3D printen Eindhoven

Zoek je voor je onderneming een goede partner voor 3D printen in Eindhoven? Dan ben je bij Vormz aan het goede adres. 

Om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen kan onderdelen laten 3D printen in Eindhoven een goede oplossing zijn. Hiermee bespaar je op den duur veel kosten en tijd. Er is veel ontwerpvrijheid en het design kan ook steeds weer aangepast worden. Dit in combinatie met de techniek van de krachtige 3D printers maakt 3D printen een duurzame techniek.

3D ontwerpen, scannen en printen, bij ons kies je altijd voor maatwerk. Of dat nu gaat om losse producten, onderdelen van (industriële) toepassingen of grote series die vaker terugkomen. Bij series leveren we bovendien een prototype. Wil je weten wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen op het gebied van 3D printen? Neem contact met ons op.

Onderdelen laten 3D printen Eindhoven

Om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen kan onderdelen laten 3D printen in Eindhoven een goede oplossing zijn. Hiermee bespaar je op den duur veel kosten en tijd. Er is veel ontwerpvrijheid en het design kan ook steeds weer aangepast worden. Dit in combinatie met de techniek van de krachtige 3D printers maakt 3D printen een duurzame techniek.

3D ontwerpen, scannen en printen, bij ons kies je altijd voor maatwerk. Of dat nu gaat om losse producten, onderdelen van (industriële) toepassingen of grote series die vaker terugkomen. Bij series leveren we bovendien een prototype. Wil je weten wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen op het gebied van 3D printen? Neem contact met ons op.

Onze 3D print service Eindhoven

Vormz is gevestigd in Ede en al jaren weten bedrijven uit Eindhoven ons te vinden als 3D print service. Zo sluit onze service goed aan bij veel ondernemingen op Brainport Eindhoven, omdat dit hét gebied is dat voor innovatie staat. Ook bedrijven op onder meer De Hurk, De Hooge Akker Geldrop, De Run, High Tech Campus, Flight Forum. De Kade en Eindhoven Centrum weten ons te vinden als 3D print service in Eindhoven.

We werken voor tal van branches, van de gezondheidszorg tot reclamewereld en zeker ook de industrie. Je krijgt van ons altijd een overzichtelijke en toegespitste offerte, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Wel zo prettig, want dan kun je de kosten van 3D printen in Eindhoven ook eenvoudiger opnemen in je budget voor het totale project.

Verschillende 3D printtechnieken

Voor iedere toepassing gebruiken we de juiste 3D printtechniek. Zo kies je voor het meest sterke eindproduct met Selective Laster Sintering (SLS), waarbij we met onze krachtige Fuse 1 printer nylonpoeder laag voor laag versmelten. Kiezen voor een 3D product in een leuk kleurtje of een bijzonder materiaal? Dan zetten we veelal in op Fused Deposition Modeling (FDM).

Gaat het om een product dat erg nauwkeurig moet zijn, bijvoorbeeld toepassingen in de medische sector? Met stereolithografie (SLA) kan extra accuraat gewerkt worden. Voor industriële producten wordt er vaak gekozen voor Ultra FDM, oftewel ultra polymeren. Wij adviseren je graag over welke 3D printtechniek het beste aansluit bij het vraagstuk van je bedrijf.

Voordelen van Vormz

We starten altijd met een verkenning van het vraagstuk, zodat je weet wat de mogelijkheden zijn. Daarna gaan onze ontwerpers aan de slag met een nieuwe schets of reverse engineering, alvorens onze 3D printers aan de slag gaan. Je krijgt van ons altijd een overzichtelijke en toegespitste offerte, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Wel zo prettig, want dan kun je de kosten van 3D printen in Eindhoven ook eenvoudiger opnemen in je budget voor het totale project.

3D laten printen in Eindhoven? Neem contact op!

Tijd voor het opschalen van je onderneming? Duurzaam, slimmer en efficiënter produceren? Mogelijk is 3D laten printen in Eindhoven voor jou de oplossing! Leg ons dus zeker je idee voor, zodat we je kunnen informeren over de opties. Van onderdelen tot kant-en-klaar producten, neem vrijblijvend contact met ons op voor 3D printen in Eindhoven.

Het 3D print proces


Onze experts in 3D printen staan jou bij in het gehele proces. Vanuit jouw idee maken we een plan om tot een perfect eindproduct te komen. We helpen bij het ontwerp, wanneer nodig. Kiezen de juiste techniek en het juiste materiaal. En gaan direct aan de slag met jouw order!
 • male avatar

  Top service, zeker een aanrader!

