3D printen

Print jouw 3D object

Voor alle 3D print opdrachten


Heb jij een mooie 3D printopdracht? Bij Vormz kunnen we vrijwel alles 3D printen! Van prototype tot kant-en-klaar product. Met een diversiteit aan printers kunnen we met verschillende technieken 3D printen. Vormz is al jaren de vertrouwde partner voor 3D printopdrachten.


3D printen | Hoge kwaliteit, een snelle levering, tegen een goede prijs

FDM

Fused Deposition Modeling (FDM) is een techniek waarbij laag na laag materiaal op elkaar wordt geprint. Het basismateriaal voor een FDM-printer is filament, dit is een plastic draad wat tijdens het printproces wordt gesmolten. Het voordeel van FDM filament is de enorme verscheidenheid aan materialen en kleuren. Variërend van PLA, ABS, Nylon tot bronzefill en hout.

3D print service | 3D printen, 3D scannen & 3D ontwerpen

Ultra FDM

Ultra FDM is een geavanceerde print technologie voor industriële producten op basis van ultra polymeren.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor Ultra FDM? Neem dan nu contact met ons op.

3D print service | 3D printen, 3D scannen & 3D ontwerpen

SLA

Stereolithografie (SLA) is een printtechniek die wordt gebruikt voor producten waarbij hoge eisen worden gesteld aan nauwkeurigheid en kwaliteit van het eindproduct. De producten worden opgebouwd uit een resin (vloeistof) die wordt uitgehard door een laserstraal die de vloeistof raakt. Dit resulteert in een zeer glad en stevig product.

Deze techniek is geschikt voor industriële producten, maar ook binnen de tandheelkunde en medische sector wordt het veel toegepast.

3D printen bij Vormz


Vormz staat voor hoge kwaliteit, een snelle levering, tegen een goede prijs. Met bovenal een goed eindresultaat en een tevreden klant. Onze 3D print service kent daarbij een aantal kenmerkende voordelen:

Printen van 3D prototype
Serieproductie
Wij kunnen producten extra snel leveren
Wij kunnen 3D modellen indien nodig aanpassen en direct printen
Onze printlocatie is gevestigd in Nederland!

Het 3D print proces


Onze 3D print experts staan jou bij in het gehele proces. Vanuit jouw idee maken we een plan om tot een perfect eindproduct te komen. We helpen bij het ontwerp, wanneer nodig. Kiezen de juiste techniek en het juiste materiaal. En gaan direct aan de slag met jouw order!
 • Top service, zeker een aanrader!

  Via een kennis in contact genomen met Vormz voor de productie van een aantal kunststof onderdelen die niet meer verkrijgbaar zijn via de fabrikant. Ik kon na het doorgeven van een paar maten na een paar dagen al een protype komen bekijken, en daarna binnen een week had ik een zak vol nieuwe exemplaren die bijna niet zijn te onderscheiden van het origineel. Top service!

  Geert Schoots
 • SLA printen bij Vormz

  Wij hebben Vormz gecontacteerd voor het printen van verschillende prototypes. Deze zijn met de SLA techniek geprint. De nauwkeurigheid en afwerking van het product waren perfect en waren ook goed maatvast. De communicatie met Vormz ging uitstekend en hij gaf ook goede uitleg over de printwijze. Onze onderdelen zijn namelijk op zo'n manier geprint dat de hoogste nauwkeurigheid behaald kon worden. Zeker een aanrader voor prototyping!

  Vincent
 • Deksel accu van WW2 Glider laten printen. Prima product.

  Onlangs de deksel van een geleende originele accu van een 2e Wereldoorlog vliegtuig, de Airspeed Horsa MK1 Assault Glider, laten scannen, waarna deze deksel levensecht is geprint. De replica accu staat nu in de enige complete en grotendeels originele Horsa ter wereld in het grootste oorlogsmuseum van Nederland, het Oorlogsmuseum Overloon. Prima service en kwaliteit voor een schappelijke prijs bij Vormz te Ede.

  Richard Westmaas
  Oorlogsmuseum Overloon
 • Goede service en mooi eindresultaat

  Vormz gecontacteerd voor het uitprinten van mini's voor een RPG spel. Er werd super snel geantwoord en er was goed over en weer contact, verschillende opties konden besproken worden. Ook was de levering erg snel, het eindproduct was binnen een paar dagen af! Goede service en mooi eindresultaat. Ik zou hier zeker nog een keer iets laten printen!

  Danielle
 • Hoge kwaliteit en goede prijs!

  Hoge kwaliteit in combinatie met een goede prijs. Daarbij was de communicatie erg prettig. Ik laat zeker meer printen bij Vormz! 👍

  Luca
 • Zeer goedgekeurd!

  Goede afdrukkwaliteit, snelle levering. Zeer goedgekeurd!

  Cristiane Vilas Boas

FAQs over 3D printen


Vind hieronder antwoord op veelgestelde vragen over 3D printen! Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons gerust een berichtje.
1Wat is 3D printen?
3D printen, ook wel Additive Manufacturing, Rapid Prototyping of Rapid Manufacturing genoemd, is een productietechniek waarbij een digitaal bestand omgezet wordt naar een tastbaar object. Het 3D object wordt laagje voor laagje opgebouwd door de 3D printer. Wil je er meer over weten? Stuur ons gerust een berichtje.

2Hoe werkt 3D printen?
De basis van een 3D print is het digitale ontwerp. Het ontwerp kan gemaakt worden in verschillende 3d designprogramma’s, zoals Solidworks, Inventor, Fusion 360 en anderen.

