utrecht header

Vormz

3D printen Utrecht

Als bedrijf op zoek naar een professionele partner voor 3D printen in Utrecht? Bij Vormz helpen we je graag met onze 3D expertises!

Offerte aanvragen Neem contact op
×
klok icon
Jarenlange ervaring
522.000 printuren
spoedlevering icon
Snelle levertijd
Spoedlevering is mogelijk
3d print icon
Diverse printtechnieken
Met 60 printers
innovatie icon
Inzet op innovatie
Voor alle 520 klanten
vertrouwde adres utrecht header

Het vertrouwde adres

Bij Vormz zijn we al jarenlang een vertrouwd adres voor 3D ontwerpen, scannen en printen. Hierbij zetten we graag in op innovatie, want de technieken op dit gebied staan niet stil. Met een scala aan soorten 3D printers weten we je wensen om te zetten in een prototype of eindproduct, van unieke toepassingen tot seriewerk. Weten wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem voor 3D printen in Utrecht contact met ons op.

Vraag offerte aan

onderdelen laten printen utrecht header

Onderdelen laten 3D printen Utrecht

We vinden het belangrijk om jouw 3D printing project tot een succes te brengen. Op basis van je wensen maken we een 3D ontwerp, of kunnen we een bestaande toepassing zonder digitale tekening ook omzetten middels een 3D scan. Daarna zetten we de juiste machine voor 3D printen in Utrecht in, zodat we jouw toepassing perfect realiseren.

Waarom kiezen voor 3D printen? Bij deze techniek is de ontwerpvrijheid erg groot! Zo kan een schets op een later moment eenvoudig gewijzigd worden en kan er gekozen worden uit tal van materialen. Het werkt erg snel en past door het duurzame karakter goed bij bedrijven die Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel hebben staan.

Neem contact op

onze service utrecht header

Onze 3D print service in Utrecht

Vormz is gevestigd in Ede en schakelt snel voor het realiseren van de meest uitdagende 3D projecten. Men weet ons voor 3D printen in provincie Utrecht dan ook al jaren goed te vinden. Van Utrecht Centrum en omliggende bedrijventerreinen, we leveren de producten aan de deur.

Hoe gaat dat precies in zijn werk? We starten met een verkenning, zodat we op basis daarvan een toegespitste offerte uit kunnen brengen. Bij goedkeuring gaan we aan de slag met de 3D tekening. Bij seriewerk leveren we graag een prototype. Zo weet je zeker dat het goed is, alvorens we aan de slag gaan met de complete printopdracht.

Vraag offerte aan

diverse technieken utrecht header

Diverse 3D printtechnieken

Doordat we bij Vormz inzetten op diverse technieken, is vrijwel ieder design met 3D printen in Utrecht beschikbaar. Voor een extra sterk eindproduct wordt nylonpoeder laag voor laag versmelt met Selective Laser Sintering (SLS). Bij industriële producten werken we ook wel op basis van ultra polymeren met de techniek Ultra FDM.

Moet er tot op de millimeter precies gewerkt worden? Dan kiezen we voor de meest nauwkeurige techniek Stereolithografie (SLA). En wie voor een eindproduct wil kiezen uit een variatie van materialen en kleuren die komt uit bij Fused Deposition Modeling (FDM). Uiteraard adviseren we je op basis van je toepassing wat het beste aansluit.

Meer over onze printtechnieken

voordelen utrecht

Voordelen van Vormz

Bij Vormz hanteren we graag een persoonlijke aanpak waarbij je vooraf weet waar je aan toe bent, van levertijd tot budget, en natuurlijk ook het resultaat. Zo weet je als bedrijf wat je mag verwachten en kunnen wij een vlotte doorgang garanderen. Gaat het om spoed? Dat is bij ons geen probleem, we zetten graag een tandje bij!

Offerte aanvragen

laat 3d printen utrecht header

3D laten printen in Utrecht? Neem contact op!

Wil je 3D laten printen in provincie Utrecht? Sterke onderdelen of kant-en-klaar producten realiseren, dit per stuk of als serie? Neem contact op met Vormz voor het realiseren van je project. We denken graag met je mee en informeren je transparant over de mogelijkheden, kosten en het traject. Graag gaan we de uitdaging van jouw 3D project aan.

Neem contact op

Het 3D print proces

Hoe gaat het in zijn werk?

