3d printen header

Vormz

3D printen

Voor al jouw 3D print opdrachten

Onze aanpak Offerte aanvragen
×
klok icon
Jarenlange ervaring
522.000 printuren
spoedlevering icon
Snelle levertijd
Spoedlevering is mogelijk
3d print icon
Diverse printtechnieken
Met 60 printers
innovatie icon
Inzet op innovatie
Voor alle 520 klanten
voor alle 3d print opdrachten

Voor alle 3D print opdrachten

Heeft jouw bedrijf een mooie 3D printopdracht? Bij Vormz kunnen we vrijwel alles 3D printen! Van prototype tot serieproductie. Met een diversiteit aan printers kunnen we met verschillende technieken 3D printen. Vormz is al jaren de vertrouwde partner voor 3D printopdrachten.

Vraag offerte aan

services sls printen

SLS

Selective Laser Sintering (SLS) is een nieuwe techniek in ons arsenaal, waar we uitermate enthousiast over zijn. Met de gloednieuwe Fuse 1 printer wordt nylonpoeder laag voor laag versmelt. De supersterke printlaser verhit de korrels tot er verbindingen tussen ontstaan. Met als resultaat een zeer sterk eindproduct, waar bovendien geen ondersteunende constructies voor nodig zijn. De techniek biedt een enorme ontwerpvrijheid, want we kunnen vrijwel alles 3D printen met SLS.

Meer over SLS

ultrimaker 3d printer

FDM

Fused Deposition Modeling (FDM) is een 3D techniek waarbij laag na laag materiaal op elkaar wordt geprint. Het basismateriaal voor een FDM printer is filament, dit is een plastic draad die tijdens het printproces wordt versmolten. Het voordeel van 3D printen met FDM filament is de enorme verscheidenheid aan materialen en kleuren. Variërend van PLA, ABS, Nylon tot bronzefill en hout.

Meer over FDM

sla 3d print

SLA

Stereolithografie (SLA) is een 3D printtechniek die wordt gebruikt voor producten waarbij hoge eisen worden gesteld aan nauwkeurigheid en kwaliteit van het eindproduct. De producten worden opgebouwd uit een resin (vloeistof) die wordt uitgehard door een laserstraal die de vloeistof raakt. Dit resulteert in een zeer glad en stevig product.

Deze techniek is geschikt voor het 3D printen van industriële producten. Daarnaast wordt SLA veel toegepast binnen de tandheelkunde en medische sector.

Meer over SLA

wat is ultra fdm 3d printer

Ultra FDM

Ultra FDM is een geavanceerde 3D print technologie voor industriële producten op basis van ultra polymeren.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor 3D printen met Ultra FDM? Neem nu contact met ons op.

Meer over Ultra FDM

3d print proces

Het 3D print proces

Onze experts in 3D printen staan jouw bedrijf bij in het gehele proces. Vanuit jouw idee maken we een plan om tot een perfect eindproduct te komen. We helpen, wanneer nodig, bij het ontwerp. Kiezen de juiste techniek en het juiste materiaal. En gaan direct aan de slag met jouw order!

Vraag offerte aan

hoe werkt het 3d ontwerp header

3D ontwerp

We helpen bij het 3D ontwerp voor jouw 3D print, wanneer nodig.

hoe werkt het techniek

Techniek

Kiezen de juiste 3D print techniek en het juiste materiaal.

hoe werkt het printen header

3D printen

En gaan direct aan de slag met jouw order!

Heb je nog geen 3D bestand?
Vraag het een van onze designers!

Wij kunnen je helpen met het klaarmaken van een volledig werkend 3D bestand!

Neem contact op

nog geen bestand header

Veelgestelde vragen

Welke 3D printtechnieken hebben jullie?

Bij Vormz bieden we diverse 3D-printtechnieken aan, namelijk SLS, SLA en FDM. Onze experts helpen je graag bij het kiezen van de juiste techniek voor jouw project. Bekijk de specificaties op:

SLS printen
FDM printen
Ultra FDM printen
SLA printen

Hulp nodig in de ontwerpfase? Bekijk onze 3D ontwerp service!

