3d ontwerp header

Vormz

3D ontwerpen

Laat jouw 3D object ontwerpen

Onze aanpak Offerte aanvragen
×
klok icon
Jarenlange ervaring
522.000 printuren
spoedlevering icon
Snelle levertijd
Spoedlevering is mogelijk
3d print icon
Diverse printtechnieken
Met 60 printers
innovatie icon
Inzet op innovatie
Voor alle 520 klanten
3d laten ontwerpen stijn

3D model ontwerpen

Een mooi idee om een 3D product te laten printen, maar geen ontwerp? Wij helpen jouw bedrijf graag met onze expertise en ervaring!

Om een 3D print te kunnen maken, is er een 3D ontwerp nodig. Zo’n ontwerp kan door ons gemaakt worden op basis van een bestaand product, 2D tekening, afbeelding of zelfs een schets. Ideaal, wanneer 3D printen dé manier is om een product of idee te realiseren, maar er geen digitaal bestand beschikbaar is. Na een akkoord op het ontwerp, wordt het product door ons geprint.

Ontvang een offerte

creatie cad bestand

Van schets naar CAD-bestand

Op basis van een schets of foto kunnen wij al een 3D model tekenen. Zo’n model wordt ontworpen in een digitaal bestand dat printbaar is, een zogenaamd CAD-bestand. CAD staat voor Computer Aided Design. Bestanden met deze indeling worden gebruikt om 2D tekeningen of – in ons geval – 3D modellen te ontwerpen. De bestanden worden gemaakt met specifieke CAD-software. Het uiteindelijke CAD-bestand zal de basis vormen om het object naar jouw wensen aan te passen.

Meer weten over de mogelijkheden van 3D ontwerpen? Stel gerust jouw vragen aan ons. Of vraag een offerte aan!

Offerte aanvragen

scan voor ontwerp

Het 3D ontwerp proces

Heb je als bedrijf een onderdeel in bezit, een idee, schets of afbeelding, maar geen 3D ontwerp ervan? Geen probleem. Onze 3D ontwerp experts helpen je graag uit de brand. Met behulp van reverse engineering maken wij een digitaal bestand dat printbaar is. Dit doen we door middel van een 3D scan of het tekenen van een digitaal 3D model. Het model daarna 3D laten printen? Wij zetten we het proces direct door. Stuur ons jouw object en wij gaan graag aan de slag met jouw 3D vraag.

Vraag offerte aan

idee krijgen voor ontwerp

3D idee

We starten met jouw inbreng. Dat kan een idee, schets, tekening of afbeelding zijn.

van idee naar cad

CAD model

Jouw idee tekenen we uit naar een 3D model in een CAD-bestand.

finetunen door vormz

Finetunen

We finetunen het 3D model naar jouw wensen. Ready to print!

Heb je nog geen 3D bestand?
Vraag het een van onze designers!

Wij kunnen je helpen met het klaarmaken van een volledig werkend 3D bestand!

Neem contact op

nog geen bestand ontwerp

Veelgestelde vragen

Wat is 3D ontwerpen?

Om een 3D print te maken, is er een 3D ontwerp nodig. Wanneer dat model niet (meer) bestaat, zou het object niet ge(re)produceerd kunnen worden. Gelukkig kunnen we door middel van omgekeerd ontwerpen, reverse engineering genoemd, een model namaken.

Dat model tekenen we in 3D uit op basis van een door de klant aangebracht idee, schets of al bestaand product. Het ontwerpen doen we in een bepaald bestandstype dat door de 3D printer herkend wordt en vervolgens geprint kan worden.

Wil je er meer over weten? Stuur ons gerust een berichtje.

Contact ons

Hoe werkt 3D ontwerpen?

De ontwerpers van Vormz maken op basis van jouw idee een 3D model. Voor het ontwerpen is een schets met informatie over het idee al voldoende. Uiteraard is het ook mogelijk om een origineel onderdeel aan te leveren. Wij tekenen de vorm van het object in 3D en vertalen het naar digitale informatie. Dit doen we in een ontwerpprogramma waarin het model wordt opgeslagen als CAD-bestand in STL-formaat. Zo een CAD-bestand is nodig om het model te kunnen printen met een 3D printer. Voorafgaand bespreken we ook naar wens de mogelijkheden voor het printen van het object. Denk hierbij aan type techniek, materiaalkeuze en optimalisatie voor 3D printen. Zo weten we zeker dat we het eindresultaat bereiken dat jij wenst.

Wil je hier meer over weten? Stuur ons gerust een berichtje.

Contact ons

Wat voor soort objecten kun je 3D ontwerpen?

Eigenlijk allerlei soorten objecten. We kunnen hele kleine voorwerpen ontwerpen in 3D, maar ook grotere objecten. 3D modellen kunnen uiteenlopen van een ring tot voertuig -of vaaronderdelen.

De mogelijkheden zijn ook afhankelijk van wat er vervolgens met het model moet gebeuren. Gaan we het model 3D printen? Dan kijken we naar de materialen en printtechnieken die hiervoor nodig zijn. Die bepalen vervolgens mede de vereisten van het model.

