amsterdam header

Vormz

3D printen Amsterdam

Zoek je als bedrijf een goede partner voor 3D printen in Amsterdam? Dan zit je goed bij Vormz.

Offerte aanvragen Neem contact op
×
klok icon
Jarenlange ervaring
522.000 printuren
spoedlevering icon
Snelle levertijd
Spoedlevering is mogelijk
3d print icon
Diverse printtechnieken
Met 60 printers
innovatie icon
Inzet op innovatie
Voor alle 520 klanten
jarenlange specialist header amsterdam

Jarenlange specialist

Als jarenlange specialist weten we je ontwerp altijd op de juiste manier om te zetten in een 3D prototype of onderdelen voor producten. En daarmee bespaar je op den duur veel tijd en geld. Bij Vormz zetten we in op uitstekende ontwerpers en de beste machines. Zo brengen we graag ieder 3D printing project tot een succes. Weten wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Vraag offerte aan

onderdelen laten 3d printen amsterdam

Onderdelen laten 3D printen Amsterdam

Je zit vaak vol goede bedrijfsideeën, maar het daadwerkelijk uitvoeren kan wat lastiger zijn. 3D printen biedt op productniveau in veel gevallen uitkomst. Je hebt veel ontwerpvrijheid, het werkt razendsnel en het design is altijd eenvoudig aan te passen. Bovendien is 3D printen erg duurzaam, wat aansluit bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Van 3D ontwerpen tot 3D scannen en 3D printen, bij Vormz doen we het allemaal. Meestal gaat het om serieproductie, bijvoorbeeld voor onderdelen of een kant-en-klaar product. Van een nieuw design tot het omzetten van een bestaand onderdeel in een 3D ontwerp, met 3D printen in Amsterdam via Vormz behoort het allemaal tot de opties!

Neem contact op

onze 3d printservice amsterdam header

Onze 3D print service Amsterdam

Vormz is gevestigd in Ede, en al jaren werken we vol enthousiasme aan de mooiste 3D projecten in onze hoofdstad. Van bedrijventerrein Sloterdijk, Abberdaan en De Heining tot Schinkel Westpoort, Amstel 3 en Amsterdam Centrum, ondernemingen weten ons als 3D print service in Amsterdam goed te vinden.

We beginnen met een verkenning en brengen op basis daarvan een offerte uit voor het project. Klaar voor de uitvoering? Middels een 3D tekening of reverse engineering wordt er verder gewerkt. Bij grote aantallen ontvang je eerst een prototype alvorens we de hele productie op gang brengen. Wel zo prettig, dan weet je zeker dat het goed is. Daarna leveren we de 3D print producten bij je bedrijf, zodat je meteen verder kunt met je project.

Vraag offerte aan

verschillende 3d printtechnieken amsterdam

Verschillende 3D printtechnieken

Doordat we verschillende soorten 3D printers met diverse technieken hebben, komt vrijwel ieder design binnen handbereik. Een van onze interessantste technieken is Selective Laser Sintering (SLS). Met onze gloednieuwe Fuse 1 printer versmelten we nylonpoeder laag voor laag, waardoor het eindproduct super sterk wordt. Wanneer je wilt kiezen uit veel verschillende materialen en kleuren dan komt Fused Deposition Modeling (FDM) goed van pas.

Voor industriële producten zetten we ook wel in op Ultra FDM, een geavanceerde 3D print technologie op basis van ultra polymeren. Moet er op de millimeter nauwkeurig gewerkt worden, bijvoorbeeld bij onderdelen? Dan is stereolithografie (SLA) de meest nauwkeurige en kwalitatieve techniek. We kijken altijd welke techniek het beste bij je product past.

Meer over onze printtechnieken

voordelen vormz amsterdam

Voordelen van Vormz

Bij Vormz hanteren we graag een persoonlijke aanpak. Dit met focus op efficiënte en een vlotte doorgang van het project. We bespreken de haalbare deadlines, en zetten in het geval van spoed graag een extra tandje bij. Wij voeren het 3D project niet alleen uit, maar denken ook écht met jou en je bedrijf mee. Wat zijn obstakels en hoe kunnen we die elimineren? Hoe kunnen we het 3D product nóg beter laten aansluiten bij de doelstelling? Bij ons ontvang je altijd een duidelijke offerte, zodat je kunt kijken of dat past bij het projectbudget.

Vraag offerte aan

laat 3d printen amsterdam header

3D laten printen in Amsterdam? Neem contact op!

