels originele Horsa ter wereld in het grootste oorlogsmuseum van Nederland, het Oorlogsmuseum Overloon. Prima service en kwaliteit voor een schappelijke prijs bij Vormz te Ede.

  Richard Westmaas
  Oorlogsmuseum Overloon
 • female avatar

  Goede service en mooi eindresultaat

  Vormz gecontacteerd voor het uitprinten van mini's voor een RPG spel. Er werd super snel geantwoord en er was goed over en weer contact, verschillende opties konden besproken worden. Ook was de levering erg snel, het eindproduct was binnen een paar dagen af! Goede service en mooi eindresultaat. Ik zou hier zeker nog een keer iets laten printen!

  Danielle
 • male avatar

  Hoge kwaliteit en goede prijs!

  Hoge kwaliteit in combinatie met een goede prijs. Daarbij was de communicatie erg prettig. Ik laat zeker meer printen bij Vormz! 👍

  Luca
 • female avatar

  Zeer goedgekeurd!

  Goede afdrukkwaliteit, snelle levering. Zeer goedgekeurd!

  Cristiane Vilas Boas

FAQs over 3D printen


Vind hieronder antwoord op veelgestelde vragen over 3D printen! Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons gerust een berichtje.
1Wat is 3D printen?
3D-printen, ook bekend als Additive Manufacturing, is een productietechniek waarbij digitale ontwerpen worden omgezet in tastbare objecten. In tegenstelling tot traditionele fabricatiemethoden, waar materialen worden weggesneden of uitgehold, bouwt een 3D-printer het object laag voor laag op. Dit wordt bereikt door het materiaal in poeder-, vloeibare of filamentvorm te gebruiken, afhankelijk van het type techniek en het te produceren object. Wil je er meer over weten? Stuur ons gerust een berichtje.

2Hoe werkt 3D printen?
De basis van een 3D print is het digitale ontwerp. Het 3D ontwerp kan gemaakt worden in verschillende 3D designprogramma’s, zoals Solidworks, Inventor, Fusion 360 en anderen.

Het digitale bestand wordt vervolgens omgezet naar een bestand genaamd STL. Dit format kan vervolgens ingeladen worden in de software om de printer aan te sturen.

Uiteindelijk komt er een bestand uit wat de 3D printer kan lezen. Dan kan er gestart worden met printen!

3Welke 3D printtechnieken hebben jullie?
Bij Vormz bieden we diverse 3D-printtechnieken aan, namelijk SLS, SLA en FDM. Onze experts helpen je graag bij het kiezen van de juiste techniek voor jouw project. Bekijk de specificaties op:

SLS printen
FDM printen
Ultra FDM printen
SLA printen

Hulp nodig in de ontwerpfase? Bekijk onze 3D ontwerp service!

4Zijn er beperkingen aan de grootte van objecten die jullie kunnen printen?
Het maximale printformaat is gebaseerd op de 3D printtechniek. Indien een product niet in 1 keer geprint kan worden zijn daarvoor twee opties. De eerste is het opdelen en de tweede is kijken naar een andere 3D printtechniek. De bouwvolumes zijn:

SLS printen
FDM printen
Ultra FDM printen
SLA printen

5Wat kost 3D printen?
De kosten voor 3D printen is onder andere afhankelijk van de 3D print techniek, de grootte, het materiaal en de aantallen. Benieuwd naar de prijzen per 3D print technieken? Bekijk onze Offerte & Bestellen pagina!
6Welke materialen en kleuren kunnen gebruikt worden bij 3D-printen?
Dit verschilt per techniek, maar de basis is altijd een digitaal ontwerp! De 3D print materialen zijn verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren. Een 3D object kan dus ook zeker geprint worden in kleur.

Kijk voor meer informatie over 3D print technieken op:

SLS printen
FDM printen
Ultra FDM printen
SLA printen

7Hoe lang duurt het om een 3D-printopdracht te voltooien?
Dit is volledig afhankelijk van de aantallen en printtechniek. Standaard leveren wij binnen 5-7 werkdagen. Bij grote aantallen doen wij ook aan deelleveringen.