3D ontwerpen

Zijn er beperkingen aan de grootte van objecten die jullie kunnen printen?

Het maximale printformaat is gebaseerd op de 3D printtechniek. Indien een product niet in 1 keer geprint kan worden zijn daarvoor twee opties. De eerste is het opdelen en de tweede is kijken naar een andere 3D printtechniek. De bouwvolumes zijn:

SLS printen
FDM printen
Ultra FDM printen
SLA printen

Wat kost 3D printen?

De kosten voor 3D printen is onder andere afhankelijk van de 3D print techniek, de grootte, het materiaal en de aantallen. Benieuwd naar de prijzen per 3D print technieken? Bekijk onze Offerte & Bestellen pagina!

Welke materialen en kleuren kunnen gebruikt worden bij 3D-printen?

Dit verschilt per techniek, maar de basis is altijd een digitaal ontwerp! De 3D print materialen zijn verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren. Een 3D object kan dus ook zeker geprint worden in kleur.

Kijk voor meer informatie over 3D print technieken op:

SLS printen
FDM printen
Ultra FDM printen
SLA printen

Contact ons

Hoe lang duurt het om een 3D-printopdracht te voltooien?

Dit is volledig afhankelijk van de aantallen en printtechniek. Standaard leveren wij binnen 5-7 werkdagen. Bij grote aantallen doen wij ook aan deelleveringen.

Bij de plaatsing van een spoedbestelling is het verstandig om telefonisch contact op te nemen. Op die manier is het mogelijk om de mogelijkheden te bespreken. Om te controleren of we met spoed kunnen leveren hebben we wel een 3D bestand nodig in het formaat: STP, STL, OBJ of 3MF.

Wat voor dingen kun je 3D-printen?

Bijna alles is te realiseren met 3D printen! Enkele bekende toepassingen zijn:

  • Prototypes
  • Eindproducten
  • Mallen
  • Maquettes

Maar eigenlijk is niets te gek voor 3D printen!

Contact ons

Welke bestandsformaten accepteren jullie voor het indienen van een 3D-printopdracht?

Voor 3D-printen is een digitaal 3D-model vereist, afkomstig uit een 3D-teken- of CAD-pakket en opgeslagen als een STL-, 3MF-, STEP- of DWG-bestand. Heb je alleen een schets dan kunnen wij dit omzetten naar een digitaal ontwerp.

Wordt er enkel plastic gebruikt voor 3D printen?

Nee, zeker niet. Kunststof is wel het meest toegepaste materiaal voor 3D printen. Maar voor welk 3D materiaal wordt gekozen is afhankelijk van de vereisten van het eindproduct en de techniek die wordt gebruikt.

Zo worden naast kunststof bijvoorbeeld ook vloeistof en materialen zoals hout en bronzefill toegepast in het 3D printen. Al zit in de laatste twee genoemde ook een klein deel plastic.

Kijk voor meer informatie over 3D print technieken en materialen op:

SLS printen
FDM printen
Ultra FDM printen
SLA printen

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van alternatieve materialen voor 3D printen? Wij denken graag met jou en je bedrijf mee.

Contact ons

Kan ik mijn bedrijfslogo 3D printen?

Het 3D printen van jouw bedrijfslogo is zeker mogelijk! Sterker nog, dit hebben we al voor meerdere bedrijven gedaan. Meestal wordt dit aangevraagd als onderdeel van een product. Dan staat het logo in het product geprint.

Maar het logo kan ook per letter worden geprint in 3D. Tot wel 40cm x 40cm groot per letter. Ideaal voor muurbevestiging, op de balie of in de etalage. Zo hebben we o.a. ons eigen logo geprint. Deze heeft een plek gekregen in onze etalage en is in totaal 2 meter lang geworden.

Contact ons

Wat voor type bedrijven maken gebruik van 3D printen?

3D printen wordt gebruikt en toegepast door allerlei soorten bedrijven en organisaties.