Wil je 3D laten printen, Amsterdam en omgeving? Vormz helpt je bedrijf graag met het opschalen van je onderneming middels kwalitatieve 3D producten. Van kleine oplages tot seriewerk, leg ons je wensen voor en dan vertellen we graag wat je mag verwachten van het traject en de kosten. Ook als je nog vragen hebt dan beantwoorden we die graag.

Neem contact op

Het 3D print proces

Hoe gaat het in zijn werk?

Onze experts in 3D printen staan jou bij in het gehele proces. Vanuit jouw idee maken we een plan om tot een perfect eindproduct te komen. We helpen bij het ontwerp, wanneer nodig. Kiezen de juiste techniek en het juiste materiaal. En gaan direct aan de slag met jouw order!

hoe werkt het 3d ontwerp header

3D ontwerp

We helpen bij het 3D ontwerp voor jouw 3D print, wanneer nodig.

hoe werkt het techniek

Techniek

Kiezen de juiste 3D print techniek en het juiste materiaal.

 

Meer over aanpak

hoe werkt het printen header

3D printen

En gaan direct aan de slag met jouw order!

Heb je nog geen 3D bestand?
Vraag het een van onze designers!

Wij kunnen je helpen met het klaarmaken van een volledig werkend 3D bestand!

Neem contact op

nog geen 3d bestand amsterdam

Veelgestelde vragen

Wat is 3D printen?

3D printen, ook wel Additive Manufacturing, Rapid Prototyping of Rapid Manufacturing genoemd, is een productietechniek waarbij een digitaal bestand omgezet wordt naar een tastbaar object. Het 3D object wordt laagje voor laagje opgebouwd door de 3D printer. Wil je er meer over weten? Stuur ons gerust een berichtje.

Neem contact op

Hoe werkt 3D printen?

De basis van een 3D print is het digitale ontwerp. Het 3D ontwerp kan gemaakt worden in verschillende 3D designprogramma’s, zoals Solidworks, Inventor, Fusion 360 en anderen.

Het digitale bestand wordt vervolgens omgezet naar een bestand genaamd STL. Dit format kan vervolgens ingeladen worden in de software om de printer aan te sturen.

Uiteindelijk komt er een bestand uit wat de 3D printer kan lezen. Dan kan er gestart worden met printen!

Hulp bij ontwerpen?

Welke 3D print technieken zijn beschikbaar?

Bij Vormz maken we gebruik van maar liefst 4 verschillende 3D print technieken. Elke techniek heeft zo zijn eigen voordelen. Bekijk de specificaties op:

SLS printen
FDM printen
Ultra FDM printen
SLA printen

Hulp nodig in de ontwerpfase? Bekijk onze 3D ontwerp service!

3D ontwerpen

Hoe wordt een 3D print gemaakt?

Dit verschilt per techniek, maar de basis is altijd een digitaal ontwerp! Kijk voor meer informatie over 3D print technieken op:

SLS printen
FDM printen
Ultra FDM printen
SLA printen

Contact ons

Wat kost 3D printen?

De kosten voor 3D printen is onder andere afhankelijk van de 3D print techniek, de grootte, het materiaal en de aantallen. Benieuwd naar de prijzen per 3D print technieken? Bekijk onze Offerte pagina!

Wat voor dingen kun je printen in 3D?

Bijna alles is te realiseren met 3D printen! Enkele bekende toepassingen zijn:

  • Prototypes
  • Eindproducten
  • Mallen
  • Maquettes

Maar eigenlijk is niets te gek voor 3D printen!

Contact ons

Kun je 3D printen in kleur?

De 3D print materialen zijn verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren. Een 3D object kan dus zeker geprint worden in kleur.

Kijk voor de specificaties van onze 3D print technieken op:
SLS printen
FDM printen
Ultra FDM printen
SLA printen

Contact ons

Wordt er enkel plastic gebruikt voor 3D printen?

Nee, zeker niet. Kunststof is wel het meest toegepaste materiaal voor 3D printen. Maar voor welk 3D materiaal wordt gekozen is afhankelijk van de vereisten van het eindproduct en de techniek die wordt gebruikt.

Zo worden naast kunststof bijvoorbeeld ook vloeistof en materialen zoals hout en bronzefill toegepast in het 3D printen. Al zit in de laatste twee genoemde ook een klein deel plastic.

Kijk voor meer informatie over 3D print technieken en materialen op:
SLS printen
FDM printen
Ultra FDM printen
SLA printen

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van alternatieve materialen voor 3D printen? Wij denken graag met je mee.

