Antwerpen-header-1

Vormz

3D printen Antwerpen

Op zoek naar een ervaren partner voor jouw 3D printprojecten in Antwerpen? Vormz is jouw specialist en staat klaar om je te ondersteunen bij elk bedrijfsproject.

Offerte aanvragen Neem contact op
×
klok icon
Jarenlange ervaring
522.000 printuren
spoedlevering icon
Snelle levertijd
Spoedlevering is mogelijk
3d print icon
Diverse printtechnieken
Met 60 printers
innovatie icon
Inzet op innovatie
Voor alle 520 klanten
jarenlange-ervaring-Antwerpen

Jarenlange expertise

Met onze jarenlange ervaring in 3D printen, ben je bij ons aan het juiste adres. Van het 3D ontwerp tot het scannen en printen, wij hebben de kennis en mogelijkheden in huis. Of je nu een idee hebt voor een specifieke toepassing of een gehele serie, wij denken graag met je mee en realiseren jouw ideeën met de hoogste kwaliteit. Nieuwsgierig wat wij voor jouw bedrijf kunnen bieden? Neem gerust contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.

Vraag offerte aan

onderdelen-laten-3d-printen-antwerpen

3D printen op maat in Antwerpen

Wij leveren maatwerkoplossingen en begeleiden je bedrijf gedurende het hele proces. We starten met het vertalen van jouw wensen naar een gedetailleerd 3D ontwerp, klaar om geprint te worden. Heb je al een bestaand product, maar geen online tekening? Onze 3D scanner maakt er eenvoudig een digitaal model van.

Na het ontwerp begint het 3D printproces. Voor grotere oplages maken we eerst een prototype. Zo weten we dat het product aan al jouw wensen voldoet. Bij Vormz kies je voor heldere communicatie, flexibiliteit en topkwaliteit.

Neem contact op

onze-3d-printservice-Antwerpen

Onze 3D printservice in Antwerpen

Vormz is gevestigd in Ede, hierdoor zijn we altijd in de buurt. We zijn altijd gemakkelijk bereikbaar als partner. Benieuwd naar de opties voor jouw bedrijf? We starten altijd met een verkennend gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Hierna stellen we een transparante offerte op. Na jouw akkoord gaan we direct aan de slag. Bij ons staan communicatie, persoonlijk contact en maatwerk voorop. Daarom spreken we ook duidelijke deadlines af, want wij weten hoe belangrijk voortgang is. Zodra de product klaar zijn, leveren we deze direct bij jou af! Heb je een spoedgeval? Wij denken graag met je mee en zorgen voor een versnelde uitvoering.

Vraag offerte aan

nieuwste-technieken-antwerpen

Innovatieve 3D printtechnieken

Bij Vormz maken we gebruik van de nieuwste 3D printtechnieken, elk met hun eigen kenmerken. Zo kunnen we voor elke toepassing de optimale methode kiezen. Voor sterke producten kiezen we voor Selective Laser Sintering (SLS), waarbij nylonpoeder laag voor laag wordt versmolten. Voor producten met ultra polymeren gaan we voor Ultra FDM.

Wil je een eindproduct in specifieke kleuren of materialen laten 3D printen in Antwerpen? Dan is Fused Deposition Modeling (FDM) de juiste keuze. Voor nauwkeurige onderdelen die precies moeten zijn, gebruiken we Stereolithografie (SLA). Twijfel je over de beste printtechniek voor jouw project? Wij geven je het beste advies.

Meer over onze printtechnieken

voordelen-Vormz-Antwerpen

Voordelen van Vormz

Bij Vormz denken we proactief met je mee en begeleiden je van ontwerp tot eindproduct. Jij hoeft je verder geen zorgen te maken over de details. Wij zorgen voor transparantie, heldere communicatie en een duidelijke aanpak. Onze flexibele werkwijze sluit altijd perfect aan bij jouw wensen en eisen. Zo werken we samen naar het gewenste resultaat.

Offerte aanvragen

Laat-3d-printen-Antwerpen

3D laten printen in Antwerpen? Neem contact op!

Kiezen voor Vormz betekent een team dat altijd klaarstaat, of het nu gaat om een groot of klein project. Benieuwd naar wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen of heb je andere vragen? Neem contact met ons op! Weet je al wat jouw project nodig heeft, vraag dan gelijk een offerte aan!

