3D scannen

Scan jouw fysieke object

3D object scannen


Wil je een object professioneel laten scannen in 3D? Dat kan! Met onze hoge resolutie 3D scanner maken we van een fysiek object een digitale en driedimensionale scan. Daarna kunnen we de scan voor je nabewerken en/of verbeteren. Aansluitend kan de scan uiteraard 3D geprint worden, indien gewenst!


VORMZ-LOCATIE-21909

Reverse Engineering

Heb je een onderdeel in bezit, maar geen 3D ontwerp ervan? Geen probleem. Wij kunnen met behulp van reverse engineering een digitale kopie maken. Dit doen we door middel van een 3D scan of het tekenen van het originele model. Dit bestand zal vervolgens de basis vormen om het object naar jouw wensen aan te passen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor Reverse Engineering? Stel gerust jouw vragen aan ons. Of vraag een offerte aan!

VORMZ-LOCATIE-21793

3D ontwerpen

Niet alleen een 3D scan van een fysiek object, maar ook verbeteringen toe laten brengen aan het ontwerp? Ook daarvoor kun je bij ons terecht. Na het maken van de 3D scan kunnen onze 3D designers het driedimensionale ontwerp nabewerken en verbeteren aan de hand van jouw wensen.

Meer weten over 3D ontwerpen? Neem dan nu contact met ons op.

VORMZ-LOCATIE-21841

3D printen

Wanneer we jouw object hebben gescand en nabewerkt, kan deze naar wens ook door ons geprint worden. We kiezen samen voor de juiste 3D techniek en bijpassend materiaal en jouw ontwerp is direct klaar om geprint te worden!

FAQs over 3D scannen


Vind hieronder het antwoord op veelgestelde vragen over 3D scannen! Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons gerust een berichtje.
1Wat is 3D scannen?
3D scannen is in feite het tegenovergestelde van 3D printen; het wordt daarom ook wel Reverse Engineering genoemd. Waar bij 3D printen een 3D model tot een fysiek object wordt uitgeprint, wordt bij 3D scannen een fysiek object juist gedigitaliseerd. Deze digitale scan wordt vervolgens geëxporteerd naar een bestandsformaat dat geschikt is voor een 3D computerprogramma.

Wil je er meer over weten? Stuur ons gerust een berichtje.

2Hoe werkt 3d scannen?
De vorm van een object wordt vertaald naar digitale informatie. Dat gebeurt met behulp van een laser, waarmee de afstand tussen de 3D scanner en het object gemeten kan worden. Dit is niet alleen toepasbaar op kleine voorwerpen, maar ook op zeer grote objecten zoals voertuigen en zelfs complete gebouwen.

Wil je hier meer over weten? Stuur ons gerust een berichtje.

3Wat voor soort objecten kun je 3D scannen?
Eigenlijk allerlei soorten objecten! Met 3D scannen is het bijvoorbeeld mogelijk om een zeer klein object als een ring 3D te scannen. Maar het is net zo goed mogelijk om voertuigen en gebouwen in te scannen.

Wil je weten of jouw object 3D gescand kan worden? Vraag een offerte aan.

4Wanneer is 3D scannen noodzakelijk?
Stel je voor: je hebt een bestaand object en je wil er hier nog 100 van. Maar je hebt geen digitaal model van het object. Dan kun je het object niet reproduceren.

Door middel van 3D scannen wordt het fysieke object omgezet naar een digitaal bestand. Het grote voordeel hiervan is dat het al bestaande object nu eenvoudig gedupliceerd kan worden. Of zelfs verbeterd kan worden naar de wensen van de klant.

Wil je meer over het proces weten? Ontdek hoe wij werken!

5Moet er eerst een 3D scan worden gemaakt, voordat er 3D geprint kan worden?
Er is altijd een digitaal 3D model nodig om te kunnen printen. Als je dit digitale model zelf in bezit hebt, kunnen wij het printen. Heb je dat niet? Dan moet het gemaakt worden. Gelukkig kunnen wij daarbij helpen. Zo'n bestand kunnen wij maken met behulp van 3D scannen of 3D ontwerpen.