Onze experts in 3D printen staan jou bij in het gehele proces. Vanuit jouw idee maken we een plan om tot een perfect eindproduct te komen. We helpen bij het ontwerp, wanneer nodig. Kiezen de juiste techniek en het juiste materiaal. En gaan direct aan de slag met jouw order!

hoe werkt het 3d ontwerp header

3D ontwerp

We helpen bij het 3D ontwerp voor jouw 3D print, wanneer nodig.

hoe werkt het techniek

Techniek

Kiezen de juiste 3D print techniek en het juiste materiaal.

 

 

Meer over aanpak

hoe werkt het printen header

3D printen

En gaan direct aan de slag met jouw order!

Heb je nog geen 3D bestand?
Vraag het een van onze designers!

Wij kunnen je helpen met het klaarmaken van een volledig werkend 3D bestand!

Neem contact op

nog geen bestand utrecht header

Veelgestelde vragen

Wat is 3D printen?

3D printen, ook wel Additive Manufacturing, Rapid Prototyping of Rapid Manufacturing genoemd, is een productietechniek waarbij een digitaal bestand omgezet wordt naar een tastbaar object. Het 3D object wordt laagje voor laagje opgebouwd door de 3D printer. Wil je er meer over weten? Stuur ons gerust een berichtje.

Neem contact op

Hoe werkt 3D printen?

De basis van een 3D print is het digitale ontwerp. Het 3D ontwerp kan gemaakt worden in verschillende 3D designprogramma’s, zoals Solidworks, Inventor, Fusion 360 en anderen.

Het digitale bestand wordt vervolgens omgezet naar een bestand genaamd STL. Dit format kan vervolgens ingeladen worden in de software om de printer aan te sturen.

Uiteindelijk komt er een bestand uit wat de 3D printer kan lezen. Dan kan er gestart worden met printen!

Hulp bij ontwerpen?

Welke 3D print technieken zijn beschikbaar?

Bij Vormz maken we gebruik van maar liefst 4 verschillende 3D print technieken. Elke techniek heeft zo zijn eigen voordelen. Bekijk de specificaties op:

SLS printen
FDM printen
Ultra FDM printen
SLA printen

Hulp nodig in de ontwerpfase? Bekijk onze 3D ontwerp service!

3D ontwerpen

Hoe wordt een 3D print gemaakt?

Dit verschilt per techniek, maar de basis is altijd een digitaal ontwerp! Kijk voor meer informatie over 3D print technieken op:

SLS printen
FDM printen
Ultra FDM printen
SLA printen

Contact ons

Wat kost 3D printen?

De kosten voor 3D printen is onder andere afhankelijk van de 3D print techniek, de grootte, het materiaal en de aantallen. Benieuwd naar de prijzen per 3D print technieken? Bekijk onze Offerte pagina!

Wat voor dingen kun je printen in 3D?

Bijna alles is te realiseren met 3D printen! Enkele bekende toepassingen zijn:

  • Prototypes
  • Eindproducten
  • Mallen
  • Maquettes

Maar eigenlijk is niets te gek voor 3D printen!

Contact ons

Kun je 3D printen in kleur?

De 3D print materialen zijn verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren. Een 3D object kan dus zeker geprint worden in kleur.

Kijk voor de specificaties van onze 3D print technieken op:
SLS printen
FDM printen
Ultra FDM printen
SLA printen

Contact ons

Wordt er enkel plastic gebruikt voor 3D printen?

Nee, zeker niet. Kunststof is wel het meest toegepaste materiaal voor 3D printen. Maar voor welk 3D materiaal wordt gekozen is afhankelijk van de vereisten van het eindproduct en de techniek die wordt gebruikt.

Zo worden naast kunststof bijvoorbeeld ook vloeistof en materialen zoals hout en bronzefill toegepast in het 3D printen. Al zit in de laatste twee genoemde ook een klein deel plastic.

Kijk voor meer informatie over 3D print technieken en materialen op:
SLS printen
FDM printen
Ultra FDM printen
SLA printen

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van alternatieve materialen voor 3D printen? Wij denken graag met je mee.

Contact ons

Kan ik mijn logo 3D printen?

Het 3D printen van jouw logo is zeker mogelijk! Sterker nog, dit hebben we al voor meerdere bedrijven gedaan. Meestal wordt dit aangevraagd als onderdeel van een product. Dan staat het logo in het product geprint.