Neem contact op

Het 3D print proces

Hoe gaat het in zijn werk?

Onze experts in 3D printen staan jou bij in het gehele proces. Vanuit jouw idee maken we een plan om tot een perfect eindproduct te komen. We helpen bij het ontwerp, wanneer nodig. Kiezen de juiste techniek en het juiste materiaal. En gaan direct aan de slag met jouw order!

nog-geen-3d-bestand-Antwerpen

3D ontwerp

We helpen bij het 3D ontwerp voor jouw 3D print, wanneer nodig.

hoe-techniek-Antwerpen

Techniek

Kiezen de juiste 3D print techniek en het juiste materiaal.

 

 

Meer over aanpak

Hoe-werkt-printen-antwerpen

3D printen

En gaan direct aan de slag met jouw order!

Heb je nog geen 3D bestand?
Vraag het een van onze designers!

Wij kunnen je helpen met het klaarmaken van een volledig werkend 3D bestand!

Neem contact op

nog-geen-3d-bestand-antwerpen-2

Veelgestelde vragen

Wat is 3D printen?

3D printen, ook wel Additive Manufacturing, Rapid Prototyping of Rapid Manufacturing genoemd, is een productietechniek waarbij een digitaal bestand omgezet wordt naar een tastbaar object. Het 3D object wordt laagje voor laagje opgebouwd door de 3D printer. Wil je er meer over weten? Stuur ons gerust een berichtje.

Neem contact op

Hoe werkt 3D printen?

De basis van een 3D print is het digitale ontwerp. Het 3D ontwerp kan gemaakt worden in verschillende 3D designprogramma’s, zoals Solidworks, Inventor, Fusion 360 en anderen.

Het digitale bestand wordt vervolgens omgezet naar een bestand genaamd STL. Dit format kan vervolgens ingeladen worden in de software om de printer aan te sturen.

Uiteindelijk komt er een bestand uit wat de 3D printer kan lezen. Dan kan er gestart worden met printen!

Hulp bij ontwerpen?

Welke 3D print technieken zijn beschikbaar?

Bij Vormz maken we gebruik van maar liefst 4 verschillende 3D print technieken. Elke techniek heeft zo zijn eigen voordelen. Bekijk de specificaties op:

SLS printen
FDM printen
Ultra FDM printen
SLA printen

Hulp nodig in de ontwerpfase? Bekijk onze 3D ontwerp service!

3D ontwerpen

Hoe wordt een 3D print gemaakt?

Dit verschilt per techniek, maar de basis is altijd een digitaal ontwerp! Kijk voor meer informatie over 3D print technieken op:

SLS printen
FDM printen
Ultra FDM printen
SLA printen

Contact ons

Wat kost 3D printen?

De kosten voor 3D printen is onder andere afhankelijk van de 3D print techniek, de grootte, het materiaal en de aantallen. Benieuwd naar de prijzen per 3D print technieken? Bekijk onze Offerte pagina!

Wat voor dingen kun je printen in 3D?

Bijna alles is te realiseren met 3D printen! Enkele bekende toepassingen zijn:

  • Prototypes
  • Eindproducten
  • Mallen
  • Maquettes

Maar eigenlijk is niets te gek voor 3D printen!

Contact ons

Kun je 3D printen in kleur?

De 3D print materialen zijn verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren. Een 3D object kan dus zeker geprint worden in kleur.

Kijk voor de specificaties van onze 3D print technieken op:
SLS printen
FDM printen
Ultra FDM printen
SLA printen

Contact ons

Wordt er enkel plastic gebruikt voor 3D printen?

Nee, zeker niet. Kunststof is wel het meest toegepaste materiaal voor 3D printen. Maar voor welk 3D materiaal wordt gekozen is afhankelijk van de vereisten van het eindproduct en de techniek die wordt gebruikt.

Zo worden naast kunststof bijvoorbeeld ook vloeistof en materialen zoals hout en bronzefill toegepast in het 3D printen. Al zit in de laatste twee genoemde ook een klein deel plastic.

Kijk voor meer informatie over 3D print technieken en materialen op:
SLS printen
FDM printen
Ultra FDM printen
SLA printen

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van alternatieve materialen voor 3D printen? Wij denken graag met je mee.

Contact ons

Kan ik mijn logo 3D printen?

Het 3D printen van jouw logo is zeker mogelijk! Sterker nog, dit hebben we al voor meerdere bedrijven gedaan. Meestal wordt dit aangevraagd als onderdeel van een product. Dan staat het logo in het product geprint.