  Via een kennis in contact genomen met Vormz voor de productie van een aantal kunststof onderdelen die niet meer verkrijgbaar zijn via de fabrikant. Ik kon na het doorgeven van een paar maten na een paar dagen al een protype komen bekijken, en daarna binnen een week had ik een zak vol nieuwe exemplaren die bijna niet zijn te onderscheiden van het origineel. Top service!

  Geert Schoots
 • male avatar

  SLA printen bij Vormz

  Wij hebben Vormz gecontacteerd voor het printen van verschillende prototypes. Deze zijn met de SLA techniek geprint. De nauwkeurigheid en afwerking van het product waren perfect en waren ook goed maatvast. De communicatie met Vormz ging uitstekend en hij gaf ook goede uitleg over de printwijze. Onze onderdelen zijn namelijk op zo'n manier geprint dat de hoogste nauwkeurigheid behaald kon worden. Zeker een aanrader voor prototyping!

  Vincent
 • male avatar

  Prototype laten printen

  Prototype cooling fin laten printen. Ze zijn net binnen en we zijn erg tevreden over de resolutie en afwerking! Hele mooie kwaliteit voor een scherpe prijs. Goede communicatie.

  Floris
 • male avatar

  3D scannen en nabewerken

  Mooie, nauwkeurige 3D scan gemaakt, snel en voor een goeie prijs. Kan Vormz zeker aanraden.

  Xing Chen
 • male avatar

  Printen bij Vormz kan ik alleen maar aanraden

  Ik heb onlangs een aantal grotere ontwerpen laten printen bij vormz.nl en ben uitermate tevreden over deze service. Door de duidelijke communicatie wist ik vooraf precies waar ik aan toe was en daarnaast werden de producten netjes op tijd geleverd. Persoonlijk zou ik iedereen vormz.nl aanraden.

  Corné van den Kieboom
 • female avatar

  Spatschermen op houders met logo

  Vormz heeft onze organisatie voorzien van zestig plexiglazen bureau spatschermen op mooi geprinte stevige houders waarin ons logo is geprint. Er is voldoende ruimte onder het scherm om bekabeling onder door te leiden. Prettig contact en goede service.

  Nynke
 • male avatar

  Deksel accu van WW2 Glider laten printen. Prima product.

  Onlangs de deksel van een geleende originele accu van een 2e Wereldoorlog vliegtuig, de Airspeed Horsa MK1 Assault Glider, laten scannen, waarna deze deksel levensecht is geprint. De replica accu staat nu in de enige complete en grotendeels originele Horsa ter wereld in het grootste oorlogsmuseum van Nederland, het Oorlogsmuseum Overloon. Prima service en kwaliteit voor een schappelijke prijs bij Vormz te Ede.

  Richard Westmaas
  Oorlogsmuseum Overloon
 • female avatar

  Goede service en mooi eindresultaat

  Vormz gecontacteerd voor het uitprinten van mini's voor een RPG spel. Er werd super snel geantwoord en er was goed over en weer contact, verschillende opties konden besproken worden. Ook was de levering erg snel, het eindproduct was binnen een paar dagen af! Goede service en mooi eindresultaat. Ik zou hier zeker nog een keer iets laten printen!

  Danielle
 • male avatar

  Hoge kwaliteit en goede prijs!

  Hoge kwaliteit in combinatie met een goede prijs. Daarbij was de communicatie erg prettig. Ik laat zeker meer printen bij Vormz! 👍

  Luca
 • female avatar

  Zeer goedgekeurd!

  Goede afdrukkwaliteit, snelle levering. Zeer goedgekeurd!

  Cristiane Vilas Boas

FAQs over 3D printen


Vind hieronder antwoord op veelgestelde vragen over 3D printen! Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons gerust een berichtje.
1Wat is 3D printen?
3D printen, ook wel Additive Manufacturing, Rapid Prototyping of Rapid Manufacturing genoemd, is een productietechniek waarbij een digitaal bestand omgezet wordt naar een tastbaar object. Het 3D object wordt laagje voor laagje opgebouwd door de 3D printer. Wil je er meer over weten? Stuur ons gerust een berichtje.

2Hoe werkt 3D printen?
De basis van een 3D print is het digitale ontwerp. Het 3D ontwerp kan gemaakt worden in verschillende 3D designprogramma’s, zoals Solidworks, Inventor, Fusion 360 en anderen.

Het digitale bestand wordt vervolgens omgezet naar een bestand genaamd STL. Dit format kan vervolgens ingeladen worden in de software om de printer aan te sturen.

Uiteindelijk komt er een bestand uit wat de 3D printer kan lezen. Dan kan er gestart worden met printen!