Maar er wordt vooral veel gebruik van gemaakt door startups en productiebedrijven. Voor startups is het een relatief goedkope manier om prototypes of eindproducten te produceren. Voor productiebedrijven een alternatieve vorm van het produceren van de producten en onderdelen daarvan.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem gerust contact met ons op!

Contact ons

Kan ik mijn 3D-geprinte object aanpassen of wijzigen nadat het is besteld?

Dat is mogelijk, behalve wanneer de producten al in productie zijn. Indien je een ontwerp wil aanpassen neem dan direct contact op via email of telefoon. Het ordernummer is dan belangrijk. Op die manier weten we precies om welke order/product het gaat.

Voor welke fases in het 3D printproces kan ik bij Vormz terecht?

Je kunt met je bedrijf voor elke fase in het printproces bij ons terecht. Van ontwerpen, scannen en reverse engineering om een 3D ontwerp te maken tot het daadwerkelijk printen van het product.

Wij helpen jou bij het realiseren van prototypes, eindproducten, mallen, maquettes en alle andere 3D objecten die je voor jouw bedrijf nodig hebt.

Ook bieden wij verschillende post-processing methodes aan. Op dit moment zijn deze vooral gefocust op SLS. Hiervoor bieden wij: trommelen, kleuren, polyshot en vaporsmooth aan.

Bij Vormz kunnen we vrijwel alles 3D printen.

Klik op de button en ontdek meer over onze werkwijze.

Hoe werkt het

Ik heb een andere vraag over 3D printen!

Schroom niet en stuur ons een berichtje. Wij hebben op bijna elke 3D vraag een antwoord én een oplossing.

Contact ons

Meer weten?

Staat je vraag er niet tussen of wil je meer weten over onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact op met Vormz

Neem contact op

je print 3d bij vormz

3D printen bij Vormz

Vormz staat voor hoge kwaliteit, een snelle levering, tegen een goede prijs. Met bovenal een goed eindresultaat en een tevreden klant. Onze 3D print service kent daarbij een aantal kenmerkende voordelen:

3D printen van prototypes
Serieproductie
Wij kunnen producten extra snel leveren
Wij kunnen 3D modellen indien nodig aanpassen en direct printen
Onze 3D printlocatie is gevestigd in Nederland!

Ontvang een offerte

Reviews

Wat klanten over ons zeggen

Review sterren Vormz

3D-plattegrond van een Egyptische tempel

Vormz maakte voor ons een 3D-plattegrond van een Egyptische tempel, voor een nieuwe rondleiding gemaakt voor mensen met een visuele beperking. De plattegrond stelt onze begeleider in staat om uit te leggen hoe een tempel opgebouwd was en hoe de Egyptenaren de ruimtes gebruikten. Het contact was heel prettig en snel en het eindresultaat is nog beter dan we hadden gehoopt! We zijn er ontzettend blij mee.

Review sterren Vormz

Prima ervaringen met Vormz

Prima ervaringen met Vormz! Snelle offertes, snelle levering en snelle, duidelijke communicatie.

Review sterren Vormz

SLA printen bij Vormz

Wij hebben Vormz gecontacteerd voor het printen van verschillende prototypes. Deze zijn met de SLA techniek geprint. De nauwkeurigheid en afwerking van het product waren perfect en waren ook goed maatvast. De communicatie met Vormz ging uitstekend en hij gaf ook goede uitleg over de printwijze. Onze onderdelen zijn namelijk op zo’n manier geprint dat de hoogste nauwkeurigheid behaald kon worden. Zeker een aanrader voor prototyping!

Review sterren Vormz

Printen bij Vormz kan ik alleen maar aanraden

Ik zocht een 3D-printservice waar ik een aantal printtechnieken kon testen voor prototyping. Tevens wat losse onderdelen voor productiewerk. Ik vond bij Vormz een vlotte service en genoeg mogelijkheden. Korte lijntjes, erg fijn. Dank voor het meedenken en de snelle service!

– B. Janssen – Stel Orthopedie Tynaarlo