Maar het logo kan ook per letter worden geprint in 3D. Tot wel 40cm x 40cm groot per letter. Ideaal voor muurbevestiging, op de balie of in de etalage. Zo hebben we o.a. ons eigen logo geprint. Deze heeft een plek gekregen in onze etalage en is in totaal 2 meter lang geworden.

Contact ons

Wat voor type bedrijven maken gebruik van 3D printen?

3D printen wordt gebruikt en toegepast door allerlei soorten bedrijven en organisaties.

Maar er wordt vooral veel gebruik van gemaakt door startups en productiebedrijven. Voor startups is het een relatief goedkope manier om prototypes of eindproducten te produceren. Voor productiebedrijven een alternatieve vorm van het produceren van de producten en onderdelen daarvan.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem gerust contact met ons op!

Contact ons

Voor welke fases in het 3D printproces kan ik bij Vormz terecht?

Je kunt bij ons terecht voor elke fase in het printproces. Van ontwerpenscannen en reverse engineering om een 3D ontwerp te maken tot het daadwerkelijk printen van het product.

Wij helpen jou bij het realiseren van prototypes, eindproducten, mallen, maquettes en alle andere 3D objecten die je voor jouw bedrijf nodig hebt. Bij Vormz kunnen we vrijwel alles 3D printen.

Klik op de button en ontdek meer over onze werkwijze.

Hoe werkt het?

Wat kan ik verwachten als ik Vormz inschakel voor 3D printen?

Bij Vormz kun je rekenen op een persoonlijke service mét nazorg, goede prijzen, snelle en betrouwbare levering en vooral hoge kwaliteit van jouw afgeleverde 3D producten. Daarnaast adviseren we je graag waar nodig. We zijn er voor jou gedurende het gehele proces.

Als een van de eersten in Nederland met een 3D print service door middel van desktop 3D printers (onder onze voorgaande bedrijfsnaam 3dprinting4you) hebben we een flinke expertise opgebouwd. Met onze kennis en jarenlange ervaring in 3D printen. 3D scannen en 3D ontwerpen leg je jouw opdracht met een gerust hart in onze handen.

Klik op de button en vraag jouw offerte aan.

Offerte aanvragen

Ik heb een andere vraag over 3D printen!

Schroom niet en stuur ons een berichtje. Wij hebben op bijna elke 3D vraag een antwoord én een oplossing.

Contact ons

Meer-weten-antwerpen

Meer weten?

Staat je vraag er niet tussen of wil je meer weten over onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact op met Vormz.

Neem contact op

Reviews

Wat klanten over ons zeggen

Review sterren Vormz

3D-plattegrond van een Egyptische tempel

Vormz maakte voor ons een 3D-plattegrond van een Egyptische tempel, voor een nieuwe rondleiding gemaakt voor mensen met een visuele beperking. De plattegrond stelt onze begeleider in staat om uit te leggen hoe een tempel opgebouwd was en hoe de Egyptenaren de ruimtes gebruikten. Het contact was heel prettig en snel en het eindresultaat is nog beter dan we hadden gehoopt! We zijn er ontzettend blij mee.

Review sterren Vormz

Prima ervaringen met Vormz

Prima ervaringen met Vormz! Snelle offertes, snelle levering en snelle, duidelijke communicatie.

Review sterren Vormz

SLA printen bij Vormz

Wij hebben Vormz gecontacteerd voor het printen van verschillende prototypes. Deze zijn met de SLA techniek geprint. De nauwkeurigheid en afwerking van het product waren perfect en waren ook goed maatvast. De communicatie met Vormz ging uitstekend en hij gaf ook goede uitleg over de printwijze. Onze onderdelen zijn namelijk op zo’n manier geprint dat de hoogste nauwkeurigheid behaald kon worden. Zeker een aanrader voor prototyping!

Review sterren Vormz

Printen bij Vormz kan ik alleen maar aanraden

Ik zocht een 3D-printservice waar ik een aantal printtechnieken kon testen voor prototyping. Tevens wat losse onderdelen voor productiewerk. Ik vond bij Vormz een vlotte service en genoeg mogelijkheden. Korte lijntjes, erg fijn. Dank voor het meedenken en de snelle service!

– B. Janssen – Stel Orthopedie Tynaarlo