Contact ons

Kan ik mijn logo 3D printen?

Het 3D printen van jouw logo is zeker mogelijk! Sterker nog, dit hebben we al voor meerdere bedrijven gedaan. Meestal wordt dit aangevraagd als onderdeel van een product. Dan staat het logo in het product geprint.

Maar het logo kan ook per letter worden geprint in 3D. Tot wel 40cm x 40cm groot per letter. Ideaal voor muurbevestiging, op de balie of in de etalage. Zo hebben we o.a. ons eigen logo geprint. Deze heeft een plek gekregen in onze etalage en is in totaal 2 meter lang geworden.

Contact ons

Wat voor type bedrijven maken gebruik van 3D printen?

3D printen wordt gebruikt en toegepast door allerlei soorten bedrijven en organisaties.

Maar er wordt vooral veel gebruik van gemaakt door startups en productiebedrijven. Voor startups is het een relatief goedkope manier om prototypes of eindproducten te produceren. Voor productiebedrijven een alternatieve vorm van het produceren van de producten en onderdelen daarvan.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem gerust contact met ons op!

Contact ons

Voor welke fases in het 3D printproces kan ik bij Vormz terecht?

Je kunt bij ons terecht voor elke fase in het printproces. Van ontwerpenscannen en reverse engineering om een 3D ontwerp te maken tot het daadwerkelijk printen van het product.

Wij helpen jou bij het realiseren van prototypes, eindproducten, mallen, maquettes en alle andere 3D objecten die je voor jouw bedrijf nodig hebt. Bij Vormz kunnen we vrijwel alles 3D printen.

Klik op de button en ontdek meer over onze werkwijze.

Hoe werkt het?

Wat kan ik verwachten als ik Vormz inschakel voor 3D printen?

Bij Vormz kun je rekenen op een persoonlijke service mét nazorg, goede prijzen, snelle en betrouwbare levering en vooral hoge kwaliteit van jouw afgeleverde 3D producten. Daarnaast adviseren we je graag waar nodig. We zijn er voor jou gedurende het gehele proces.

Als een van de eersten in Nederland met een 3D print service door middel van desktop 3D printers (onder onze voorgaande bedrijfsnaam 3dprinting4you) hebben we een flinke expertise opgebouwd. Met onze kennis en jarenlange ervaring in 3D printen. 3D scannen en 3D ontwerpen leg je jouw opdracht met een gerust hart in onze handen.

Klik op de button en vraag jouw offerte aan.

Offerte aanvragen

Ik heb een andere vraag over 3D printen!

Schroom niet en stuur ons een berichtje. Wij hebben op bijna elke 3D vraag een antwoord én een oplossing.

Contact ons

vragen amsterdam

Meer weten?

Staat je vraag er niet tussen of wil je meer weten over onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact op met Vormz.

Neem contact op

Reviews

Wat klanten over ons zeggen

Review sterren Vormz

3D-plattegrond van een Egyptische tempel

Vormz maakte voor ons een 3D-plattegrond van een Egyptische tempel, voor een nieuwe rondleiding gemaakt voor mensen met een visuele beperking. De plattegrond stelt onze begeleider in staat om uit te leggen hoe een tempel opgebouwd was en hoe de Egyptenaren de ruimtes gebruikten. Het contact was heel prettig en snel en het eindresultaat is nog beter dan we hadden gehoopt! We zijn er ontzettend blij mee.

Review sterren Vormz

Prima ervaringen met Vormz

Prima ervaringen met Vormz! Snelle offertes, snelle levering en snelle, duidelijke communicatie.

Review sterren Vormz

SLA printen bij Vormz

Wij hebben Vormz gecontacteerd voor het printen van verschillende prototypes. Deze zijn met de SLA techniek geprint. De nauwkeurigheid en afwerking van het product waren perfect en waren ook goed maatvast. De communicatie met Vormz ging uitstekend en hij gaf ook goede uitleg over de printwijze. Onze onderdelen zijn namelijk op zo’n manier geprint dat de hoogste nauwkeurigheid behaald kon worden. Zeker een aanrader voor prototyping!

Review sterren Vormz

Printen bij Vormz kan ik alleen maar aanraden

Ik zocht een 3D-printservice waar ik een aantal printtechnieken kon testen voor prototyping. Tevens wat losse onderdelen voor productiewerk. Ik vond bij Vormz een vlotte service en genoeg mogelijkheden. Korte lijntjes, erg fijn. Dank voor het meedenken en de snelle service!

– B. Janssen – Stel Orthopedie Tynaarlo