Het digitale bestand wordt vervolgens omgezet naar een bestand genaamd STL. Dit format kan vervolgens ingeladen worden in de software om de printer aan te sturen.

Uiteindelijk komt er een bestand uit wat de 3D printer kan lezen. Vervolgens kan worden gestart met printen!

3Hoe wordt een 3D print gemaakt?
Dit verschilt per techniek, maar de basis is altijd een digitaal ontwerp! Kijk voor meer informatie over 3D print technieken op:

FDM printen
Ultra FDM printen
SLA printen

4Wat voor dingen kun je printen in 3D?
Bijna alles is te realiseren met 3D printen! Enkele bekende toepassingen zijn:

 • Prototypes
 • Eindproducten
 • Mallen
 • Maquettes
Maar eigenlijk is niets te gek voor 3D printen!

5Kun je 3D printen in kleur?
De 3D print materialen zijn verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren. Een 3D object kan dus zeker geprint worden in kleur.

Kijk voor meer informatie over 3D print technieken op:

FDM printen
Ultra FDM printen
SLA printen

6Wordt er enkel plastic gebruikt voor 3D printen?
Nee, zeker niet. Kunststof is wel het meest toegepaste materiaal voor 3D printen. Maar voor welk 3D materiaal wordt gekozen is afhankelijk van de vereisten van het eindproduct en de techniek die wordt gebruikt.

Zo worden naast kunststof bijvoorbeeld ook vloeistof en materialen zoals hout en bronzefill toegepast in het 3D printen. Al zit in de laatste twee genoemde ook een klein deel plastic.

Kijk voor meer informatie over 3D print technieken en materialen op:

FDM printen
Ultra FDM printen
SLA printen

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van alternatieve materialen voor 3D printen? Wij denken graag met je mee.

7Kan ik mijn logo 3D printen?
Het 3D printen van jouw logo is zeker mogelijk! Sterker nog, dit hebben we al voor meerdere bedrijven gedaan. Meestal wordt dit aangevraagd als onderdeel van een product. Dan staat het logo in het product geprint.

Maar het logo kan ook per letter worden geprint in 3D. Tot wel 40cm x 40cm groot per letter. Ideaal voor muurbevestiging, op de balie of in de etalage. Zo hebben we o.a. ons eigen logo geprint. Deze heeft een plek gekregen in onze etalage en is in totaal 2 meter lang geworden.

8Kan ik mijzelf of een ander 3D laten printen?
Ja, dat kan! Je kunt jezelf (of natuurlijk een ander) laten scannen. Vervolgens printen we jouw scan op klein formaat. Dat kan tot 50cm hoogte. Klik op de button en lees meer over 3D scannen.

9Wat voor type bedrijven maken gebruik van 3D printen?
3D printen wordt gebruikt en toegepast door allerlei soorten bedrijven en organisaties.

Maar er wordt vooral veel gebruik van gemaakt door startups en productiebedrijven. Voor startups is het een relatief goedkope manier om prototypes of eindproducten te produceren. Voor productiebedrijven een alternatieve vorm van het produceren van de producten en onderdelen daarvan.

10Voor welke fases in het 3D printproces kan ik bij Vormz terecht?
Je kunt bij ons terecht voor elke fase in het printproces. Van ontwerpen, scannen en reverse engineering om een 3D ontwerp te maken tot het daadwerkelijk printen van het product.

Wij helpen jou bij het realiseren van prototypes, eindproducten, mallen, maquettes en alle andere 3D objecten die je voor jouw bedrijf nodig hebt. Bij Vormz kunnen we vrijwel alles 3D printen.

Klik op de button en ontdek meer over onze werkwijze.

11Voor welk type klanten printen jullie 3D producten?
Wij printen 3D objecten voor allerlei soorten bedrijven en branches. Enkele voorbeelden zijn:

Voor Sigrow hebben we cases en toebehoren voor de glastuinbouw ontworpen en geprint.

Voor Livestock Robotics hebben we onderdelen voor eierraapmachines 3D geprint.

Voor MAAS Internal LogistiX printen we onderdelen voor een lopende band ten behoeve van de beveiliging van vingers.

Voor Rail 1435 hebben we cases geprint voor het plaatsen van GPS electronica.

Voor een internationaal reclamebureau ontwierpen en printten we een model ten behoeve van een reclamevideo.

Voor FreeAir hebben we een connector voor zuurstofmasker zowel ontworpen als 3D geprint.

Wil je weten of jouw idee of ontwerp ook geschikt is om 3D te printen? Neem gerust contact op!

12Wat kan ik verwachten als ik Vormz inschakel voor 3D printen?
Bij Vormz kun je rekenen op een persoonlijke service mét nazorg, goede prijzen, snelle en betrouwbare levering en vooral hoge kwaliteit van jouw afgeleverde 3D producten. Daarnaast adviseren we je graag waar nodig. We zijn er voor jou gedurende het gehele proces.

Als een van de eersten in Nederland met een 3D print service door middel van desktop 3D printers (onder onze voorgaande bedrijfsnaam 3dprinting4you) hebben we een flinke expertise opgebouwd. Met onze kennis en jarenlange ervaring in 3D printen. 3D scannen en 3D ontwerpen leg je jouw opdracht met een gerust hart in onze handen.

Klik op de button en vraag jouw offerte aan.

13Ik heb een andere vraag over 3D printen!
Schroom niet en stuur ons een berichtje. Wij hebben op bijna elke 3D vraag een antwoord én een oplossing.

Voorbeelden van onze 3D prints