3Welke 3D print technieken zijn beschikbaar?
Bij Vormz maken we gebruik van maar liefst 4 verschillende 3D print technieken. Elke techniek heeft zo zijn eigen voordelen. Bekijk de specificaties op:

SLS printen
FDM printen
Ultra FDM printen
SLA printen

Hulp nodig in de ontwerpfase? Bekijk onze 3D ontwerp service!

4Hoe wordt een 3D print gemaakt?
Dit verschilt per techniek, maar de basis is altijd een digitaal ontwerp
! Kijk voor meer informatie over 3D print technieken op:

SLS printen
FDM printen
Ultra FDM printen
SLA printen

5Wat kost 3D printen?
De kosten voor 3D printen is onder andere afhankelijk van de 3D print techniek, de grootte, het materiaal en de aantallen. Benieuwd naar de prijzen per 3D print technieken? Bekijk onze Offerte & Bestellen pagina!
6Wat voor dingen kun je printen in 3D?
Bijna alles is te realiseren met 3D printen! Enkele bekende toepassingen zijn:

 • Prototypes
 • Eindproducten
 • Mallen
 • Maquettes
Maar eigenlijk is niets te gek voor 3D printen!

7Kun je 3D printen in kleur?
De 3D print materialen zijn verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren. Een 3D object kan dus zeker geprint worden in kleur.

Kijk voor de specificaties van onze 3D print technieken op:

SLS printen
FDM printen
Ultra FDM printen
SLA printen

8Wordt er enkel plastic gebruikt voor 3D printen?
Nee, zeker niet. Kunststof is wel het meest toegepaste materiaal voor 3D printen. Maar voor welk 3D materiaal wordt gekozen is afhankelijk van de vereisten van het eindproduct en de techniek die wordt gebruikt.

Zo worden naast kunststof bijvoorbeeld ook vloeistof en materialen zoals hout en bronzefill toegepast in het 3D printen. Al zit in de laatste twee genoemde ook een klein deel plastic.

Kijk voor meer informatie over 3D print technieken en materialen op:

SLS printen
FDM printen
Ultra FDM printen
SLA printen

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van alternatieve materialen voor 3D printen? Wij denken graag met je mee.

9Kan ik mijn bedrijfslogo 3D printen?
Het 3D printen van jouw bedrijfslogo is zeker mogelijk! Sterker nog, dit hebben we al voor meerdere bedrijven gedaan. Meestal wordt dit aangevraagd als onderdeel van een product. Dan staat het logo in het product geprint.

Maar het logo kan ook per letter worden geprint in 3D. Tot wel 40cm x 40cm groot per letter. Ideaal voor muurbevestiging, op de balie of in de etalage. Zo hebben we o.a. ons eigen logo geprint. Deze heeft een plek gekregen in onze etalage en is in totaal 2 meter lang geworden.

10Wat voor type bedrijven maken gebruik van 3D printen?
3D printen wordt gebruikt en toegepast door allerlei soorten bedrijven en organisaties.

Maar er wordt vooral veel gebruik van gemaakt door startups en productiebedrijven. Voor startups is het een relatief goedkope manier om prototypes of eindproducten te produceren. Voor productiebedrijven een alternatieve vorm van het produceren van de producten en onderdelen daarvan.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem gerust contact met ons op!

11Voor welke fases in het 3D printproces kan ik bij Vormz terecht?
Je kunt bij ons terecht voor elke fase in het printproces. Van ontwerpen, scannen en reverse engineering om een 3D ontwerp te maken tot het daadwerkelijk printen van het product.

Wij helpen jou bij het realiseren van prototypes, eindproducten, mallen, maquettes en alle andere 3D objecten die je voor jouw bedrijf nodig hebt. Bij Vormz kunnen we vrijwel alles 3D printen.

Klik op de button en ontdek meer over onze werkwijze.

12Wat kan ik verwachten als ik Vormz inschakel voor 3D printen?
Bij Vormz kun je rekenen op een persoonlijke service mét nazorg, goede prijzen, snelle en betrouwbare levering en vooral hoge kwaliteit van jouw afgeleverde 3D producten. Daarnaast adviseren we je graag waar nodig. We zijn er voor jou gedurende het gehele proces.

Als een van de eersten in Nederland met een 3D print service door middel van desktop 3D printers (onder onze voorgaande bedrijfsnaam 3dprinting4you) hebben we een flinke expertise opgebouwd. Met onze kennis en jarenlange ervaring in 3D printen. 3D scannen en 3D ontwerpen leg je jouw opdracht met een gerust hart in onze handen.

Klik op de button en vraag jouw offerte aan.

13Ik heb een andere vraag over 3D printen!
Schroom niet en stuur ons een berichtje. Wij hebben op bijna elke 3D vraag een antwoord én een oplossing.