3D printen Zwolle

Ben je als bedrijf op zoek naar een professionele en betrouwbare partner voor 3D printen in Zwolle? Shape your idea met Vormz!

Bij Vormz hebben we jarenlange ervaring op het gebied van 3D printen in Zwolle. We zijn gek op ontwikkelen en maken graag gebruik van de nieuwste technieken. En dat zie je terug in je toepassingen. Met verschillende soorten machines en kwaliteiten op het gebied van 3D ontwerpen, scannen en printen zorgen we altijd voor het juiste eindproduct, of dat nu gaat om losse onderdelen of kant-en-klaar producten. Van een 3D prototype tot seriewerk, neem contact met ons op voor 3D printen in Zwolle.

Onderdelen laten 3D printen Zwolle

3D printing is een interessante techniek waarbij er veel ontwerpvrijheid is. Het werkt razendsnel en het design is op een later moment altijd aan te passen. Bovendien sluit 3D printen in Zwolle als duurzame techniek goed aan bij bedrijven die Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Heb je een goed idee, of een specifieke toepassing nodig als onderdeel of eindproduct? Onze specialisten gaan graag aan de slag met 3D ontwerpen of 3D scannen. Met deze laatste methode zetten we een bestaand product om in een 3D tekening. Na goedkeuring gaan we aan de slag met 3D printen, dit op de machine die het beste bij je product past.

Onze 3D print service Zwolle

Vormz is gevestigd in Ede en werkt al jaren vol enthousiasme aan de mooiste 3D projecten door ons hele land. Van het noorden tot het zuiden, en het westen tot het oosten, waar je bedrijf zich ook bevindt, wij zorgen voor levering bij jou aan de deur.

Op basis van een verkenning van het project brengen we eerst een offerte uit. Zo weet je of 3D printen in Zwolle binnen je budget past. Na akkoord gaan we aan de slag met het 3D ontwerp, dit op basis van een nieuwe schets of reverse engineering bij reeds bestaande onderdelen en producten. Je ontvangt van ons vooraf een prototype bij seriewerk.

De nieuwste 3D printtechnieken

Doordat we een scala aan technieken bieden, weten we ieder project op het gebied van 3D printing in Zwolle om te zetten tot een succes! Zo zetten we bijvoorbeeld Selective Laser Sintering (SLS) in als een extra sterk eindproduct gewenst is. Bij industriële producten kan dat ook Ultra FDM zijn, een moderne werkwijze op basis van ultra polymeren.

Wanneer je wil kiezen uit een diversiteit aan kleuren en materialen, dan komt Fused Deposition Modeling (FDM) soms beter van pas. En voor de meest geavanceerde en tot op de millimeter nauwkeurige techniek raden we Stereolithografie (SLA) aan. Op basis van je projectaanvraag adviseren we je uiteraard wat de ideale keuze is.

1SLS 3D printen in Zwolle
SLS printen betreft Selective Laser Sintering. Dit is een geavanceerde methode voor additieve productie, waarbij poeder van nylon, laag voor laag samengevoegd wordt door middel van een krachtige laser. Deze laser smelt selectief de deeltjes samen volgens het digitale 3D-model, wat resulteert in complexe en gedetailleerde objecten zonder ondersteunende structuren.

SLS biedt aanzienlijke ontwerpvrijheid, snelle productietijden en mogelijkheden voor functionele prototypes, gereedschappen en eindproducten. Dit resulteert in robuuste en duurzame onderdelen met diverse toepassingen in sectoren zoals de luchtvaart, medische technologie en automotive.