Bij de plaatsing van een spoedbestelling is het verstandig om telefonisch contact op te nemen. Op die manier is het mogelijk om de mogelijkheden te bespreken. Om te controleren of we met spoed kunnen leveren hebben we wel een 3D bestand nodig in het formaat: STP, STL, OBJ of 3MF.
8Wat voor dingen kun je 3D-printen?
Bijna alles is te realiseren met 3D printen! Enkele bekende toepassingen zijn:

 • Prototypes
 • Eindproducten
 • Mallen
 • Maquettes
Maar eigenlijk is niets te gek voor 3D printen!

9Welke bestandsformaten accepteren jullie voor het indienen van een 3D-printopdracht?
Voor 3D-printen is een digitaal 3D-model vereist, afkomstig uit een 3D-teken- of CAD-pakket en opgeslagen als een STL-, 3MF-, STEP- of DWG-bestand. Heb je alleen een schets dan kunnen wij dit omzetten naar een digitaal ontwerp.
10Wordt er enkel plastic gebruikt voor 3D printen?
Nee, zeker niet. Kunststof is wel het meest toegepaste materiaal voor 3D printen. Maar voor welk 3D materiaal wordt gekozen is afhankelijk van de vereisten van het eindproduct en de techniek die wordt gebruikt.

Zo worden naast kunststof bijvoorbeeld ook vloeistof en materialen zoals hout en bronzefill toegepast in het 3D printen. Al zit in de laatste twee genoemde ook een klein deel plastic.

Kijk voor meer informatie over 3D print technieken en materialen op:

SLS printen
FDM printen
Ultra FDM printen
SLA printen

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van alternatieve materialen voor 3D printen? Wij denken graag met jou en je bedrijf mee.

11Kan ik mijn bedrijfslogo 3D printen?
Het 3D printen van jouw bedrijfslogo is zeker mogelijk! Sterker nog, dit hebben we al voor meerdere bedrijven gedaan. Meestal wordt dit aangevraagd als onderdeel van een product. Dan staat het logo in het product geprint.

Maar het logo kan ook per letter worden geprint in 3D. Tot wel 40cm x 40cm groot per letter. Ideaal voor muurbevestiging, op de balie of in de etalage. Zo hebben we o.a. ons eigen logo geprint. Deze heeft een plek gekregen in onze etalage en is in totaal 2 meter lang geworden.

12Wat voor type bedrijven maken gebruik van 3D printen?
3D printen wordt gebruikt en toegepast door allerlei soorten bedrijven en organisaties.

Maar er wordt vooral veel gebruik van gemaakt door startups en productiebedrijven. Voor startups is het een relatief goedkope manier om prototypes of eindproducten te produceren. Voor productiebedrijven een alternatieve vorm van het produceren van de producten en onderdelen daarvan.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem gerust contact met ons op!

13Kan ik mijn 3D-geprinte object aanpassen of wijzigen nadat het is besteld?
Dat is mogelijk, behalve wanneer de producten al in productie zijn. Indien je een ontwerp wil aanpassen neem dan direct contact op via email of telefoon. Het ordernummer is dan belangrijk. Op die manier weten we precies om welke order/product het gaat.
14Voor welke fases in het 3D printproces kan ik bij Vormz terecht?
Je kunt met je bedrijf voor elke fase in het printproces bij ons terecht. Van ontwerpen, scannen en reverse engineering om een 3D ontwerp te maken tot het daadwerkelijk printen van het product.

Wij helpen jou bij het realiseren van prototypes, eindproducten, mallen, maquettes en alle andere 3D objecten die je voor jouw bedrijf nodig hebt.

Ook bieden wij verschillende post-processing methodes aan. Op dit moment zijn deze vooral gefocust op SLS. Hiervoor bieden wij: trommelen, kleuren, polyshot en vaporsmooth aan.

Bij Vormz kunnen we vrijwel alles 3D printen.

Klik op de button en ontdek meer over onze werkwijze.

15Ik heb een andere vraag over 3D printen!
Schroom niet en stuur ons een berichtje. Wij hebben op bijna elke 3D vraag een antwoord én een oplossing.