3D printen van behuizingen door middel van de SLS printtechniek

×
Ga terug naar het overzicht

In deze blog gaan we in op de voordelen en nadelen van het gebruik van de printtechniek SLS voor het 3D printen van behuizingen, en geven we enkele ontwerpoverwegingen om in gedachten te houden. SLS is bijzonder geschikt voor de productie van functionele, zeer sterke onderdelen, zoals behuizingen voor elektronische componenten.

Voordelen van SLS voor 3D printen van behuizingen

Een van de belangrijkste voordelen van SLS voor het 3D printen van behuizingen is de mogelijkheid om onderdelen met een hoge sterkte en duurzaamheid te produceren. Nylon, het meest gebruikte materiaal bij SLS printen, heeft een hoge treksterkte en is bestand tegen hoge temperaturen, waardoor het zeer geschikt is voor behuizingen die kunnen worden blootgesteld aan stress of ruwe omgevingen. SLS maakt ook de productie mogelijk van complexe geometrie├źn en interne kenmerken, zoals ribben en kanalen, die de sterkte en stijfheid van de behuizing verder kunnen verbeteren.

Een ander voordeel van SLS is dat het onderdelen kan maken met een hoge mate van maatnauwkeurigheid en oppervlakteafwerking. SLS-onderdelen hebben gladde oppervlakken en nauwe toleranties, waardoor zij geschikt zijn voor toepassingen waarbij een hoge mate van precisie vereist is. Dit is vooral belangrijk voor behuizingen, waar andere componenten in moeten passen of die nauwe toleranties moeten hebben om een goede afdichting te garanderen.

Ontwerpoverwegingen

Hoewel SLS veel voordelen heeft voor het 3D-printen van behuizingen, zijn er ook enkele beperkingen waarmee rekening moet worden gehouden. Een beperking is het beperkte aantal materialen dat beschikbaar is voor SLS printen. Nylon (PA12) is het meest gebruikte materiaal. De materiaalopties zijn echter beperkter dan bij andere 3D-printtechnieken, zoals bij Fused Deposition Modeling (FDM), waarbij een breder scala aan thermoplasten kan worden gebruikt.

Voor de ontwerpoverwegingen betreft, is het belangrijk rekening te houden met de wanddikte van de behuizing. De minimale wanddikte voor behuizingen in SLS is ongeveer 1 mm, dus het is belangrijk ervoor te zorgen dat de wanden van de behuizing ten minste zo dik zijn om de structurele integriteit te waarborgen. Het is ook belangrijk rekening te houden met de minimale afmetingen voor SLS printen, die ongeveer 0,6 mm bedragen. Alle kleine details of elementen in het ontwerp van de behuizing moeten minstens deze grootte hebben om ervoor te zorgen dat ze volledig gesinterd worden en een gladde afwerking hebben. Benieuwd naar alle design regels voor SLS? Ontdek via de knop hieronder meer over de SLS printing ontwerpregels.

Ontwerpregels SLS

Conclusie

Samengevat is SLS een geschikte techniek voor het 3D printen van behuizingen, omdat het onderdelen met een hoge sterkte en nauwkeurige afmetingen kan produceren met een glad oppervlak. Het is van belang om rekening te houden met de ontwerpregels om een goede behuizing te printen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw 3D toepassing? Stuur ons een berichtje! Of ontdek via de knop hieronder meer over SLS printen.

Meer over SLS printen Ga terug naar het overzicht

Reviews

Wat klanten over ons zeggen

Review sterren Vormz

3D-plattegrond van een Egyptische tempel

Vormz maakte voor ons een 3D-plattegrond van een Egyptische tempel, voor een nieuwe rondleiding gemaakt voor mensen met een visuele beperking. De plattegrond stelt onze begeleider in staat om uit te leggen hoe een tempel opgebouwd was en hoe de Egyptenaren de ruimtes gebruikten. Het contact was heel prettig en snel en het eindresultaat is nog beter dan we hadden gehoopt! We zijn er ontzettend blij mee.

Review sterren Vormz

Prima ervaringen met Vormz

Prima ervaringen met Vormz! Snelle offertes, snelle levering en snelle, duidelijke communicatie.

Review sterren Vormz

SLA printen bij Vormz

Wij hebben Vormz gecontacteerd voor het printen van verschillende prototypes. Deze zijn met de SLA techniek geprint. De nauwkeurigheid en afwerking van het product waren perfect en waren ook goed maatvast. De communicatie met Vormz ging uitstekend en hij gaf ook goede uitleg over de printwijze. Onze onderdelen zijn namelijk op zo’n manier geprint dat de hoogste nauwkeurigheid behaald kon worden. Zeker een aanrader voor prototyping!

Review sterren Vormz

Printen bij Vormz kan ik alleen maar aanraden

Ik zocht een 3D-printservice waar ik een aantal printtechnieken kon testen voor prototyping. Tevens wat losse onderdelen voor productiewerk. Ik vond bij Vormz een vlotte service en genoeg mogelijkheden. Korte lijntjes, erg fijn. Dank voor het meedenken en de snelle service!

– B. Janssen – Stel Orthopedie Tynaarlo