Meer weten over het 3D print proces? Lees verder op onze pagina over 3D printen.

6Kun je 3D scannen in kleur?
Ja, het is zeker mogelijk om in kleur te 3D scannen.

Wil je meer over 3D kleuren weten? Stuur ons een berichtje.

7Met welke 3D scanner wordt mijn 3D scan gemaakt?
Wij maken gebruik van Shining 3D scanners. Voor objecten tot 20 cm wordt de Shining 3D Einscan SP scanner toegepast. Voor objecten groter dan 20cm wordt de Shining 3D EinScan Pro 2X Plus gebruikt.

Wil je meer over 3D scanners weten? Stuur ons gerust een berichtje.

8Hoeveel kost 3D scannen?
Het inscannen van een object wordt op basis van ons uurtarief berekend. Gemiddeld genomen zijn wij voor objecten tot 20 cm ongeveer 1 uur bezig.

Voor objecten groter dan 20cm is minimaal 2 uur benodigd. De exacte duur is afhankelijk van het type object en of er nog nabewerking nodig is.

Meer weten over de kosten voor 3D scannen? Of heb je een 3D scan opdracht voor ons? Vraag een offerte aan.

9Wat moet ik aanleveren voor een 3D scan?
Dat is makkelijk! Voor 3D scannen hebben we enkel het fysieke object nodig.

Wil je meer weten? Stuur ons een berichtje.

10Hoelang duurt het voordat mijn 3D scan wordt geleverd?
Dat gaat snel! Het inscannen duurt gemiddeld 5-10 werkdagen. Wanneer er spoed bij is, kunnen we altijd sneller leveren. /br>
Neem gerust contact met ons op voor jouw vragen.

11In welk bestandstype wordt mijn 3D scan aangeleverd?
Het gedigitaliseerde object wordt aangeleverd in een STL-bestand of Wavefront OBJ bestand. Het bestandstype is afhankelijk van of er kleur benodigd is. STL is een digitaal model zonder kleur. OBJ is een digitaal model met kleur.

Meer weten over 3D bestanden? Stuur ons een berichtje.

12Voor welke branche maken jullie 3D scans?
Wij maken 3D scans en 3D ontwerpen voor allerlei soorten bedrijven en branches.

Voor Sigrow hebben we cases en toebehoren voor de glastuinbouw ontworpen en geprint.

Voor een internationaal reclamebureau ontwierpen maakten we een 3D model ten behoeve van een reclamevideo.

Voor FreeAir ontwikkelden we een 3D ontwerp van een connector voor zuurstofmasker, die vervolgens door ons werd geprint.

Wil je weten of jouw object ook geschikt is voor een 3D scan? Vraag een offerte aan!

13Waarom kiezen voor 3D scannen bij Vormz?
Bij Vormz scannen wij enkel met professionele scanners die geschikt zijn voor diverse toepassingen. Daarnaast ondersteunen we jou ook bij het eventueel verbeteren van een 3D model.

We zijn betrouwbaar, leveren snel werk en hebben jarenlange ervaring in 3D scannen, 3D ontwerpen en 3D printen. We hebben veel mooie bedrijven mogen helpen met het omzetten van fysieke objecten naar een 3D model.

Daarnaast bevindt onze scan- en printlocatie zich gewoon hier in Nederland!

Een vraag of 3D scan opdracht voor ons? Vraag een offerte aan!

14Ik heb een andere vraag over 3D scannen!
Schroom niet en stuur ons een berichtje. Wij hebben op bijna elke 3D vraag een antwoord én een oplossing.

3D scannen bij Vormz


Vormz staat voor hoge kwaliteit, een snelle levering, tegen een goede prijs. Met bovenal een goed eindresultaat en een tevreden klant. Onze 3D scan service kent daarbij een aantal kenmerkende voordelen:

Hoge kwaliteit scanners
Nabewerking en ontwerp verbetering mogelijk door onze eigen 3D designers
Flexibel in wensen
Jarenlange ervaring in 3D scannen, 3D ontwerpen en 3D printen
Onze 3D scan- en printlocatie is gevestigd in Nederland!

Voorbeelden van onze 3D scans