Wilt u meer lezen over SLS printen? Neem dan een kijkje op onze blog!
2SLA 3D printen in Zwolle
SLA 3D printen verwijst naar Stereolithografie, een geavanceerde methode voor additieve productie. Deze techniek omvat het vervaardigen van objecten door geleidelijk uitharden van vloeibare resin met behulp van een UV-laser. Het digitale 3D-model wordt opgesplitst in dunne lagen, waarbij elke laag individueel wordt belicht en uitgehard op een platform. Na elke laag wordt het platform lager geplaatst voor de volgende laag, totdat het volledige object is gevormd. SLA-printen staat bekend om zijn nauwkeurigheid en gedetailleerde afwerking, wat het bijzonder geschikt maakt voor complexe ontwerpen, prototyping en de productie van delicate onderdelen.
3FDM 3D printen in Zwolle
Fused Deposition Modeling (FDM) is een populaire 3D-printtechnologie waarbij objecten worden opgebouwd door thermoplastische materialen laag voor laag te laten smelten en neer te leggen. Bij het FDM 3D-printen wordt een filament van het gekozen materiaal, zoals PLA, ABS of PETG, door een verhitte printkop gevoerd. De printkop smelt het filament en legt het neer op het printbed in dunne lagen. Naarmate elke laag wordt neergelegd en afkoelt, hecht deze zich aan de vorige laag, wat resulteert in een object dat laag voor laag wordt opgebouwd.

FDM biedt voordelen zoals gebruiksgemak, betaalbaarheid en verscheidenheid aan materialen. Het maakt snelle productontwikkeling mogelijk dankzij functionele prototypes en complexe geometrieën. Bovendien kunnen holle structuren en specifieke mechanische eigenschappen eenvoudig worden gecreëerd. FDM is milieuvriendelijk vanwege minimale materiaalverspilling en de mogelijkheid om meerdere materialen en kleuren in één object te gebruiken. Dit maakt het een veelbelovende en veelzijdige productiemethode.
4Ultra FDM 3D printen in Zwolle
Ultra FDM 3D-printen betreft een geavanceerde variant van het traditionele FDM-printen. Hierbij wordt thermoplastisch materiaal laag voor laag gesmolten om objecten te vervaardigen. De voordelen zijn evident: gedetailleerdere prints met een betere oppervlakteafwerking, dankzij precisieprintkoppen en geavanceerde materialen. Bovendien is er ook de optie polymeren beschikbaar. Dit zorgt voor een kwaliteit die bestendig is tegen extreme omstandigheden. Kortom, Ultra FDM geeft de optie voor hoogwaardige kwaliteit en nauwkeurigheid. Dit rijkt van spoorwegen tot ruimtevaart.

Meer lezen over Ultra FDM printen? Neem dan een kijkje op onze blog

Voordelen van Vormz

Bij Vormz hebben we innovatie, kwaliteit en persoonlijkheid hoog in het vaandel staan. Wij snappen als geen ander hoe belangrijk goede (eind)toepassingen voor je bedrijf zijn, net als een vlotte doorgang van het project. Daarom stemmen we alles tot in de puntjes met je af, van deadlines (ook bij spoedopdrachten), tot budget en eindresultaat. Zo weet je waar je aan toe bent als je kiest voor 3D printen in Zwolle via Vormz.

3D laten printen in Zwolle? Neem contact op!

Wil je 3D laten printen in Zwolle? Wat je idee ook is, je kunt bij ons terecht. We informeren je uitgebreid over de haalbaarheid van het project, alsook de kosten. Van enkele complexe producten tot grote series, bij Vormz staan we voor je klaar. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende aanvraag op het gebied van 3D printing.

Het 3D print proces


Onze experts in 3D printen staan jou bij in het gehele proces. Vanuit jouw idee maken we een plan om tot een perfect eindproduct te komen. We helpen bij het ontwerp, wanneer nodig. Kiezen de juiste techniek en het juiste materiaal. En gaan direct aan de slag met jouw order!
 • male avatar

  Top service, zeker een aanrader!

  Via een kennis in contact genomen met Vormz voor de productie van een aantal kunststof onderdelen die niet meer verkrijgbaar zijn via de fabrikant. Ik kon na het doorgeven van een paar maten na een paar dagen al een protype komen bekijken, en daarna binnen een week had ik een zak vol nieuwe exemplaren die bijna niet zijn te onderscheiden van het origineel. Top service!

  Geert Schoots
 • male avatar

  SLA printen bij Vormz

  Wij hebben Vormz gecontacteerd voor het printen van verschillende prototypes. Deze zijn met de SLA techniek geprint. De nauwkeurigheid en afwerking van het product waren perfect en waren ook goed maatvast. De communicatie met Vormz ging uitstekend en hij gaf ook goede uitleg over de printwijze. Onze onderdelen zijn namelijk op zo'n manier geprint dat de hoogste nauwkeurigheid behaald kon worden. Zeker een aanrader voor prototyping!