Wil je weten of jouw idee ook ontworpen kan worden in 3D? Vraag een offerte aan.

Offerte aanvragen

Kan er een 3D ontwerp van mijn bedrijfslogo worden gemaakt?

Jouw bedrijfslogo 3D aan de muur of in een etalage? Dat is mogelijk! Wij kunnen jouw 2D logo omzetten naar een 3D model. En dit model kan vervolgens naar wens 3D geprint worden.

Upload je bedrijfslogo eenvoudig via onze bestelpagina en vraag een offerte aan!

Offerte aanvragen

Wanneer is 3D ontwerpen noodzakelijk?

Stel je voor: je hebt een idee voor een product, maar nu moet het nog in werkelijkheid worden gebracht. Hoe doe je dat? Een goede en betaalbare optie is dan om het object te laten 3D printen.

En om een object te printen in 3D is een digitaal ontwerp nodig. En daar helpen we jou graag bij! Op basis van jouw idee, schets of foto ontwerpen wij het digitale model. Nu wordt jouw idee realiteit en kan het geprint tot een echt product. Met het model is jouw product bovendien eindeloos reproduceerbaar.

Wil je meer over het proces weten? Ontdek hoe wij werken!

Hoe werken wij?

Moet een 2D ontwerp omgezet worden naar een 3D model?

Wanneer je een ontwerp wil laten printen in 3D, dan is een 3D model inderdaad noodzakelijk. Zonder een 3D ontwerp is het namelijk niet mogelijk om een 3D print te laten maken.

Wij adviseren je hier graag verder over. Stuur ons gerust een berichtje.

Stel jouw vraag

Moet er altijd een 3D ontwerp gemaakt worden voor het 3D printen?

Er is altijd een digitaal 3D model nodig om te kunnen printen. Als je dit digitale model zelf in bezit hebt, dan kunnen wij het printen. Heb je dat niet? Dan moet het gemaakt worden. Gelukkig kunnen wij daarbij helpen. Zo een printklaar bestand maken wij met behulp van 3D scannen of 3D ontwerpen.

Meer weten over het 3D print proces? Lees meer op onze pagina over 3D printen.

3D printen

Kunnen jullie mijn 3D ontwerp verbeteren?

Jazeker!

Beschik je al over een 3D ontwerp, maar voldoet deze nog niet volledig aan je wensen? Of nog niet aan de ontwerpregels van de geschikte 3D print techniek? Dan kunnen we je hier in ondersteunen en verbeteringen aanbrengen.

Ook kan het gebeuren dat een 3D model een beschadiging heeft. Daardoor is het ontwerp niet solide en dat kan problemen geven met printen. Deze fouten ontstaan vaak door software die werken met ‘surfaces’ inplaats van met ‘solids’. Ook hier staan we je graag bij om het goed op te lossen.

Twijfel je aan de kwaliteit van jouw 3D model? Stuur je bestanden op en vraag een offerte aan!

Offerte aanvragen

Kun je 3D ontwerpen in kleur?

Ja, het is zeker mogelijk om een 3D model in kleur te ontwerpen.

Met onze software kunnen wij verschillende kleuren/materialen toepassen in het ontwerp. Daarnaast kunnen wij ook 3D renders maken van het te ontwerpen model. Wil je meer over 3D kleuren weten? Stuur ons een berichtje.

Contact ons

Waarmee wordt een 3D ontwerp gemaakt?

Een 3D ontwerp wordt altijd gemaakt met speciale 3D software. Wij beschikken over verschillende soorten software, zodat we voor bijna iedere soort opdracht een geschikt programma in huis hebben.

Wil je meer over de mogelijkheden van onze 3D ontwerpprogramma’s weten? Stuur ons gerust een berichtje.

Contact ons

Hoeveel kost 3D ontwerpen?

Dat is van te voren erg lastig te zeggen. Dit ligt namelijk volledig aan het type ontwerp.

We geven je er graag snel inzicht in. Vraag vrijblijvend een offerte aan en we komen snel bij je terug.

Offerte aanvragen

Wat moet ik aanleveren voor een 3D ontwerp?

Voor het ontwerpen is een schets met informatie over het idee al voldoende. Uiteraard is het ook mogelijk om een origineel onderdeel aan te leveren. Ook kun je ons een afbeelding of een oud model sturen.

Wil je weten of jouw idee uitvoerbaar is? Stuur ons een berichtje.

Contact ons

Hoelang duurt het voordat mijn 3D ontwerp wordt geleverd?

Dit is vooraf moeilijk te bepalen. Dat hangt af van het type product. Is het een idee dat om verschillende iteraties vraagt? Of is het een onderdeel van een machine die kapot is?

Wij helpen je graag aan een nauwkeurige tijdsindicatie. Neem gerust contact met ons op voor jouw vragen.

Contact ons

In welk bestandstype wordt mijn 3D ontwerp aangeleverd?

Na het ontwerpen ontvangt de klant het 3D ontwerp meestal in een STL-formaat.