Maar het logo kan ook per letter worden geprint in 3D. Tot wel 40cm x 40cm groot per letter. Ideaal voor muurbevestiging, op de balie of in de etalage. Zo hebben we o.a. ons eigen logo geprint. Deze heeft een plek gekregen in onze etalage en is in totaal 2 meter lang geworden.

Contact ons

Wat voor type bedrijven maken gebruik van 3D printen?

3D printen wordt gebruikt en toegepast door allerlei soorten bedrijven en organisaties.

Maar er wordt vooral veel gebruik van gemaakt door startups en productiebedrijven. Voor startups is het een relatief goedkope manier om prototypes of eindproducten te produceren. Voor productiebedrijven een alternatieve vorm van het produceren van de producten en onderdelen daarvan.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem gerust contact met ons op!

Contact ons

Voor welke fases in het 3D printproces kan ik bij Vormz terecht?

Je kunt bij ons terecht voor elke fase in het printproces. Van ontwerpenscannen en reverse engineering om een 3D ontwerp te maken tot het daadwerkelijk printen van het product.

Wij helpen jou bij het realiseren van prototypes, eindproducten, mallen, maquettes en alle andere 3D objecten die je voor jouw bedrijf nodig hebt. Bij Vormz kunnen we vrijwel alles 3D printen.

Klik op de button en ontdek meer over onze werkwijze.

Hoe werkt het?

Wat kan ik verwachten als ik Vormz inschakel voor 3D printen?

Bij Vormz kun je rekenen op een persoonlijke service mét nazorg, goede prijzen, snelle en betrouwbare levering en vooral hoge kwaliteit van jouw afgeleverde 3D producten. Daarnaast adviseren we je graag waar nodig. We zijn er voor jou gedurende het gehele proces.

Als een van de eersten in Nederland met een 3D print service door middel van desktop 3D printers (onder onze voorgaande bedrijfsnaam 3dprinting4you) hebben we een flinke expertise opgebouwd. Met onze kennis en jarenlange ervaring in 3D printen. 3D scannen en 3D ontwerpen leg je jouw opdracht met een gerust hart in onze handen.

Klik op de button en vraag jouw offerte aan.

Offerte aanvragen

Ik heb een andere vraag over 3D printen!

Schroom niet en stuur ons een berichtje. Wij hebben op bijna elke 3D vraag een antwoord én een oplossing.

Contact ons

vragen utrecht header

Meer weten?

Staat je vraag er niet tussen of wil je meer weten over onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact op met Vormz.

Neem contact op

Reviews

Wat klanten over ons zeggen

Review sterren Vormz

3D-plattegrond van een Egyptische tempel

Vormz maakte voor ons een 3D-plattegrond van een Egyptische tempel, voor een nieuwe rondleiding gemaakt voor mensen met een visuele beperking. De plattegrond stelt onze begeleider in staat om uit te leggen hoe een tempel opgebouwd was en hoe de Egyptenaren de ruimtes gebruikten. Het contact was heel prettig en snel en het eindresultaat is nog beter dan we hadden gehoopt! We zijn er ontzettend blij mee.

Review sterren Vormz

Prima ervaringen met Vormz

Prima ervaringen met Vormz! Snelle offertes, snelle levering en snelle, duidelijke communicatie.

Review sterren Vormz

SLA printen bij Vormz

Wij hebben Vormz gecontacteerd voor het printen van verschillende prototypes. Deze zijn met de SLA techniek geprint. De nauwkeurigheid en afwerking van het product waren perfect en waren ook goed maatvast. De communicatie met Vormz ging uitstekend en hij gaf ook goede uitleg over de printwijze. Onze onderdelen zijn namelijk op zo’n manier geprint dat de hoogste nauwkeurigheid behaald kon worden. Zeker een aanrader voor prototyping!

Review sterren Vormz

Printen bij Vormz kan ik alleen maar aanraden

Ik zocht een 3D-printservice waar ik een aantal printtechnieken kon testen voor prototyping. Tevens wat losse onderdelen voor productiewerk. Ik vond bij Vormz een vlotte service en genoeg mogelijkheden. Korte lijntjes, erg fijn. Dank voor het meedenken en de snelle service!

– B. Janssen – Stel Orthopedie Tynaarlo