  Vincent
 • male avatar

  Prototype laten printen

  Prototype cooling fin laten printen. Ze zijn net binnen en we zijn erg tevreden over de resolutie en afwerking! Hele mooie kwaliteit voor een scherpe prijs. Goede communicatie.

  Floris
 • male avatar

  3D scannen en nabewerken

  Mooie, nauwkeurige 3D scan gemaakt, snel en voor een goeie prijs. Kan Vormz zeker aanraden.

  Xing Chen
 • male avatar

  Printen bij Vormz kan ik alleen maar aanraden

  Ik heb onlangs een aantal grotere ontwerpen laten printen bij vormz.nl en ben uitermate tevreden over deze service. Door de duidelijke communicatie wist ik vooraf precies waar ik aan toe was en daarnaast werden de producten netjes op tijd geleverd. Persoonlijk zou ik iedereen vormz.nl aanraden.

  Corné van den Kieboom
 • female avatar

  Spatschermen op houders met logo

  Vormz heeft onze organisatie voorzien van zestig plexiglazen bureau spatschermen op mooi geprinte stevige houders waarin ons logo is geprint. Er is voldoende ruimte onder het scherm om bekabeling onder door te leiden. Prettig contact en goede service.

  Nynke
 • male avatar

  Deksel accu van WW2 Glider laten printen. Prima product.

  Onlangs de deksel van een geleende originele accu van een 2e Wereldoorlog vliegtuig, de Airspeed Horsa MK1 Assault Glider, laten scannen, waarna deze deksel levensecht is geprint. De replica accu staat nu in de enige complete en grotendeels originele Horsa ter wereld in het grootste oorlogsmuseum van Nederland, het Oorlogsmuseum Overloon. Prima service en kwaliteit voor een schappelijke prijs bij Vormz te Ede.

  Richard Westmaas
  Oorlogsmuseum Overloon
 • female avatar

  Goede service en mooi eindresultaat

  Vormz gecontacteerd voor het uitprinten van mini's voor een RPG spel. Er werd super snel geantwoord en er was goed over en weer contact, verschillende opties konden besproken worden. Ook was de levering erg snel, het eindproduct was binnen een paar dagen af! Goede service en mooi eindresultaat. Ik zou hier zeker nog een keer iets laten printen!

  Danielle
 • male avatar

  Hoge kwaliteit en goede prijs!

  Hoge kwaliteit in combinatie met een goede prijs. Daarbij was de communicatie erg prettig. Ik laat zeker meer printen bij Vormz! 👍

  Luca
 • female avatar

  Zeer goedgekeurd!

  Goede afdrukkwaliteit, snelle levering. Zeer goedgekeurd!

  Cristiane Vilas Boas

FAQs over 3D printen


Vind hieronder antwoord op veelgestelde vragen over 3D printen! Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons gerust een berichtje.
1Wat is 3D printen?
3D printen, ook wel Additive Manufacturing, Rapid Prototyping of Rapid Manufacturing genoemd, is een productietechniek waarbij een digitaal bestand omgezet wordt naar een tastbaar object. Het 3D object wordt laagje voor laagje opgebouwd door de 3D printer. Wil je er meer over weten? Stuur ons gerust een berichtje.

2Hoe werkt 3D printen?
De basis van een 3D print is het digitale ontwerp. Het 3D ontwerp kan gemaakt worden in verschillende 3D designprogramma’s, zoals Solidworks, Inventor, Fusion 360 en anderen.

Het digitale bestand wordt vervolgens omgezet naar een bestand genaamd STL. Dit format kan vervolgens ingeladen worden in de software om de printer aan te sturen.

Uiteindelijk komt er een bestand uit wat de 3D printer kan lezen. Dan kan er gestart worden met printen!

3Welke 3D print technieken zijn beschikbaar?
Bij Vormz maken we gebruik van maar liefst 4 verschillende 3D print technieken. Elke techniek heeft zo zijn eigen voordelen. Bekijk de specificaties op:

SLS printen
FDM printen
Ultra FDM printen
SLA printen

Hulp nodig in de ontwerpfase? Bekijk onze 3D ontwerp service!