Een vraag over 3D bestanden? Stuur ons een berichtje.

Contact ons

Voor welke branche ontwerpen jullie 3D modellen?

Wij maken 3D scans en 3D ontwerpen voor allerlei soorten bedrijven en branches. De branche verschilt per opdracht vaak enorm!

Voor het oorlogsmuseum in Overloon kregen wij de opdracht voor het printen van een accu deksel voor een Airspeed Horsa MK1 Assult Gilder. Een zweefvliegtuig dat gebruikt werd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wij hebben het object gescand, de scan gefinetuned in een ontwerpprogramma en vervolgens geprint. Het object wordt nu gebruikt in een vliegtuig in het oorlogsmuseum in Overloon.

“Onlangs de deksel van een geleende originele accu van een 2e Wereldoorlog vliegtuig [..] laten scannen, waarna deze deksel levensecht is geprint. De replica accu staat nu [..] in het Oorlogsmuseum Overloon. Prima service en kwaliteit voor een schappelijke prijs bij Vormz te Ede.”

Voor een internationaal reclamebureau ontwierpen we een 3D model ten behoeve van een reclamevideo.

Voor FreeAir ontwikkelden we een 3D ontwerp van een connector voor zuurstofmasker, die vervolgens door ons werd geprint.

Voor Sigrow hebben we cases en toebehoren voor de glastuinbouw ontworpen en geprint.

Wil je weten of jouw object ook geschikt is voor een 3D ontwerp? Vraag een offerte aan!

Offerte aanvragen

Waarom kiezen voor 3D ontwerpen bij Vormz?

Bij Vormz maken wij gebruik van verschillende 3D software programma’s die geschikt zijn voor zeer diverse toepassingen. Daardoor kunnen we heel uiteenlopende 3D modellen ontwerpen.

We hebben veel mooie bedrijven mogen helpen met het omzetten van idee naar 3D model. Het ontwerpen wordt vaak in combinatie met 3D printen uitgevoerd. Dat totale proces van idee naar print vinden we geweldig om te mogen doen.

Kunnen we jouw bedrijf ook helpen met een 3D model? Vraag een offerte aan!

Offerte aanvragen

Ik heb een andere vraag over 3D ontwerpen!

Schroom niet en stuur ons een berichtje. Wij hebben op bijna elke 3D vraag een antwoord én een oplossing.

Stel jouw vraag

Meer weten?

Staat je vraag er niet tussen of wil je meer weten over onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact op met Vormz

Neem contact op

3D ontwerpen bij Vormz

Vormz staat voor hoge kwaliteit, een snelle levering, tegen een goede prijs. Met bovenal een goed eindresultaat en een tevreden klant. Onze 3D ontwerp service heeft daarbij een aantal kenmerkende voordelen:

Hoge kwaliteit 3D modellen voor een perfecte 3D print.
In het gehele proces denken we met je mee om jouw idee uitvoerbaar te maken.
Wij werken met verschillende CAD-programma’s en kiezen voor de software die naadloos aansluit op jouw 3D opdracht.
Na het omzetten in een digitaal bestand, verbeteren we het 3D ontwerp tot het jouw wensen bereikt.
Sinds 2013 expert in 3D scannen, 3D ontwerpen en 3D printen.
Onze 3D print locatie is gevestigd in Nederland!

Ontvang een offerte

Reviews

Wat klanten over ons zeggen

Review sterren Vormz

3D-plattegrond van een Egyptische tempel

Vormz maakte voor ons een 3D-plattegrond van een Egyptische tempel, voor een nieuwe rondleiding gemaakt voor mensen met een visuele beperking. De plattegrond stelt onze begeleider in staat om uit te leggen hoe een tempel opgebouwd was en hoe de Egyptenaren de ruimtes gebruikten. Het contact was heel prettig en snel en het eindresultaat is nog beter dan we hadden gehoopt! We zijn er ontzettend blij mee.

Review sterren Vormz

Prima ervaringen met Vormz

Prima ervaringen met Vormz! Snelle offertes, snelle levering en snelle, duidelijke communicatie.

Review sterren Vormz

SLA printen bij Vormz

Wij hebben Vormz gecontacteerd voor het printen van verschillende prototypes. Deze zijn met de SLA techniek geprint. De nauwkeurigheid en afwerking van het product waren perfect en waren ook goed maatvast. De communicatie met Vormz ging uitstekend en hij gaf ook goede uitleg over de printwijze. Onze onderdelen zijn namelijk op zo’n manier geprint dat de hoogste nauwkeurigheid behaald kon worden. Zeker een aanrader voor prototyping!

Review sterren Vormz

Printen bij Vormz kan ik alleen maar aanraden

Ik zocht een 3D-printservice waar ik een aantal printtechnieken kon testen voor prototyping. Tevens wat losse onderdelen voor productiewerk. Ik vond bij Vormz een vlotte service en genoeg mogelijkheden. Korte lijntjes, erg fijn. Dank voor het meedenken en de snelle service!

– B. Janssen – Stel Orthopedie Tynaarlo