gelderland header

Vormz

3D printen Gelderland

Ben je op zoek naar een betrouwbare en innovatieve partner voor 3D printen in Gelderland? Vormz is jouw lokale partner op dit gebied.

Offerte aanvragen Neem contact op
×
klok icon
Jarenlange ervaring
522.000 printuren
spoedlevering icon
Snelle levertijd
Spoedlevering is mogelijk
3d print icon
Diverse printtechnieken
Met 60 printers
innovatie icon
Inzet op innovatie
Voor alle 520 klanten
jarenlange expertise gelderland header

Jarenlange expertise

Bij Vormz hebben we al vele jaren expertise opgebouwd in de wereld van 3D printen. Bedrijven in Gelderland vertrouwen op ons voor de realisatie van een breed scala aan projecten. Of je nu een concreet idee hebt voor een 3D geprint eindproduct of serieproductie overweegt, wij zijn er om je te helpen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen en ontdek wat we speciaal voor jou kunnen betekenen.

Vraag offerte aan

onderdelen laten 3d printen gelderland header

Onderdelen laten 3D printen

Bij Vormz streven we naar volledig maatwerk en zijn we enthousiast om met jou mee te denken. We vertalen graag jouw ideeën naar een praktisch 3D ontwerp, zodat het klaar is voor productie. Als je al een toepassing hebt maar geen technische tekening, kunnen we een bruikbare 3D scan voor je maken.

Na deze ontwerpfase gaan we over tot 3D printen. Voor grotere oplages bieden we altijd eerst een prototype aan, zodat we er zeker van kunnen zijn dat het volledig aan jouw verwachtingen en specificaties voldoet. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor full-service 3D printen in Gelderland en ontdek hoe we jouw project kunnen realiseren.

Neem contact op

onze 3d printservice gelderland header

Onze 3D print service in Gelderland

Vormz is gevestigd in Ede en we hebben al vele jaren met enthousiasme gewerkt aan diverse 3D projecten in heel Gelderland.

Onze aanpak begint altijd met een grondige verkenning van het project, waarna we een offerte op maat aanbieden. Zodra we groen licht krijgen, gaan we aan de slag met een gedetailleerd 3D ontwerp of reverse engineering, afhankelijk van je behoeften. Voor grotere opdrachten voorzien we je altijd eerst van een prototype, zodat je zeker kunt zijn van de kwaliteit. Het is prettig om te weten dat alles goed zit voordat we de volledige productie op gang brengen. Vervolgens leveren we de 3D geprinte producten rechtstreeks bij jouw bedrijf, zodat je meteen verder kunt met je project.

Vraag offerte aan

de nieuwste technieken gelderland

De nieuwste 3D printtechnieken

Bij Vormz beschikken we over een breed scala aan 3D printtechnieken, elk met hun eigen specialiteit en kracht. Op die manier zijn we in staat om voor elke toepassing de meest geschikte methode toe te passen. Zo gebruiken we bijvoorbeeld Selective Laser Sintering (SLS) voor toepassingen waarbij extreme sterkte vereist is, door het smelten van nylonpoederlagen. Als je op zoek bent naar 3D printen met behulp van ultrapolymeermaterialen, dan is Ultra FDM de juiste keuze.

Wil je een unieke kleur in een speciaal materiaal laten 3D printen? Dan is Fused Deposition Modeling (FDM) de techniek die we inzetten. En als precisie tot op de millimeter cruciaal is, zoals bij nauwkeurige onderdelen, dan biedt Stereolithografie (SLA) de perfecte oplossing. Bij Vormz selecteren we altijd de techniek die het beste past bij de specifieke eisen van jouw project.

Meer over onze printtechnieken

voordelen vormz gelderland

Voordelen van Vormz

Bij Vormz beschikken we over een breed scala aan printtechnieken, wat ons in staat stelt om altijd het beste eindproduct te leveren. Het mooie is dat je geen diepgaande kennis van deze technieken nodig hebt, want wij denken graag met je mee. Je kunt gerust je zorgen aan ons overlaten en je verbazen over de vele mogelijkheden die 3D printen biedt. Wij zorgen voor volledige transparantie, heldere deadlines en een resultaat dat perfect aan je verwachtingen voldoet.

Offerte aanvragen

laat 3d printen gelderland header

3D laten printen in Gelderland? Neem contact op!