4Hoe wordt een 3D print gemaakt?
Dit verschilt per techniek, maar de basis is altijd een digitaal ontwerp
! Kijk voor meer informatie over 3D print technieken op:

SLS printen
FDM printen
Ultra FDM printen
SLA printen

5Wat kost 3D printen?
De kosten voor 3D printen is onder andere afhankelijk van de 3D print techniek, de grootte, het materiaal en de aantallen. Benieuwd naar de prijzen per 3D print technieken? Bekijk onze Offerte & Bestellen pagina!
6Wat voor dingen kun je printen in 3D?
Bijna alles is te realiseren met 3D printen! Enkele bekende toepassingen zijn:

 • Prototypes
 • Eindproducten
 • Mallen
 • Maquettes
Maar eigenlijk is niets te gek voor 3D printen!

7Kun je 3D printen in kleur?
De 3D print materialen zijn verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren. Een 3D object kan dus zeker geprint worden in kleur.

Kijk voor de specificaties van onze 3D print technieken op:

SLS printen
FDM printen
Ultra FDM printen
SLA printen

8Wordt er enkel plastic gebruikt voor 3D printen?
Nee, zeker niet. Kunststof is wel het meest toegepaste materiaal voor 3D printen. Maar voor welk 3D materiaal wordt gekozen is afhankelijk van de vereisten van het eindproduct en de techniek die wordt gebruikt.

Zo worden naast kunststof bijvoorbeeld ook vloeistof en materialen zoals hout en bronzefill toegepast in het 3D printen. Al zit in de laatste twee genoemde ook een klein deel plastic.

Kijk voor meer informatie over 3D print technieken en materialen op:

SLS printen
FDM printen
Ultra FDM printen
SLA printen

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van alternatieve materialen voor 3D printen? Wij denken graag met je mee.

9Kan ik mijn logo 3D printen?
Het 3D printen van jouw logo is zeker mogelijk! Sterker nog, dit hebben we al voor meerdere bedrijven gedaan. Meestal wordt dit aangevraagd als onderdeel van een product. Dan staat het logo in het product geprint.

Maar het logo kan ook per letter worden geprint in 3D. Tot wel 40cm x 40cm groot per letter. Ideaal voor muurbevestiging, op de balie of in de etalage. Zo hebben we o.a. ons eigen logo geprint. Deze heeft een plek gekregen in onze etalage en is in totaal 2 meter lang geworden.

10Wat voor type bedrijven maken gebruik van 3D printen?
3D printen wordt gebruikt en toegepast door allerlei soorten bedrijven en organisaties.

Maar er wordt vooral veel gebruik van gemaakt door startups en productiebedrijven. Voor startups is het een relatief goedkope manier om prototypes of eindproducten te produceren. Voor productiebedrijven een alternatieve vorm van het produceren van de producten en onderdelen daarvan.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem gerust contact met ons op!

11Voor welke fases in het 3D printproces kan ik bij Vormz terecht?
Je kunt bij ons terecht voor elke fase in het printproces. Van ontwerpen, scannen en reverse engineering om een 3D ontwerp te maken tot het daadwerkelijk printen van het product.

Wij helpen jou bij het realiseren van prototypes, eindproducten, mallen, maquettes en alle andere 3D objecten die je voor jouw bedrijf nodig hebt. Bij Vormz kunnen we vrijwel alles 3D printen.

Klik op de button en ontdek meer over onze werkwijze.

12Wat kan ik verwachten als ik Vormz inschakel voor 3D printen?
Bij Vormz kun je rekenen op een persoonlijke service mét nazorg, goede prijzen, snelle en betrouwbare levering en vooral hoge kwaliteit van jouw afgeleverde 3D producten. Daarnaast adviseren we je graag waar nodig. We zijn er voor jou gedurende het gehele proces.

Als een van de eersten in Nederland met een 3D print service door middel van desktop 3D printers (onder onze voorgaande bedrijfsnaam 3dprinting4you) hebben we een flinke expertise opgebouwd. Met onze kennis en jarenlange ervaring in 3D printen. 3D scannen en 3D ontwerpen leg je jouw opdracht met een gerust hart in onze handen.

Klik op de button en vraag jouw offerte aan.

13Ik heb een andere vraag over 3D printen!
Schroom niet en stuur ons een berichtje. Wij hebben op bijna elke 3D vraag een antwoord én een oplossing.