Ultra FDM. Onze nieuwe 3D print techniek

×
Ga terug naar het overzicht

Sinds september 2020 beschikken wij over een nieuwe 3D print techniek, Ultra FDM. Het zegt je wellicht nog niet veel, maar we lichten graag toe!

Waarom Ultra FDM?

Vormz is opgericht om bedrijven te ondersteunen op het gebied van 3D printen3D scannen en 3D ontwerpen. Wij blijven graag innoveren en onze diensten uitbreiden. Dit najaar hebben we de 3D techniek Ultra FDM aan ons arsenaal toegevoegd. En je merkt al dat we hier erg enthousiast over zijn. Naast de huidige printtechnieken (FDM en SLA) kunnen we onze klanten nu namelijk een nóg hogere kwaliteit aan 3D prints bieden.

Een bijzondere 3D techniek

Met de Ultra FDM techniek is het mogelijk om onderdelen te printen die extreme omstandigheden moeten doorstaan. Hitte, luchtdruk, krachtspanning en chemische vloeistoffen zijn hier voorbeelden van. Zulke extreme omstandigheden vragen uiteraard om extreem hoge kwaliteit onderdelen. En daar komt Ultra FDM bij om de hoek kijken.

Met de nieuwe techniek kunnen wij zeer weerbare kunststoffen, high-performance polymeren genaamd, inzetten voor 3D printen. Deze polymeren zijn er in verschillende varianten. Elke variant heeft zijn eigen unieke voordelen. Zo zijn er:

  • Polymeren die bestand zijn tegen vocht, heet water of stoom.
  • Polymeren die hittebestendig zijn tot extreem hoge temperaturen, zelfs onsmeltbaar bij vlammen.
  • Polymeren met elastische eigenschappen, waardoor de kunststof onbreekbaar is.
  • En polymeren die bestand zijn tegen zuren, alcoholen of andere chemische stoffen.

Ontdek ons assortiment van polymeren.

Ultra Polymeren

Ga terug naar het overzicht

Reviews

Wat klanten over ons zeggen

Review sterren Vormz

3D-plattegrond van een Egyptische tempel

Vormz maakte voor ons een 3D-plattegrond van een Egyptische tempel, voor een nieuwe rondleiding gemaakt voor mensen met een visuele beperking. De plattegrond stelt onze begeleider in staat om uit te leggen hoe een tempel opgebouwd was en hoe de Egyptenaren de ruimtes gebruikten. Het contact was heel prettig en snel en het eindresultaat is nog beter dan we hadden gehoopt! We zijn er ontzettend blij mee.

Review sterren Vormz

Prima ervaringen met Vormz

Prima ervaringen met Vormz! Snelle offertes, snelle levering en snelle, duidelijke communicatie.

Review sterren Vormz

SLA printen bij Vormz

Wij hebben Vormz gecontacteerd voor het printen van verschillende prototypes. Deze zijn met de SLA techniek geprint. De nauwkeurigheid en afwerking van het product waren perfect en waren ook goed maatvast. De communicatie met Vormz ging uitstekend en hij gaf ook goede uitleg over de printwijze. Onze onderdelen zijn namelijk op zo’n manier geprint dat de hoogste nauwkeurigheid behaald kon worden. Zeker een aanrader voor prototyping!

Review sterren Vormz

Printen bij Vormz kan ik alleen maar aanraden

Ik zocht een 3D-printservice waar ik een aantal printtechnieken kon testen voor prototyping. Tevens wat losse onderdelen voor productiewerk. Ik vond bij Vormz een vlotte service en genoeg mogelijkheden. Korte lijntjes, erg fijn. Dank voor het meedenken en de snelle service!

– B. Janssen – Stel Orthopedie Tynaarlo