Ben je op zoek naar 3D printing in Gederland? Vormz staat klaar om jouw bedrijf te ondersteunen bij het opschalen van je onderneming door hoogwaardige 3D producten te leveren. Of je nu kleine oplages of serieproductie nodig hebt, deel je wensen met ons en we vertellen je graag wat je kunt verwachten van het hele proces, inclusief de kosten. Als je nog vragen hebt, staan we ook klaar om die te beantwoorden.

Neem contact op

Het 3D print proces

Hoe gaat het in zijn werk?

Onze experts in 3D printen staan jou bij in het gehele proces. Vanuit jouw idee maken we een plan om tot een perfect eindproduct te komen. We helpen bij het ontwerp, wanneer nodig. Kiezen de juiste techniek en het juiste materiaal. En gaan direct aan de slag met jouw order!

hoe werkt het 3d ontwerp header

3D ontwerp

We helpen bij het 3D ontwerp voor jouw 3D print, wanneer nodig.

hoe werkt het techniek

Techniek

Kiezen de juiste 3D print techniek en het juiste materiaal.

 

 

Meer over aanpak

hoe werkt het printen header

3D printen

En gaan direct aan de slag met jouw order!

Heb je nog geen 3D bestand?
Vraag het een van onze designers!

Wij kunnen je helpen met het klaarmaken van een volledig werkend 3D bestand!

Neem contact op

nog geen 3d bestand gelderland header

Veelgestelde vragen

Wat is 3D printen?

3D printen, ook wel Additive Manufacturing, Rapid Prototyping of Rapid Manufacturing genoemd, is een productietechniek waarbij een digitaal bestand omgezet wordt naar een tastbaar object. Het 3D object wordt laagje voor laagje opgebouwd door de 3D printer. Wil je er meer over weten? Stuur ons gerust een berichtje.

Neem contact op

Hoe werkt 3D printen?

De basis van een 3D print is het digitale ontwerp. Het 3D ontwerp kan gemaakt worden in verschillende 3D designprogramma’s, zoals Solidworks, Inventor, Fusion 360 en anderen.

Het digitale bestand wordt vervolgens omgezet naar een bestand genaamd STL. Dit format kan vervolgens ingeladen worden in de software om de printer aan te sturen.

Uiteindelijk komt er een bestand uit wat de 3D printer kan lezen. Dan kan er gestart worden met printen!

Hulp bij ontwerpen?

Welke 3D print technieken zijn beschikbaar?

Bij Vormz maken we gebruik van maar liefst 4 verschillende 3D print technieken. Elke techniek heeft zo zijn eigen voordelen. Bekijk de specificaties op:

SLS printen
FDM printen
Ultra FDM printen
SLA printen

Hulp nodig in de ontwerpfase? Bekijk onze 3D ontwerp service!

3D ontwerpen

Hoe wordt een 3D print gemaakt?

Dit verschilt per techniek, maar de basis is altijd een digitaal ontwerp! Kijk voor meer informatie over 3D print technieken op:

SLS printen
FDM printen
Ultra FDM printen
SLA printen

Contact ons

Wat kost 3D printen?

De kosten voor 3D printen is onder andere afhankelijk van de 3D print techniek, de grootte, het materiaal en de aantallen. Benieuwd naar de prijzen per 3D print technieken? Bekijk onze Offerte pagina!

Wat voor dingen kun je printen in 3D?

Bijna alles is te realiseren met 3D printen! Enkele bekende toepassingen zijn:

  • Prototypes
  • Eindproducten
  • Mallen
  • Maquettes

Maar eigenlijk is niets te gek voor 3D printen!

Contact ons

Kun je 3D printen in kleur?

De 3D print materialen zijn verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren. Een 3D object kan dus zeker geprint worden in kleur.

Kijk voor de specificaties van onze 3D print technieken op:
SLS printen
FDM printen
Ultra FDM printen
SLA printen

Contact ons

Wordt er enkel plastic gebruikt voor 3D printen?

Nee, zeker niet. Kunststof is wel het meest toegepaste materiaal voor 3D printen. Maar voor welk 3D materiaal wordt gekozen is afhankelijk van de vereisten van het eindproduct en de techniek die wordt gebruikt.

Zo worden naast kunststof bijvoorbeeld ook vloeistof en materialen zoals hout en bronzefill toegepast in het 3D printen. Al zit in de laatste twee genoemde ook een klein deel plastic.

Kijk voor meer informatie over 3D print technieken en materialen op:
SLS printen
FDM printen
Ultra FDM printen
SLA printen

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van alternatieve materialen voor 3D printen? Wij denken graag met je mee.

Contact ons

Kan ik mijn logo 3D printen?

Het 3D printen van jouw logo is zeker mogelijk! Sterker nog, dit hebben we al voor meerdere bedrijven gedaan. Meestal wordt dit aangevraagd als onderdeel van een product. Dan staat het logo in het product geprint.

Maar het logo kan ook per letter worden geprint in 3D. Tot wel 40cm x 40cm groot per letter. Ideaal voor muurbevestiging, op de balie of in de etalage. Zo hebben we o.a. ons eigen logo geprint. Deze heeft een plek gekregen in onze etalage en is in totaal 2 meter lang geworden.

Contact ons

Wat voor type bedrijven maken gebruik van 3D printen?

3D printen wordt gebruikt en toegepast door allerlei soorten bedrijven en organisaties.

Maar er wordt vooral veel gebruik van gemaakt door startups en productiebedrijven. Voor startups is het een relatief goedkope manier om prototypes of eindproducten te produceren. Voor productiebedrijven een alternatieve vorm van het produceren van de producten en onderdelen daarvan.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem gerust contact met ons op!

Contact ons

Voor welke fases in het 3D printproces kan ik bij Vormz terecht?

Je kunt bij ons terecht voor elke fase in het printproces. Van ontwerpenscannen en reverse engineering om een 3D ontwerp te maken tot het daadwerkelijk printen van het product.

Wij helpen jou bij het realiseren van prototypes, eindproducten, mallen, maquettes en alle andere 3D objecten die je voor jouw bedrijf nodig hebt. Bij Vormz kunnen we vrijwel alles 3D printen.

Klik op de button en ontdek meer over onze werkwijze.

Hoe werkt het?

Wat kan ik verwachten als ik Vormz inschakel voor 3D printen?

Bij Vormz kun je rekenen op een persoonlijke service mét nazorg, goede prijzen, snelle en betrouwbare levering en vooral hoge kwaliteit van jouw afgeleverde 3D producten. Daarnaast adviseren we je graag waar nodig. We zijn er voor jou gedurende het gehele proces.

Als een van de eersten in Nederland met een 3D print service door middel van desktop 3D printers (onder onze voorgaande bedrijfsnaam 3dprinting4you) hebben we een flinke expertise opgebouwd. Met onze kennis en jarenlange ervaring in 3D printen. 3D scannen en 3D ontwerpen leg je jouw opdracht met een gerust hart in onze handen.

Klik op de button en vraag jouw offerte aan.

Offerte aanvragen

Ik heb een andere vraag over 3D printen!

Schroom niet en stuur ons een berichtje. Wij hebben op bijna elke 3D vraag een antwoord én een oplossing.

Contact ons

vragen gelderland header

Meer weten?

Staat je vraag er niet tussen of wil je meer weten over onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact op met Vormz.

Neem contact op

Reviews

Wat klanten over ons zeggen

Review sterren Vormz

3D-plattegrond van een Egyptische tempel

Vormz maakte voor ons een 3D-plattegrond van een Egyptische tempel, voor een nieuwe rondleiding gemaakt voor mensen met een visuele beperking. De plattegrond stelt onze begeleider in staat om uit te leggen hoe een tempel opgebouwd was en hoe de Egyptenaren de ruimtes gebruikten. Het contact was heel prettig en snel en het eindresultaat is nog beter dan we hadden gehoopt! We zijn er ontzettend blij mee.

Review sterren Vormz

Prima ervaringen met Vormz

Prima ervaringen met Vormz! Snelle offertes, snelle levering en snelle, duidelijke communicatie.

Review sterren Vormz

SLA printen bij Vormz

Wij hebben Vormz gecontacteerd voor het printen van verschillende prototypes. Deze zijn met de SLA techniek geprint. De nauwkeurigheid en afwerking van het product waren perfect en waren ook goed maatvast. De communicatie met Vormz ging uitstekend en hij gaf ook goede uitleg over de printwijze. Onze onderdelen zijn namelijk op zo’n manier geprint dat de hoogste nauwkeurigheid behaald kon worden. Zeker een aanrader voor prototyping!

Review sterren Vormz

Printen bij Vormz kan ik alleen maar aanraden

Ik zocht een 3D-printservice waar ik een aantal printtechnieken kon testen voor prototyping. Tevens wat losse onderdelen voor productiewerk. Ik vond bij Vormz een vlotte service en genoeg mogelijkheden. Korte lijntjes, erg fijn. Dank voor het meedenken en de snelle service!

– B. Janssen – Stel Orthopedie Tynaarlo